حمله انتحاری به مقر انتظامی در بندر لنگه| یک فرما‌نده پلیس به شهادت رسید (۸ دی ۱۴۰۳) نشست مشترک استاندار خراسان رضوی با علمای اهل سنت پهپاد آمریکایی توسط یمنی‌ها سرنگون شد (۸ دی ۱۴۰۳) پهپاد «ام کیو ۹» آمریکا در آسمان یمن سرنگون شد وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران یاوه گویی کرد عراقچی: سال ۲۰۲۵ در رابطه با موضوع هسته‌ای ایران مهم است آیا وزیر اقتصاد استیضاح می‌شود؟ تجاوز هوایی جدید آمریکا و انگلیس به یمن (۸ دی ۱۴۰۳) دستگیری سرشبکه مرتبط با منافقین در اردبیل (۸ دی ۱۴۰۳) پایگاه هوایی «نواتیم» ارتش رژیم صهیونیستی مورد حمله موشکی ارتش یمن قرار گرفت (۸ دی ۱۴۰۳) تداوم درگیری در امتداد خط مرزی بین پاکستان و افغانستان (۸ دی ۱۴۰۳) عذرخواهی پوتین از جمهوری آذربایجان به خاطر سقوط هواپیما فرماندار مشهد مقدس: توسعه زیرساخت‌های مشهد یک ضرورت است داوری: روند خدمت در سه سال اخیر هرگز متوقف نشد | از افتتاح ۷۰۰ کلاس درس تا ۱۰۰ جلسه دیدار مردمی پزشکیان: دولت آماده فراهم‌کردن زیرساخت‌های لازم برای مشارکت دانشگاهیان است مسیر خدمت در فرمانداری مشهد مقدس باید استمرار داشته باشد معاون‌اول رئیس‌جمهور: اصلاح برخی روندهای غلط گذشته، توسعه را شتاب می‌دهد مان‌موهان سینگ نخست وزیر سابق هندوستان کیست؟ + بیوگرافی و فیلم تشییع پیکر فرمانده کل سپاه: یمن در دفاع از فلسطینیان پیروز خواهد شد عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: وزیر امور خارجه با نگاه راهبردی وارد پکن شده است | این سفر محدود و محصور به پرونده هسته‌ای نخواهد بود مجلس به دنبال استیضاح وزیر راه و شهرسازی؟ درباره چالش‌ها و راهکار‌های اجرای قوانینی که روی کاغذ مانده‌اند | قوانین نامیزان ابلاغ ۲ ماده واحده از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی رئیس‌جمهور بحث و جدل مجلس و شورای عالی فضای مجازی بر سر کاسبان فیلترشکن؛ مقصر کیست؟ ستاد کل نیروهای مسلح: اتفاقات سوریه، محصول نقشه مشترک آمریکا و اسرائیل است امیر نصیرزاده: سلسله رزمایش‌های ما، توان و قدرت دفاعی ما را نشان خواهد داد عراقچی در پکن با وزیر امور خارجه چین دیدار کرد درگیری‌های شدید در شمال شرق استان حلب سوریه
سرخط خبرها

وزارت دفاع از آغاز مراحل ساخت «سریر» خبرداد

  • کد خبر: ۱۹۹۹۴۶
  • ۲۲ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸
وزارت دفاع از آغاز مراحل ساخت «سریر» خبرداد
سخنگوی فضایی وزارت دفاع گفت: پرتابگر سیمرغ در آینده نزدیک تثبیت خواهد شد و پرتاب‌های متعدد خواهد داشت.

به گزارش شهرآرانیوز، سیداحمد حسینی مونس مهمان امروز - چهارشنبه - برنامه صبح بخیر ایران شبکه یک سیما به تشریح پیشرفت‌ها و دستاورد‌های وزارت دفاع در حوزه فضایی پرداخت و افزود: ماهواره‌بر «سریر» قدم اول برای رسیدن به مدار ژئو است و طراحی سریر تمام شده و مراحل ساخت زیرسامانه‌های آن شروع شده است.

وی با بیان این‌که «پرتابگر سیمرغ در آینده نزدیک تثبیت خواهد شد و پرتاب‌های متعدد خواهد داشت»، گفت: ماهواره‌بر «سریر» قدم اول برای رسیدن به مدار ژئو است و طراحی سریر تمام شده و مراحل ساخت زیرسامانه‌های آن شروع شده است.

وی درباره پرتاب موفق کپسول زیستی کاووس طی سخنانی اظهار داشت: نهاد‌ها و دستگاه‌های متعددی در حوزه فناوری فضایی فعال هستند که ذیل شورای عالی فضایی فعالیت می‌کنند.

