خراسان رضوی، در نبرد با آفت سن گندم | بیش از ۱۵۳ هزار هکتار از مزارع غلات استان، سم‌پاشی شد دلایل کمبود برنج خارجی در بازار مشهد | برنج پاکستانی کمیاب شد راه دشوار خانه دارشدن پیش‌بینی قیمت طلا و سکه (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش نرخ ارز چه تأثیری بر قیمت لاستیک خودرو داشت؟ | واردات بی‌رویه تایر‌های چینی، مانع بزرگ حمایت از تولید داخل پیش بینی بورس (سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴)| بازار قرمز می‌ماند؟ پیش‌بینی قیمت دلار (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) نرخ ارز کالاهای اساسی رسماً به ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان برگشت خشکسالی، تولید گیاهان دارویی خراسان رضوی را تهدید می‌کند قطعی منظم برق شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس: سرمایه‌گذار اماراتی به تعهد خود عمل کند مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی: پیگیر مطالبات به‌حق نانوایان هستیم متخلفان بازار ارز و شبکه توزیع آرد نقره‌داغ شدند | ۴۱.۵ میلیارد تومان، جریمه دو شرکت متخلف در خراسان رضوی ظرفیت‌های نمایشگاه اینوکس-فاینکس | رویدادی برای جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی ثبت رکورد جدید در صادرات محصولات چاپی | درآمدزایی ۴.۵ هزار میلیارد تومانی محصولات چاپی برای خراسان رضوی آیا مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) شارژ می‌شود؟ + جزئیات فرماندار مشهد برای رفع کمبود برنج پاکستانی در شهر به وزارت جهاد کشاورزی رفت قیمت طلای جهانی امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد سامانه یکپارچه وصول حق بیمه و مالیات ایجاد می‌شود پیش‌بینی قیمت دلار (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) عدالت به سبک وزارت نیرو پیش بینی بورس (دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴)| بورس در کُما می‌ماند؟ کاهش تعرفه گمرکی واردات کالاهای اساسی، دارو و شیرخشک به یک درصد پیش‌بینی نرخ دلار تا دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا بیت‌کوین امسال از طلا سبقت می‌گیرد؟ سقف قیمت فروش مرغ اعلام شد طلای جهانی آماده آغاز روند صعودی است؟ (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت گازوئیل سه‌نرخی می‌شود
سرخط خبرها

افزایش ۲۸ درصدی صادرات زعفران طی هشت ماه نخست سال جاری (۵ دی ۱۴۰۲)

  • کد خبر: ۲۰۲۲۶۴
  • ۰۵ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۴
افزایش ۲۸ درصدی صادرات زعفران طی هشت ماه نخست سال جاری (۵ دی ۱۴۰۲)
رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران کشور گفت: صادرات زعفران از ابتدای امسال تا پایان آبان‌ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته از لحاظ وزنی ۲۸ درصد و از لحاظ ارزشی ۱۳ درصد افزایش یافته است.

به گزارش شهرآرانیوز، غلامرضا میری درباره وضعیت تولید و صادرات زعفران در سال‌جاری اظهار کرد: براساس گزارش گمرک جمهوری اسلامی، سال گذشته در مجموع ۲۸۶ تن زعفران به ارزش بیش از ۳۴۰ میلیون دلار به کشور‌های هدف صادر شده بود.

وی افزود: در هشت ماهه ۱۴۰۱ میزان صادرات زعفران از لحاظ وزنی ۱۰۷ کیلوگرم به ارزش ۱۲۰ میلیون دلار بوده است.

میری با بیان اینکه زعفران دومین محصول ارزشمند صادراتی ایران است از ۲ عامل اقلیمی دما و بارندگی به شدت آسیب‌پذیر است، تصریح‌کرد: بیشترین میزان صادرات مربوط به کشور‌های اسپانیا، امارات متحده عربی، چین و افغانستان است.

نایب رییس شورای ملی زعفران کشور، کاشت زعفران را از خرداد ماه تا مهر ماه و برداشت را از مهر ماه تا پایان آذر ماه هر سال برشمرد و تصریح کرد: سال گذشته میزان تولید زعفران کشور بیش از ۲۰۰ تن در سطح ۹۲ هزار هکتار از اراضی کشور بود که امسال با توجه به استمرار خشکسالی‌ها و کاهش بارندگی برآورد می‌شود این رقم به ۱۵۰ تن برسد.

