به گزارش شهرآرانیوز، اوچا با انتشار گزارشی گفته که در ولایت هلمند گرمی هوا ۲.۴ درجه بیشتر در مقایسه با سایر نقاط افغانستان بلند رفته است.
طبق گزارش، آسیبپذیری افغانستان با افزایش متوسط گرما که بین سالهای ۱۹۵۱ تا ۲۰۱۰ به میزان ۱.۸ درجه افزایش یافته بود، نشان میدهد که این رقم بهدلیل تغییر اقلیم، دو برابر میانگین جهانی است.
این نهاد تصریح کرده است که زراعت، آب، انرژی، بهداشت، جنگلداری، تنوع زیستی، اکوسیستمها، معیشت و اقتصاد تحت تاثیر این تغییرات اقلیمی قرار میگیرند.
در گزارش نوشته شده است: «افغانستان در سال گذشته ۲۰۲۳ بدترین خشکسالی خود را در ۳۰ سال گذشته متحمل شد و چالشهایی را که اکنون در سومین سال متوالی با شرایط خشکسالی با آن مواجه است، تشدید کرده، امری که سطح ناامنی غذایی در افغانستان را در بین بالاترین سطح جهان نگهداشته است.»
برپایه این گزارش، تغییرات اقلیمی عمدهترین تاثیرات را بر بخش کشاورزی گذاشته و همچنان ۳۰ ولایت از جمله ۳۴ ولایت را از لحاظ کیفیت آب، بهشدت با چالش مواجه کرده است.
به گفته اوچا، بیابانزایی بیش از ۷۵ درصد از زمین را در مناطق شمالی، غربی و جنوبی تحت تاثیر قرار داده است و زراعت للمی که ۶۰ درصد جمعیت به آن وابسته است، بهدلیل تغییر در الگوهای بارندگی و تغییرات اقلیمی در این کشور با خطر روبهرو است.
دفتر هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل خاطرنشان کرده که وضعیت در افغانستان وخیم است؛ طوری که ۲۱ میلیون تن در این کشور اکنون به آب پاک و بهداشت نیاز دارند که در مقایسه به ۲.۴ میلیون تن در یک دهه قبل افزایش شدید داشته است.
این نگرانی در حالی مطرح میشود که خشکسالیهای پیدرپی طی چند سال اخیر در ولایتهای مختلف کشور، ساکنان این ولایتها را نگران و متضرر کرده است.
گفتنی است که خشکسالی و کمبود آب در حال حاضر یکی از چالشهای اساسی کشاورزان است.
منبع: صدای افغان