سخنگوی فضایی وزارت دفاع افزود: وزارت دفاع یکی از نهاد‌هایی است که نقش اساسی و پر اثری در حوزه فضایی دارد و تمامی بخش‌های چرخه فناوری فضایی در وزارت دفاع شکل گرفته است. در ۱۵ سال گذشته پیشرفت‌های خوبی حاصل شده و وزارت دفاع در تعامل با سازمان فضایی و شورای عالی فضایی در حال ایفا کردن نقش خود است.

وی با بیان این‌که «در ۱۵ سال گذشته پیشرفت‌های خوبی در بخش فضایی ایجاد شده است»، گفت: کلیدی‌ترین عنصر در چرخه فضایی، پرتابگر است. در حوزه پرتابگر تنها ۹ کشور فعال هستند و این فناوری را در اختیار دارند. حوزه پرتابگر پیچیدگی‌های بسیار زیادی دارد و عمده رشته‌های مهندسی و دانشگاهی در ساخت یک پرتابگر ایفای نقش می‌کنند. حوزه‌های موتور، هدایت کنترل، سازه، سوخت و سایر فناوری‌ها به صورت بومی توسعه داده شده است و در حوزه فضایی سختگیری‌های زیادی می‌شود.

حسینی مونس با اشاره به پرتاب‌های متعدد پرتابگر سیمرغ در آینده نزدیک، اظهار کرد: پرتابگر سلمان برای یک ماموریت خاص طراحی شد و متخصصان ما در بازه زمانی کوتاهی توانستند کاری کنند تا در اولین پرتاب ماموریت خود را به درستی انجام دهد. آنچه سازمان فضایی از ما خواسته این است که پرتابگر بعدی ماباید وزن ۱.۵ تن را با خود به فضا ببرد.

سخنگوی فضایی وزارت دفاع اظهار کرد: پرتاب سلمان یک پرتاب زیرمداری بود و شیئی را در مدار قرار نداد. در این پرتاب ما باید یک محموله را به خارج از جو می‌بردیم تا داده‌های لازم ثبت شود و بعد محموله بازیابی شود. اما پرتاب‌های بعدی ما مداری خواهد بود و باید به سرعت ۳۶۰۰ متر بر ثانیه برسیم تا ماهواره را در مدار قرار دهیم.

وی ادامه داد: در مدار لئو، ماهواره‌بر سفیر و قاصد ماهواره‌های زیر ۵۰ کیلوگرم را در مدار قرار داده‌اند. در حوزه پرتابگر وزن ماهواره‌بر و ارتفاع مداری مهم است. ماهواره‌بر سیمرغ می‌تواند ۲۵۰ کیلو را در ۵۰۰ کیلومتری و ذوالجناح می‌تواند ۲۰۰ کیلو را در مدار ۵۰۰ کیلومتری قرار دهد.

حسینی‌مونس با بیان این‌که «ماهواره‌بر «سریر» قدم اول برای رسیدن به مدار ژئو است»، گفت: سریر بر مبنای سیمرغ توسعه داده می‌شود و می‌تواند ۱۵۰۰ کیلو محموله را در مدار ۲۰۰ کیلومتری قرار دهد. با استفاده از بلوک‌های انتقال مداری که در حال توسعه در کشور است می‌توانیم از مدار لئو به ژئو برویم و می‌توانیم ماهواره ۱۰۰ کیلویی را به مدار ژئو ببریم. طراحی سریر تمام شده و مراحل ساخت زیرسامانه‌های آن شروع شده است.

سخنگوی فضایی وزارت دفاع یادآور شد: در کنار پرتابگر، پایگاه‌های پرتاب هم بسیار مهم است که تنها هفت کشور دارای این فناوری هستند. پایگاه امام خمینی را در وزارت دفاع توسعه داده‌ایم که ماهواره‌بر‌های سفیر، سیمرغ، ذوالجناح و سلمان از آنجا پرتاب شدند. پایگاه بعدی در چابهار است و ویژگی‌آن این است که در کنار اقیانوس هند است و می‌توانیم در این منطقه بدون نگرانی از سقوط پرتابگر و خطرات ناشی از آن پرتاب داشته باشیم.

وی همچنین درباره برگزاری جلسات شورای عالی فضایی، گفت: این شورا در دولت سیزدهم دو جلسه و مصوبات خوبی داشته است و با برنامه ده‌ساله‌ای که مصوب شده و با تزریق منابعی که پیش‌بینی شده می‌توانیم در آینده نزدیک شاهد اتفاقات بسیار خوبی باشیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->