وی با بیان اینکه تولید امسال نسبت به سال گذشته بیش از ۲۵ درصد کاهش نشان می‌دهد، خاطرنشان‌کرد: این درحالی است که میزان تولید زعفران در سال‌های ۹۸ و ۹۹ حدود ۳۲۰ تا ۳۳۰ هزار تن بوده است.

میری، علل کاهش تولید زعفران را استمرار خشکسالی، کاهش بارندگی ها، کمبود منابع آبی و پایین بودن عملکرد در هکتار دانست.

رشد ۳۵ تا ۴۵ درصدی قیمت زعفران در سال زراعی جاری

رییس اتحادیه صادرکنندگان زعفران با بیان اینکه عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمت زعفران است، گفت: امسال قیمت هر کیلوگرم زعفران «دسته» ۴۸ میلیون تومان، زعفران «پوشال» به ۵۵ میلیون تومان و زعفران «نگین» بین ۵۸ تا ۶۵ میلیون تومان رسیده که نسبت به سال گذشته بین ۳۵ تا ۴۵ درصدی رشد را نشان می‌دهد.

وی، یکی از مشکلات تولیدکنندگان زعفران را هزینه‌های بالا دانست و یادآور شد: پیش از مهرماه امسال قیمت هر کیلوگرم زعفران دسته ۳۷ میلیون تومان، زعفران پوشال بین ۴۴ تا ۴۷ میلیون تومان و زعفران نگین بین ۴۲ تا ۴۷ میلیون تومان بوده است.

میری، افزایش قیمت جهانی زعفران را متاثر از رشد قیمت این محصول در ایران دانست و افزود: با توجه به اینکه از قبل کاهش تولید زعفران به دلایل تغییرات آب و هوایی مطرح بوده است، بنابراین خریداران خارجی در مرداد، شهریور و مهرماه امسال اقدام به خرید این محصول کرده اند که همین امر رشد قابل توجه صادرات را در مهرماه امسال منجر شد.

عملکرد تولید زعفران به‌طور متوسط ۳.۵ کیلوگرم در هر هکتار

این مقام صنفی با اشاره به اینکه برخی کشاورزان عملکرد خوبی در اراضی زیر کشت ندارند، تصریح کرد: اکنون به‌طور میانگین عملکرد تولید زعفران در هر هکتار نزدیک به ۳.۵ کیلوگرم است، اما برخی کشاورزان پیشرو با به‌کارگیری علم و دانش در هر هکتار ۲۵ تا ۴۱ کیلوگرم نیز برداشت محصول دارند.

وی ادامه‌داد: در حالی که کشاورزان سال گذشته در هر هکتار بین هشت تا ۱۲ کیلوگرم برداشت زعفران داشتند، امسال این رقم به یک‌سوم رسیده است.

میری اضافه‌کرد: با وجود افزایش چندین درصدی قیمت زعفران نسبت به مهرماه امسال، اما همچنان کشاورزان به دلیل کاهش میزان تولید از قیمت‌های فعلی راضی نیستند و بر این باورند که قیمت فعلی زعفران کفاف هزینه‌های تولیدشان را نمی‌دهد.

وی گفت: اکنون ۱۲۷ هزار هکتار از اراضی کشور زیرکشت پیاز زعفران است، بنابراین لازم است که کشاورزان ما به سمت افزایش بازده گام بردارند تا در هر هکتار بتوانند عملکردشان را دست‌کم به ۱۰ تا ۱۲ کیلوگرم برسانند.

رییس اتحادیه صادرکنندگان زعفران کشور، یکی از مشکلات مهم تولیدکنندگان زعفران را کمبود منابع آبی دانست و افزود: اکنون کشاورزان با کمبود بارش ها، منابع آبی از چاه‌ها و قنوات روبه‌رو هستند به طوری که امسال در برخی از مناطق آبیاری زعفران با تانکر‌های سیار انجام شده است.

وی اضافه‌کرد: البته زعفران گیاه کم‌آب‌بری است، به شرط اینکه در آذرماه پس از برداشت محصول زمین از طریق بارندگی‌ها آبیاری شود. در صورتی که با کاهش بارندگی‌ها روبه‌رو باشیم باید به‌طور قطع زمین در چند مرحله از طریق منابع آبی مورد آبیاری قرار بگیرد که باز هم این موضوع مشکل ساز است.

میری براین باور است که ایران دارای انحصار تولید و صادرات ۲ محصول پسته و زعفران در جهان است که برای حفظ جایگاه زعفران باید برخی از مشکلات این بخش رفع شود.

منبع: ایرنا

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->