پیش بینی قیمت دلار (سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳)| ثبات ادامه دارد؟ پیش بینی قیمت سکه و طلا (سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳) | روزهای سبز ادامه دارد؟ قیمت ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ در حراج مرکز مبادله چقدر تعیین شد؟ اتاق اصناف ایران: فروشندگان آنلاین طلا باید جواز کسب صنفی هم بگیرند نرخ جدید معاینه فنی خودرو‌ها اعلام شد (۲۸ آبان ۱۴۰۳) افزایش قیمت ۳۰ هزار تومانی تخم‌مرغ تکذیب شد سهم ۹۵ درصدی بخش خصوصی از صنایع خراسان رضوی | حمایت از کسب و کار واحد‌های تولیدی جزئیات انتقال الکترونیک اوراق بهادار متوفیان به وراث اعلام شد نرخ ارز توافقی چقدر است؟ | فرزین: شوک‌درمانی بازار را کنترل‌ نمی‌کند اتمام‌حجت تأمین اجتماعی با کارفرمایان: اتباع غیرمجاز را به کار نگیرید چند نفر در صف وام ازدواج هستند؟ خودروسازها موتور بورس را روشن کردند| گزارش وضعیت بازار سرمایه (۲۸ آبان ۱۴۰۳) افزایش قیمت خودرو‌های «سایپا» شامل چه کسانی نمی‌شود؟ یک نماینده مجلس: مردم ما خودروهایی با تکنولوژی دهه ۴۰ و ۵۰ را به قیمت لندکروز و بوگاتی خریداری می‌کنند افزایش قیمت خودروهای «ایران‌خودرو» شامل حال چه کسانی نمی‌شود؟ بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۲۸ آبان ۱۴۰۳) اولین واکنش بازار آزاد خودرو‌های داخلی به افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان (۲۸ آبان ۱۴۰۳) | صعود ۱ تا ۵۲ میلیون تومانی قیمت‌ها طلا و سکه امروز در مشهد چند؟ (۲۸ آبان ۱۴۰۳) بی‌برقی زشت است! افزایش ۴۰درصدی قیمت بنزین تکذیب شد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۸ آبان ۱۴۰۳) | دلار ۶۸ هزار و ۴۰۰ تومان خودرو‌های ایران خودرو و سایپا چقدر گران شدند؟ (۲۸ آبان ۱۴۰۳) + جدول | تارا اتومات ۹۱۴ و شاهین ۸۷۴ میلیون شد افزایش قیمت محصولات خودروسازان داخلی چه تأثیری بر بازار آزاد دارد؟ | کوتاه‌شدن دست دلالان پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو بعد از بمب خبری امروز | افزایش قیمت خودرو در بازار آزاد (۲۸ آبان ۱۴۰۳) قیمت دلار در مرکز مبادله امروز (دوشنبه، ۲۸ آبان ۱۴۰۳) چند؟ تجهیز پمپ‌بنزین‌ها به کارت‌خوان‌های متنوع از دو هفته آینده (۲۸ آبان ۱۴۰۳) ویدئو | آیا رئیس‌جمهور تکلیف افزایش قیمت بنزین برای ۱۴۰۴ را مشخص کرد؟ جایگاه بورس به دلیل بی‌اعتمادی به سیاست‌های اقتصادی، از دست رفته است
سرخط خبرها

انتقاد نماینده مجلس از مقاومت طلافروشان برای پیوستن به سامانه مودیان!

  • کد خبر: ۲۰۴۳۹۵
  • ۱۶ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۳
انتقاد نماینده مجلس از مقاومت طلافروشان برای پیوستن به سامانه مودیان!
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با نقد مقاومت طلافروشان برای پیوستن به سامانه مودیان گفت که دولت باید با استفاده از سامانه‌های نوین و هوشمند نظیر سامانه مودیان راه فرار مالیاتی را ببندد.

به گزارش شهرآرانیوز، مالیات مهم‌ترین منبع درآمدی دولت‌ها به شمار می‌رود و برخورداری از یک نظام مالیات‌گیری صحیح یکی از اصول اقتصاد پویاست، با عنایت به اهمیت این موضوع، سیاست‌گذاران این عرصه با تأکید بر ضرورت مالیات‌ستانی مبتنی بر اطلاعات شفاف و قابل استناد و بهره‌گیری از ابزار‌های ثبت معاملات و سامانه‌های اطلاعاتی، به دنبال جلوگیری از فرار مالیاتی مودیان هستند.

