زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟
سرخط خبرها

دیابت از علل شایع نابینایی و نارسایی کلیه است

  • کد خبر: ۲۰۵۳۸۲
  • ۲۰ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۲
دیابت از علل شایع نابینایی و نارسایی کلیه است
دیابت و فشار خون از علل اصلی مشکلات کلیوی، ضعف بینایی و سایر امراضی است که به شکل خاموش بر انسان اثر می‌گذارد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمدرضا سهرابی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: با ابلاغ وزارت بهداشت سلامت از ۱۵ آبان سال‌جاری طرح غربالگری دیابت و فشارخون آغاز و تا پایان دی ماه ادامه خواهد یافت.

به گفته وی، هدف این پویش، بیماریابی و غربالگری دیابت و پرفشاری خون در جمعیت بالای ۱۸سال کشور است.

سهرابی خاطرنشان کرد: در این پویش ضمن کنترل فشار خون، افراد پرخطر از نظر بیماری دیابت (دارای سابقه خانوادگی، چاقی، بی‌تحرکی و...) غربالگری می‌شوند.

معاون بهداشت دانشگاه بی‌تحرکی را یکی از عوامل مهم خطر برشمرد که در کلان‌شهرها منجر به چاقی و اضافه وزن و در نتیجه ابتلا به دیابت و پرفشاری خون می‌شود.

وی افزود: در این طرح ضمن بیماریابی و تشخیص آن در مراحل اولیه، درصدد شناسایی افراد مبتلا به پیش‌دیابت یا در معرض ابتلا به پرفشاری خون هستیم تا با اقدامات فعال از بروز یا پیشرفت بیماری و ایجاد عوارض در آنان جلوگیری کنیم.

معاون بهداشت دانشگاه تشخیص زودرس دیابت را بسیار مهم دانست و یادآور شد: دیابت بیماری پرعارضه‌ای است که تشخیص زودرس آن و کنترل قند خون می‌تواند از بروز عوارض آن جلوگیری کند.

سهرابی دیابت را یکی از شایع‌ترین علل نابینایی، نارسایی کلیه و دیالیز عنوان کرد و بیماری‌های قلبی عروقی، پای دیابتی، عوارض چشمی و نارسایی کلیه را از دیگر عوارض این بیماری برشمرد.

وی هدف این پویش را بیماریابی، تشخیص زودرس و حساس سازی جامعه به دیابت و پرفشاری خون عنوان کرد تا افراد جامعه با آگاهی از آن‌ها به دنبال دریافت خدمت به صورت فعال باشند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، پرفشاری خون را بیماری خاموشی دانست که معمولا مبتلایان پس از بروز عوارضی نظیر سکته قلبی یا مغزی متوجه آن می‌شوند و گفت: تشخیص زودرس این بیماری از بروز عوارض آن پیشگیری می‌کند.

سهرابی با اشاره به اجرای پویش ملی سلامت خاطرنشان کرد: ۳.۵ میلیون نفر جمعیت بالای ۱۸ سال در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی قرار دارند که بر اساس هدفگذاری وزارت بهداشت باید ۷۰ درصد این جمعیت در مناطق شهری و ۱۰۰ درصد در مناطق روستایی در این پویش غربالگری شوند.

به گفته وی، این پویش با تلاش کادر بهداشتی دانشگاه در تمام مراکز بهداشتی، پایگاه‌های خدمات جامع سلامت و خانه‌های بهداشت در حال اجراست. تیم‌های سیار بهداشتی نیز با حضور در سطح شهر و مناطق پرتردد (بازار، مترو، ادارات و...)  به غربالگری گروه‌های هدف می‌پردازند. کادر درمان دانشگاه نیز در بیمارستان‌ها با غربالگری بیماران و مراجعان در اجرای این پویش ملی همکاری دارند.

سهرابی تکمیل پرونده الکترونیک سلامت افراد را از دیگر اهداف اجرای این پویش ملی برشمرد تا درصورتی که افراد به بیماری خاصی مبتلا باشند، بتوان مراقبت‌های فعال به آنان ارائه کرد.

وی با اشاره به آمار بالای غربالگری در دانشگاه گفت: امروز از مرز دو میلیون نفر در راستای اجرای پویش ملی سلامت گذر کردیم.

معاون بهداشت دانشگاه ضمن تقدیر از تلاش تمامی همکاران حوزه بهداشت و درمان دانشگاه در راستای اجرای این پویش ابراز امیدواری کرد که ضمن رصد بیماری‌ها بتوانیم در مراحل بعدی خدمات خوبی را در راستای  پیشگیری و کنترل این بیماری‌ها ارائه دهیم.

وی با اشاره به اجرای طرح غربالگری در هفته دیابت در سال گذشته خاطرنشان کرد که حدود ۱۲۰ هزار نفر از ساکنان  شهر تهران در این طرح غربالگری شدند که حدود ۲ درصد آنان به عنوان مورد جدید دیابت شناسایی شدند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->