هیئت راه‌آهن افغانستان با هدف گفتگو درباره کریدور ریلی خواف-هرات وارد مشهد شد کاظمی قمی در کابل: ایران آماده گسترش همکاری‌ها با افغانستان است مشاور وزیر کشور: ایران سالانه ۵۰۰ هزار ویزا به اتباع افغانستانی می‌دهد مشاور وزیر راه: ایران آماده سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان است نماینده ویژه چین: ما به دنبال نفوذ در افغانستان نیستیم ویدئو | آخرین وضعیت طرح انسداد مرزهای شرق کشور با افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: تعداد زندانیان محبوس افغانستانی در زندان‌های ایران زیاد است ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی در ولایت بلخ افغانستان زیر کشت زعفران نمایندگان بنیاد بیل گیتس با رئیس هلال‌احمر طالبان دیدار کردند کاظمی قمی: اولویت ما توسعه روابط ریلی ایران و افغانستان است ویدئو | کمک‌های مردم افغانستان به مردم مظلوم غزه معاون وزیر دادگستری: رفتار با مهاجران افغان توأم با احترام و متناسب با رأفت اسلامی است ارزش تجارت افغانستان با ایران به ۱.۸ میلیارد دلار رسید هیئت وزارت دادگستری برای بررسی روند انتقال زندانیان افغان به کابل رفت افغانستان سال گذشته ۲۱ تن زعفران تولید و ۶۷ تن صادر کرد حضور پرشمار افغانستانی‌ها در بورس ایران نماینده مردم یزد در مجلس: طرح سامان‌دهی اتباع خارجی فقط شامل مهاجران دارای مجوز است وزارت دادگستری: هزار زندانی افغانستانی به کشورشان بازگردانده می‌شوند رشد ۴۰ درصدی ارزش افغانی در برابر ریال ایران طی یک‌ سال گذشته علی‌اف در افتتاحیه اجلاس COP ۲۹: جمهوری آذربایجان حامی فعال چندجانبه‌گرایی است سازمان جهانی بهداشت از ثبت ۲۳ مورد جدید فلج اطفال در افغانستان خبرداد
سرخط خبرها

سازمان ملل: افغانستان سال گذشته بدترین خشکسالی ۳۰ سال اخیر را تجربه کرد

  • کد خبر: ۲۰۴۹۰۸
  • ۱۸ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۰
سازمان ملل: افغانستان سال گذشته بدترین خشکسالی ۳۰ سال اخیر را تجربه کرد
دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) اعلام کرده که افغانستان در سال گذشته بدترین خشک‌سالی خود را در طی ۳۰ سال اخیر متحمل شده است. اوچا همچنین از تداوم خشک‌سالی در افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، اوچا با انتشار گزارشی گفته که در ولایت هلمند گرمی هوا ۲.۴ درجه بیشتر در مقایسه با سایر نقاط افغانستان بلند رفته است.

طبق گزارش، آسیب‌پذیری افغانستان با افزایش متوسط گرما که بین سال‌های ۱۹۵۱ تا ۲۰۱۰ به میزان ۱.۸ درجه افزایش یافته بود، نشان می‌دهد که این رقم به‌دلیل تغییر اقلیم، دو برابر میانگین جهانی است.

این نهاد تصریح کرده است که زراعت، آب، انرژی، بهداشت، جنگل‌داری، تنوع زیستی، اکوسیستم‌ها، معیشت و اقتصاد تحت تاثیر این تغییرات اقلیمی قرار می‌گیرند.

در گزارش نوشته شده است: «افغانستان در سال گذشته ۲۰۲۳ بدترین خشک‌سالی خود را در ۳۰ سال گذشته متحمل شد و چالش‌هایی را که اکنون در سومین سال متوالی با شرایط خشک‌سالی با آن مواجه است، تشدید کرده، امری که سطح ناامنی غذایی در افغانستان را در بین بالاترین سطح جهان نگه‌داشته است.»

برپایه این گزارش، تغییرات اقلیمی عمده‌ترین تاثیرات را بر بخش کشاورزی گذاشته و همچنان ۳۰ ولایت از جمله ۳۴ ولایت را از لحاظ کیفیت آب، به‌شدت با چالش مواجه کرده است.

به گفته اوچا، بیابان‌زایی بیش از ۷۵ درصد از زمین را در مناطق شمالی، غربی و جنوبی تحت تاثیر قرار داده است و زراعت للمی که ۶۰ درصد جمعیت به آن وابسته است، به‌دلیل تغییر در الگو‌های بارندگی و تغییرات اقلیمی در این کشور با خطر روبه‌رو است.

دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل خاطرنشان کرده که وضعیت در افغانستان وخیم است؛ طوری که ۲۱ میلیون تن در این کشور اکنون به آب پاک و بهداشت نیاز دارند که در مقایسه به ۲.۴ میلیون تن در یک دهه قبل افزایش شدید داشته است.

این نگرانی در حالی مطرح می‌شود که خشک‌سالی‌های پی‌درپی طی چند سال اخیر در ولایت‌های مختلف کشور، ساکنان این ولایت‌ها را نگران و متضرر کرده است.

گفتنی است که خشک‌سالی و کمبود آب در حال حاضر یکی از چالش‌های اساسی کشاورزان است.

منبع: صدای افغان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->