تلاش آنان در این راستاست که به تشخیص صحیح اطلاعات فعالان اقتصادی بپردازند و زمینه را برای مالیات‌گیری عادلانه فراهم کنند، در همین ارتباط، در دو دهه اخیر در قوانین متعدد، مودیان مالیاتی ابتدا مکلف به استفاده از صندوق مکانیزه فروش شدند که سیر این قوانین از اصلاحیه قانون نظام صنفی مصوب سال ۱۳۸۲ شروع شد.

در ادامه وظیفه استقرار سامانه صندوق مکانیزه فروش به اتاق اصناف واگذار شد، پس از ناکامی نظام صنفی در اجرای این پروژه، وزارت بازرگانی وقت به موجب ماده ۱۲۱ قانون برنامه پنجم توسعه، تکلیف یافت تا با هماهنگی سازمان امور مالیاتی و شورای اصناف کشور تا پایان سال دوم برنامه، سامانه صندوق مکانیزه‌ی فروش را پیاده سازی نماید که این امر نیز محقق نشد.

مجلس یازدهم قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان را مصوب و دولت سیزدهم نیز عزمش را برای اجرای آن جزم کرد، ساماندهی کارت خوان‌ها در سال گذشته توانست ساماندهی نسبی در زمینه مالیات‌ستانی دقیق‌تر در کشور ایجاد کند.

از ابتدای ماه جاری فاز دوم سامانه مودیان به اجرا گذاشته شده است و قرار است همه مشاغل و کسب و کار‌ها به آن بیپوندند، اما برخی اصناف به ویژه طلافروشان در مقابل این موضوع مقاومت می‌کنند.

‌حسن لطفی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در این‌باره گفت: در زمینه مالیات‌ستانی نیاز به کار‌های فرهنگی زیادی داریم، باید این فرهنگ‌سازی در کشور انجام شود که عدم پرداخت مالیات ضدارزش محسوب شود، به نحوی که افراد نتوانند از زیر بار پرداخت مالیات فرار کنند.

وی ادامه داد: سیاست‌گذاری‌ها باید طوری باشد که افراد خوش‌حساب مالیاتی از امتیازات بیشتر اجتماعی بهره‌مند شوند و بدحساب‌ها نه تنها از خدمات اجتماعی محروم شوند، بلکه برخورد قهری با آن‌ها صورت بگیرد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: فرار مالیاتی در کشور توسط کسانی صورت می‌گیرد که درآمد‌های بالایی دارند، اما زیر بار پرداخت مالیات نمی‌روند. دولت باید زیرساخت‌های اجتماعی، قانونی و الکترونیکی لازم را برای مقابله با فرار مالیاتی در کشور به وجود بیاورد.

لطفی در خصوص مقاومت طلافروشان در مقابل پیوستن به سامانه مودیان گفت: دولت باید با استفاده از سامانه‌های نوین و هوشمند نظیر سامانه مودیان راه فرار مالیاتی را ببندد و همه مشاغل و کسب و کار‌ها نیز باید به سامانه مودیان بپیوندند و دولت به هیچ وجه نباید نسبت به مشاغل خاص در زمینه ایجاد شفافیت در اقتصاد عقب‌نشینی کند، شفاف سازی در همه زمینه‌ها به نفع کشور و مردم است و باید با جدیت دنبال شود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس اضافه کرد: واقعیت این است که ما اطلاعات دقیقی در مورد میزان درآمد مشاغل مختلف نداریم، اطلاعاتی که سازمان‌های ذینفع مانند سازمان امور مالیاتی کشور دارند با اطلاعات کف بازار تفاوت زیادی دارد. همین شرایط موجب شده است که نوعی بی عدالتی را در زمینه مالیات ستانی در کشور شاهد باشیم.

لطفی گفت: بر اثر نبود اطلاعات، مالیات ستانی غیرعادلانه‌ای در کشور شکل گرفته است، برای برخی افراد، مالیاتی مشخص می‌کنیم که اصلاً توان مالی پرداخت آن را ندارند، از آن طرف، برخی مشاغل خاص و پردرآمد، فرار مالیاتی دارند.

لطفی در ارتباط با این موضوع که اصناف فرار مالیاتی بالایی دارند و نسبت به درآمدشان مالیات نمی‌پردازند، تصریح کرد: هیچ سازمانی در کشور اطلاعات دقیقی در مورد میزان درآمد اصناف ندارد. در این شرایط، بستر برای فرار مالیاتی فراهم است.

وی اضافه کرد: در قانون سامانه مودیان و اتصال پایانه‌های فروشگاهی به آن پیش‌بینی شده است که همه اصناف از دستگاه کارتخوان متصل به سامانه استفاده کنند، این قانون نیز به درستی اجرا نمی‌شود و شاهد مقاومت اصناف در مقابل استفاده از دستگاه‌های کارتخوان هستیم، رفع این موارد نیاز به تشدید نظارت‌ها دارد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->