اجتماع «حزب‌الله زنده است» در میدان شهدای مشهد برگزار می‌شود بیانیه‌ شورای اسلامی شهر مشهد مقدس در پی شهادت سید حسن نصرالله پیام شهردار مشهدمقدس در محکومیت جنایات صهیونیست‌ها در لبنان آمادگی جامعه سازمان بسیج شهرداری مشهد برای جهاد با دشمن صهیونیستی برنامه‌های متنوع به مناسبت هفته گردشگری در مشهد برگزار خواهد شد کودکان مشهدی میزبان آتش‌نشانان شدند + فیلم جانمایی بازار خودرو مشهد در اراضی قند شیرین ترافیک پرحجم در میدان آزادی، بزرگراه شهید چراغچی و معابر منتهی به حرم امام‌رضا(ع) (۷ مهر ۱۴۰۳) احیای «گذر تشرف ارگ» به همت شهرداری مشهد جابه‌جایی بیش از ۱۳ میلیون مسافر از طریق پایانه‌های مسافربری شهرداری مشهد اجتماع مردمی امت حزب الله مشهد در محکومیت جنایت رژیم صهیونیستی برگزار خواهد شد (۷ مهر ۱۴۰۳) قانون مدیریت یکپارچه آتش‌نشانی روی میز مجلس | پیگیری‌ها برای رفع دغدغه‌های معیشتی کارکنان ادامه دارد جانمایی یک ایستگاه آتش‌نشانی دور میدان شریعتی مشهد مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد: روزانه ۱۱۰ عملیات آتش‌نشانی در مشهد انجام می‌شود معاون امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی: فرهنگ همراهی و کمک مردم به آتش‌نشانان تحقق پیدا کند شهردار مشهد: ساختمان مرکزی فرماندهی آتش‌نشانی سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد + فیلم کیفیت هوای مشهد مطلوب است (۶مهر ۱۴۰۳) صحبت‌های حاجی بگلو، رئیس شورای عالی استان‌های کشور، در برنامه «صف اول» شبکه خبر + فیلم تشکیل اولین جلسه ستاد بررسی و هماهنگی بازی ایران و قطر در مشهد مردمی سازی اقدامات مهم‌ترین محوریت شورای ششم | ارتقای ۴۷ درصدی سرانه ورزشی در مناطق کم‌برخوردار مشهدمقدس راهپیمایی حمایت از جبهه مقاومت فردا (جمعه ۶ مهر ۱۴۰۳) در مشهد برگزار می‌شود بیش از ۶۸ هزار نفر در سامانه سرویس مدارس سپند در مشهد ثبت‌نام کرده‌اند | اعلام ۳ شماره تماس برای پیگیری مشکلات سامانه سپند
سرخط خبرها

آینده پژوهی، زمینه ساز توسعه پایدار در شهر‌ها

  • کد خبر: ۲۰۰۱۴۹
  • ۲۳ آذر ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۰
آینده پژوهی، زمینه ساز توسعه پایدار در شهر‌ها
پس از انقلاب اسلامی، به منظور گسترش فرهنگ «پژوهش» در جامعه، ‎۲۵ آذر از سوی شورای فرهنگ عمومی کشور به نام روز پژوهش نام گذاری شد.

روز «پژوهش» فرصتی است تا ضمن تأکید بر اهمیت پژوهش و بزرگداشت پژوهشگران و نخبگان علمی، عموم مردم نیز در جریان اهمیت پژوهش در بخش‌های گوناگون اداره کشور قرار بگیرند. پس از انقلاب اسلامی، به منظور گسترش فرهنگ «پژوهش» در جامعه، ‎۲۵ آذر از سوی شورای فرهنگ عمومی کشور به نام روز پژوهش نام گذاری شد. پژوهش تلاشی مؤثر و کاربردی برای یافتن بهترین راهکار‌ها برای حل مشکلات موجود در عرصه‌های زندگی است. سطح فعالیت‌های پژوهشی یکی از شاخص‌های اصلی توسعه و پیشرفت محسوب می‌شود.

