پیش فروش دو محصول سایپا ویژه دی ماه ۱۴۰۳ اعلام شد + شرایط و قیمت وزیر نیرو خبر داد: کسری گاز در مناطق سردسیر ایران چه تعداد واحد نیروگاهی از مدار خارج شده است؟ تأمین ارز واردات کالا‌های اساسی و دارو از مرز ۱۱ میلیارد دلار گذشت نیروگاه برق ری از مدار تولید خارج شد | اتمام ذخیره گازوئیل قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۶ دی ۱۴۰۳) | رشد ۷۵ میلیونی چانگان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۶ دی ۱۴۰۳) | قیمت کراس اوور ایران خودرو مشخص شد رشد بیش از یک‌ میلیون تومانی قیمت سکه و ۱۱۴ هزار تومانی قیمت طلا طی یک روز در مشهد (۶ دی ۱۴۰۳) ارزان‌ترین موبایل‌های آیفون چند؟ (۶ دی ۱۴۰۳) نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ دی ۱۴۰۳) | طلا به گرمی ۵ میلیون و ۸۰ هزار تومان رسید توزیع گوشت قرمز رایگان برای خانواده‌های کم برخوردار + جزئیات گزارش ۴ ماهه نهضت ملی مسکن منتشر شد خسارت قطعی چندساعته برق به ۲۲ کارخانه سیمانی کشور | توقف تولید سیمان در تهران و خراسان ملک در این منطقه گران خواهد شد کارخانه تولید کاغذ سنگی در فاروج خراسان‌شمالی با حضور وزیر نیرو افتتاح شد (۶ دی ۱۴۰۳) سوختگیری بنزین با کارت بانکی از سال ۱۴۰۴ بررسی وضعیت احداث پروژه آزادراه حرم تا حرم در دستورکار شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی جدول قیمت سکه‌های پارسیان (۶ دی ۱۴۰۳) | سکه پارسیان در آستانه ۸ میلیونی شدن! اعترافات قاتل در بازسازی صحنه جرم: مقتول سال‌ها بازی‌ام داده بود سود مرحله جدید سهام عدالت چقدر است و چه زمانی واریز می‌شود؟ قیمت سکه‌های ضرب ۸۶ حراج مرکز مبادله چقدر است؟ آیا ثبات به بازار ارز برمی‌گردد؟ (۶ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) | بادمجان ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان کارگران چطور مالیات‌های مازاد بر حقوق را پس‌ بگیرند؟ سازندگان توان فروش و ساخت مسکن را ندارند سرپرست مدیریت روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد کیش منصوب شد وزیر نیرو: هزینه تولید هر کیلووات ساعت برق ۸ هزار تومان است پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

عمده مصرف آب خراسان رضوی در حوزه کشاورزی اتفاق می‌افتد

  • کد خبر: ۲۰۸۸۰۵
  • ۰۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۷:۵۷
عمده مصرف آب خراسان رضوی در حوزه کشاورزی اتفاق می‌افتد
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌‎ریزی خراسان رضوی گفت: ما در استان دو مقوله ناتراز آب و انرژی را داریم. بخش اقتصادی مهم ما در استان کشاورزی است و عمده مصرف آب نیز در حوزه کشاورزی اتفاق می‌افتد.

به گزارش شهرآرانیوز، سید جمال‌الدین حسینی با اعلام این خبر اظهار کرد: در استان دو مقوله ناتراز آب و انرژی را داریم. در حال حاضر تکانه‌های اولیه انرژی نمود پیدا کرده، اما در زمینه آب این موضوع کاملا مشهود است و شرایط مناسب نیست؛ به این دلیل که بخش اقتصادی مهم ما در استان کشاورزی است و عمده مصرف آب نیز در حوزه کشاورزی اتفاق می‌افتد. جدا از خشکسالی، عدم استفاده بهره‌ور از آب در حوزه کشاورزی یکی از عوامل اصلی ناترازی در این حوزه است.

