لزوم استفاده از ظرفیت بانوان در تقویت همدلی و هم افزایی در جامعه ادویه‌های مهم در پخت بهتر ماهی را بشناسید روایت زندگی مادر شهید ژاپنی در سریال مهاجر سرزمین آفتاب حدود ۶۰ درصد از جامعه معلمان را بانوان تشکیل می‌دهند کاهش خطر سکته مغزی پس از یائسگی در زنان با مصرف موز رشد ۳۶ درصدی اهدای خون بانوان در خراسان رضوی (۵ دی ۱۴۰۳) روش‌های از بین بردن لکه چای یا قهوه روی لباس نشان مشهد الرضا(ع)، فرصت ایجاد الگو‌های مناسب برای دختران جوان مادران دارای فرزندان ۳ قلو و بالاتر تحت پوشش بهزیستی، هزینه پرستاری دریافت می‌کنند سوءتغذیه و لاغری مفرط، عوامل مؤثر در یائسگی زودرس عضویت بیش از ۳۷ هزار بانوی هنرمند در صندوق اعتباری هنر طرزتهیه جارکیک یخچالی در خانه + فیلم کدام یک از بانوان بازیگر مجری تلویزیون شدند؟ خانواده، بنیادی‌ترین نهاد کشور پایان کار نماینده بانوان مشهد در لیگ برتر بدمینتون نایب‌قهرمانی دختران راگبی‌باز مشهدی در کشور
سرخط خبرها
تغییرات هورمونی ممکن است باعث ایجاد آرتریت روماتوئید در زنان شود

تغییرات هورمونی ممکن است باعث ایجاد آرتریت روماتوئید در زنان شود

  • کد خبر: ۲۰۶۵۸۲
  • ۲۶ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۶
تحقیقات جدید نشان می‌دهد که زنان چهار تا پنج برابر بیشتر از مردان در معرض ابتلا به آرتریت روماتوئید زودرس هستند و چند عامل هورمونی می‌تواند دلیل آن باشد.

به گزارش شهرآرانیوز به نقل از هلث دی نیوز، این مطالعه نشان داد که وارد شدن به یائسگی زودرس (قبل از ۴۵ سالگی) و استفاده از هورمون درمانی، همگی با افزایش احتمال ابتلاء به آرتریت روماتوئید مرتبط هستند.

آرتریت روماتوئید یک بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به بافت خود از جمله مفاصل حمله می‌کند. آسیب می‌تواند به سایر اندام‌ها پیشرفت کند.

مدت‌ها است که مشخص شده است که زنان نسبت به مردان با خطرات بیشتری برای ابتلاء به این بیماری روبرو هستند، و تیمی به رهبری دکتر «های فنگ پان» در دانشگاه پزشکی آنهویی در چین، به دنبال یافتن علت آن بودند.

آن‌ها داده‌های بریتانیا را در مورد بیش از ۲۲۳۵۰۰ شرکت کننده در انگلستان که سلامت آن‌ها به طور متوسط ۱۲ سال پیگیری شده بود، تجزیه و تحلیل کردند. در طی آن دوره، ۳۳۱۳ زن (۱.۵ درصد) به آرتریت روماتوئید مبتلا شدند.

شروع دیرتر عادت ماهانه (اولین عادت ماهانه در ۱۴ سالگی به جای ۱۳ سالگی) با ۱۷٪ بیشتر خطر ابتلاء به آرتریت روماتوئید مرتبط بود، همانطور که شروع زودتر یائسگی (قبل از ۴۵ سالگی) با خطر ابتلاء به این بیماری ارتباط داشت.

محققان دریافتند زنانی که قبل از ۴۵ سالگی وارد یائسگی شده‌اند، ۴۶ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلاء به آرتریت روماتوئید در مقایسه با زنانی که یائسگی شأن در ۵۰ یا ۵۱ سالگی آغاز شده است، بودند.

این تیم افزود: اگر «سال‌های باروری» یک زن- زمان بین اولین عادت ماهانه و شروع یائسگی- ۳۳ سال یا کمتر باشد، در مقایسه با زنانی که سال‌های باروری بیشتری دارند، ۳۹ درصد بیشتر با خطر ابتلاء به آرتریت روماتوئید مواجه می‌شوند.

هیسترکتومی (برداشتن رحم) یا اوفورکتومی (برداشتن تخمدان‌ها) نیز باعث افزایش خطر می‌شود.

همچنین استفاده از هورمون درمانی هم این احتمال را تا ۴۶ درصد افزایش داد.

پان گفت: «یافته‌های این مطالعه قابل توجه هستند و مبنایی را تشکیل می‌دهند که بر اساس آن اقدامات مداخله‌ای جدید و خاص برای مهار خطر آرتریت روماتوئید در زنان ممکن است ایجاد شود.»

منبع: مهر

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.