پژوهش یکی از محور‌های مهمی است که زمینه ساز توسعه پایدار در هر کشور است و می‌تواند مدیران را در تصمیم گیری و سیاست گذاری بلند مدت و مؤثر یاری کند.

توسعه در هر زمینه‌ای اعم از علمی، صنعتی و فرهنگی در هر کشور بدون فعالیت‌های پژوهشی و آسیب شناسی با موفقیت چندانی همراه نخواهد بود یا اگر موفقیتی صورت بگیرد، به صورت مقطعی و کوتاه مدت خواهد بود. در واقع می‌توان گفت پژوهش قوای محرک و پیشران پیشرفت و توسعه محسوب می‌شود.

یکی از عوامل مؤثر و بنیادی در پیشرفت کشور‌های توسعه یافته، توجه خاص به امر پژوهش است؛ پژوهش می‌تواند از اتلاف وقت و بودجه جلوگیری کند و در بلند مدت باعث صرفه جویی در وقت و هزینه شود. پژوهش در تصمیم گیری‌های کلان نقش عمده‌ای دارد. ‏امروزه پژوهش در اداره شهر‌ها نیز نقش مهمی ایفا می‌کند؛ زیرا هر نوع اقدام توسعه‌ای باید مورد پژوهش قرار گیرد تا نقاط ضعف و قوت آن شناسایی شود. از این رو ارتباط منسجم با جامعه دانشگاهیان و مؤسسات تحقیقاتی با مدیریت شهری بیش از پیش اهمیت پیدا می‌کند و تدوین برنامه‌های عملیاتی با پیوست پژوهشی می‌تواند گام مؤثری درراستای توسعه پایدار شهری باشد.

نگاه به آینده و ترسیم چشم انداز توسعه شهری، همواره از جمله مسائل پیشروی برنامه ریزان و مدیران شهری بوده است. از این رو جوامع شهری نیاز به تفکری استراتژیک و آینده پژوهی در سیستم برنامه ریزی و مدیریت خود به منظور توسعه و تحول شهر‌ها دارند. پژوهش محور شدن تصمیمات مدیریت شهری، یکی از الزامات پیشرفت، رفاه اجتماعی، افزایش اشتغال و ثروت آفرینی است و درنهایت به توسعه پایدار شهری منتج می‌شود.

بی شک، نهادینه سازی فرهنگ پژوهش موضوعی مهم و حلقه‌ای مفقوده است که انتظار می‌رود بیش ازپیش موردتوجه همگان به ویژه مدیریت شهری قرار بگیرد؛ چراکه بین پیشرفت و توسعه پایدار با مبانی علمی و پژوهشی رابطه تنگاتنگی وجود دارد که از بطن آن می‌توان یافته‌ها و نظریات ارزشمندی را برای پیشبرد اهداف استخراج کرد.

پژوهش محور شدن تصمیمات، توسعه را محسوس‌تر می‌کند؛ جامعه توسعه یافته به دانشجویان مهارت محور نیاز دارد؛ اگر مسئولان حوزه کلانِ کشور، هدایت منابع مالی خود را منوط به نتایج کار پژوهشگران در پایش و ارزیابی مستمر کنند، می‌توانیم نتایج والای آن را در همه حوزه‌ها مشاهده کنیم.

ما نیز در شورای ششم در تلاش هستیم همه طرح ها، سیاست گذاری‌ها و اقدامات، پیوست پژوهشی داشته باشد و ارتباط دوسویه و مستمر خود را با جامعه نخبگان، دانشگاهیان و پژوهشگران حفظ کنیم و توسعه دهیم؛ همچنین تلاش دوساله شورا در ایجاد اداره کل خلاقیت و نوآوری به نتیجه رسید و حال برای اولین بار در تاریخ بیش از صدساله شهرداری مشهد مقدس، شاهد ایجاد اداره کلی با محوریت خلاقیت و نوآوری و بهره گیری از دانش و پژوهش در راستای حل مسائل شهری هستیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->