وی افزود: از یک طرف معیشت کشاورز به آب وابسته است و از طرف دیگر استفاده بی‌رویه از آب موجب مشکلات زیست‌محیطی و فرونشست می‌شود. ما در این زمینه به الگو‌های اقتصادی نیاز داریم، الگویی که در آن سرمایه‌گذاری کشاورز در بخش بهره‌ورسازی منابع آب صرفه داشته باشد. یکی از تدابیر بازار آب است که با هوشمندسازی کنتور‌های آب چاه‌ها امکان‌پذیر است. همچنین کشاورز می‌تواند آب مازاد حاصل از آبیاری زیرسطحی را به نرخ مناسبی بفروشد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌‎ریزی خراسان رضوی ادامه داد: اکنون این موضوع مطرح بوده که هزینه انتقال آب از دریای عمان به خراسان رضوی بیش از ۴ یورو است، اما اگر بتوانیم این امکان را برای کشاورز فراهم کنیم که آب را با قیمت ۰.۵ یورو به صنعت بفروشد، این دو بخش می‌توانند با همکاری هم مصرف آب را کاهش دهند. ما به چنین طرح‌هایی نیاز داریم.

استفاده بیش از ۹۵ درصد از گاز خراسان رضوی در راستای تولید

حسینی با بیان اینکه ما بیش از ۹۵ درصد از گاز را برای تولید برق استفاده می‌کنیم، عنوان کرد: تقریبا ۳۵ درصد مصرف انرژی ما در حوزه خانگی بوده، در نتیجه تلفات انرژی ما در این زمینه بالا است. برخلاف آب که مصرف خانگی و صرفه‌جویی در این بخش در مقایسه با بخش کشاورزی چندان اثرگذار نیست، در حوزه انرژی مصرف خانگی بیشترین ناترازی را برای ما ایجاد می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به ذخایر گاز و ساختار انرژی و با توجه به اینکه بخشی از الگوی توسعه ما در حوزه صنعت بوده و صنعت برای ما کلیدی است، بنابراین ناچار به جایگزینی حوزه‌های جدید انرژی هستیم. برای این کار باید به سمت انرژی خورشیدی و بادی پیش برویم. اگر دولت خود بخواهد ورود کند، منابع بسیار سنگینی نیاز دارد و کار بسیار سختی است که در برنامه هفتم نیز کمتر از ۱۰ درصد تامین انرژی جدید را به انرژی‌های تجدیدپذیر اختصاص دادند.

واقعی‌سازی اقتصادی در حوزه انرژی اتفاق نیفتاده است

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌‎ریزی خراسان رضوی گفت: مشکل حوزه انرژی این است که برخورد اقتصادی نسبت به آن نداشتیم و واقعی‌سازی اقتصادی در این زمینه اتفاق نیفتاده است. نسبت بین انرژی مصرفی ما و هزینه پرداختی، قیمت واقعی نیست. در استان بالغ بر ۸۵ درصد سرمایه‌گذاری‌ها توسط بخش خصوصی انجام می‌شود.

حسینی اضافه کرد: اگر قرار باشد در حوزه انرژی نیز این کار اتفاق بیفتد، باید اقداماتی انجام دهیم که برای بخش خصوصی صرفه اقتصادی داشته باشد؛ اما دولت هنوز نتوانسته این فضا را ترسیم کند. ما در استان در حوزه انرژی بادی و خورشیدی ظرفیت خوبی داریم، اما باید اقداماتی انجام شود تا بخش خصوصی ورود پیدا کند.

وی بیان کرد: یک بخش مدیریت انرژی این است که بتوانیم مصرف خانگی را کاهش داده و به صنعت اولویت دهیم. باید مردم را در زمینه صرفه‌جویی انرژی قانع کنیم. ما در گذشته در زمینه مصرف بهینه انرژی بخش خانگی تکنولوژی‌های بسیار خوبی داشتیم که یکی از آن‌ها استفاده از کرسی است. ما در زمستان از لباس تابستانی در منازل استفاده می‌کنیم که اصلا منطقی و اقتصادی نیست. باید مصرف انرژی در بخش خانگی را کنترل کنیم تا به صنعت و در نتیجه به اشتغال و اقتصاد کمک شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌‎ریزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه ابزار‌های قیمتی برای کنترل و کاهش ناترازی انرژی بسیار مفیدتر، دقیق‌تر و نزدیکتر به هدف و بازده است، تصریح کرد: هر موردی را به جیب مردم ارتباط دهیم می‌تواند یا شکست بخورد یا به خوبی موفق شود. مردم در نهایت به منافع خود توجه می‌کنند. اگر صرفه‌جویی منفعتی برای آن‌ها داشته باشد و بدانند اثرات آن به خودشان برمی‌گردد، همکاری خوبی خواهند داشت.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->