دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: تقویت فرهنگ عمومی راهی برای افزایش هم‌بستگی اجتماعی است فرهنگ عمومی، زیربنای سلامت جامعه است درگذشت «کوئینسی جونز» تهیه‌کننده آثار مایکل جکسون در ۹۱ سالگی تسهیلات تبصره ۱۸ وزارت فرهنگ به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ اکران سیار «آسمان غرب» میلیاردی شد «سعیداسلام‌زاده» مدیر روابط عمومی معاونت هنری شد دلیل تعطیلی برنامه «شیوه» شبکه چهار چه بود؟ نگاهی به مجموعه‌داستان «نیمۀ تاریک ماه» هوشنگ گلشیری نگاهی به ذات سیال «فرهنگ عمومی» و آیین‌نامه‌های بدون ضمانت اجرایی صفحه نخست روزنامه‌های کشور - دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ «دزدان دریایی کارائیب» جدید بدون حضور جانی دپ پیام رئیس انجمن بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان منتشر شد انتشار نسخه مجازی آلبوم عاشقانه «نوازشگر» چرا «سفره ایرانی» کیانوش عیاری پس از ۲۰ سال هنوز اکران نشده است؟ حکایت آبی که صدراعظم نخورد درباره عکاسی تئاتر که پس از ۷ سال به جشنواره رضوان اضافه شد معرفی چند کتاب برای علاقه ­مندان به یادگیری وزن شعر | آراستن طبع موزون
سرخط خبرها

تلاش می‌کنیم موسیقی نواحی ایران بیش از پیش نقش گسترده‌تری در حوزه شنیداری مردم ایفا کند

  • کد خبر: ۲۰۵۱۸۵
  • ۱۹ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۰
تلاش می‌کنیم موسیقی نواحی ایران بیش از پیش نقش گسترده‌تری در حوزه شنیداری مردم ایفا کند
مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تلاش ما این است موسیقی نواحی ایران بیش از پیش در حوزه شنیداری مردم نقش گسترده‌تر و موثرتری را ایفا کند.

به گزارش شهرآرانیوز امیرحسین سمیعی پس از تماشای اجرا‌های سومین و آخرین شب شانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران در تالار رودکی اظهارداشت: موسیقی اقوام، فراگیرترین مولفه هویت اجتماعی ماست و در عین کثرت وحدت را برای ما به ارمغان می‌آورد.

وی گفت: موسیقی که از دیرباز در لای‌های زیرین فرهنگی ما جریان داشته است همچون آداب و رسوم ما به یکدیگرمتصل هستند و از هم وام می‌گیرند.

سمیعی افزود: مردم ما با موسیقی اقوام ایران مأنوس و آشنا هستند و شاهد هستیم در این جشنواره اجرای هنرمندان بزرگ موسیقی اقوام ایران، حس وحدت و همدلی را در مردم عزیز ما تقویت کرد حتی برای افرادی که شاید اصالتا بزرگ شده منطقه‌ای دیگر باشند، اما موسیقی لرستان را به خوبی می‌شناسند و یا با موسیقی جنوب آشنا هستند و سرزندگی و پویایی موسیقی شمال کشور را به خوبی درک می‌کنند و از آن لذت می‌برند.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: موسیقی محلی از کودکی در لحظه لحظه زندگی ما جریان داشته است و به نوعی می‌توانیم بگوییم موسیقی اقوام ایران زیرساختی‌ترین موسیقی ماست و باید تلاش کنیم که این موسیقی بیش از پیش در لایه‌های اصلی شنیداری مردم تزریق شود.

سمیعی اظهارداشت: برخی دوستان بر این تصور هستند به دلیل اینکه موسیقی اقوام موسیقی بکری است بنابراین ضرورت دارد در مجموعه یا موقعیت خاصی شنیده شود، اما اساسا اینگونه نیست و این گونه موسیقی در شادی و غم و در مناسک و آیین‌های ما نقش داشته است، مانند آیین‌های عزاداری و یا مجالس شادمانی و به طور کل در هر کجا که فرهنگ عامه ما نقش داشته این موسیقی سرآمده بوده است.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: تلاش ما این است موسیقی نواحی ایران بیش از پیش در حوزه شنیداری مردم نقش گسترده‌تر و موثرتری را ایفا کند چرا که این موسیقی ریشه در سنت‌های ما دارد. در زندگی مدرن، ابزار‌های دیجیتال و فضای مجازی، ما را هر روز از واقعیات زندگی دور می‌کنند، بنابراین باید به باورها، هویت ملی و اعتقادی‌مان توجه بیشتری داشته باشیم.

مرحله ملی شانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران از ۱۶ تا ۱۸ دی ماه به دبیری محمدعلی مرآتی و در یک گستره ملی به همت دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، توسط انجمن موسیقی ایران و با مشارکت بنیاد رودکی برگزار شد و ۱۹ دی ماه نیز تالار رودکی میزبان آیین اختتامیه این رویداد ملی خواهد بود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->