سند جامع سرمایه‌گذاری در پروژه‌های شهری مشهد رونمایی شد واکنش سازمان خصوصی سازی به شایعه تجمیع و عدم توزیع ۶۰ هزار میلیارد تومان سود سهام عدالت چهارمین سال خشکسالی در خراسان رضوی آغاز تحویل ۷۹ هزار قطعه سکه طلا از مرحله اول طرح پیش‌فروش سکه (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) حقوق اردیبهشت بازنشستگان صندوق فولاد واریز شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) یارانه نقدی اردیبهشت برای دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز به‌کار نمایشگاه تخصصی «مشهداینوکس» و «مشهدفاینکس» | مشهد، میزبان حضور ۸۰ هلدینگ سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی رئیس سازمان بورس در مشهد: ۸۰ درصد از گردش مالی بازار سرمایه مربوط به اشخاص حقیقی است بورس به خراسان رضوی می‌آید| ابلاغ اساسنامه سامان‌دهی صندوق‌های مالی اعتباری، به‌زودی شرایط فروش علی الحساب محصولات مدیران خودرو اعلام شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) خراسان رضوی روی ریل جهش صنعتی| افزایش ۹۰ درصدی حجم سرمایه‌گذاری و صادرات صنعتی در خراسان رضوی ساعت کاری انجام عملیات ساتنا در روزهای پنجشنبه تغییر کرد افزایش ۵۰ درصدی قیمت خودرو‌های وارداتی از ابتدای سال ۱۴۰۴ بورس کماکان در سراشیبی | گزارش وضعیت بازار سهام (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) تحویل سکه‌های پیش‌فروش بانک مرکزی از امروز (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز شد + جزئیات و نحوه دریافت سکه قیمت امروز طلا، سکه و ارز (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) | افزایش قابل توجه قیمت طلا ماینرها، یک‌پنجم برق کشور را مصرف می‌کنند! کارت سوخت وسایل نقلیه بدون بیمه ابطال می‌شود کاهش زمان ثبت شرکت‌ها به کمتر از ۲ ساعت | فعالیت شرکت‌های صوری و کاغذی غیرممکن می‌شود مشهد، قطب آموزش قانون به فعالان اقتصادی | دومین همایش منطقه‌ای «ثبت، پیشران سرمایه‌گذاری برای تولید» برگزار شد برق خورشیدی، نور امید در تاریکی ناترازی | گفت‌و‌گو با مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان رضوی درباره راه‌حل‌های ناترازی انرژی الزامات جذب سرمایه در نمایشگاه مشهد اینوکس–فاینکس تأمین برق صنایع با هزینه گزاف از طریق دیزل‌ژنراتور‌ها | بار اضافه روی دوش صنعت زمان واریز یارانه نقدی اردیبهشت ۱۴۰۴ ویژه دهک‌های چهارم تا نهم مشخص شد ۶۰ لیتر بنزین سهمیه خرداد امشب شارژ می‌شود (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت طلای جهانی امروز (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد پیش‌بینی قیمت طلا و سکه، فردا (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی بورس، فردا (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ریزش ادامه دارد؟
سرخط خبرها

کوروش کمپانی‌های دیگر در کمین اموال مردم

  • کد خبر: ۲۱۲۸۲۳
  • ۰۱ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۸:۴۹
کوروش کمپانی‌های دیگر در کمین اموال مردم
«کوروش کمپانی تعطیل و مالک آن متواری شد»؛ اما این تمام ماجرا نیست؛ حالا، اما شرکت‌های دیگری که همزمان با کوروش کمپانی فعالیت خود را آغاز کرده بودند، همچنان مشغول به فعالیت هستند و به نظر می‌رسد باز هم، کسی ناظر بر فعالیت این شرکت‌ها نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، مالک فروشگاه کوروش کمپانی در حالی متواری شد که هنوز هم شرکت‌های مشابه در حال فعالیت هستند و نهادی ناظر بر فعالیت این شرکت‌ها نیست. گشت و گزاری در اینستاگرام و سایر شبکه‌های اجتماعی به خوبی این را نشان می‌دهد. در واقع، فروشندگان مشابه با وجود اتفاقی که برای کوروش کمپانی افتاد، هنوز فعال بوده و هیچ توجیه قانع‌کننده‌ای نیز برای فروش کالا با قیمتی پایین‌تر از بازار جهانی ندارند و مشخص نیست سرنوشت آنان چه زمانی قرار است مانند سرنوشت کوروش کمپانی شود.

داستان کوروش کمپانی از کجا آغاز شد؟

شرکت کوروش کمپانی، شرکتی در حوزه موبایل است که از ۵ سال قبل در تهران راه‌اندازی شد و در ماه‌های اخیر مدعی شده بود که گوشی آیفون ۱۳ را با قیمت ۲۰ تا ۲۶میلیون تومان به دست مصرف‌کنندگان می‌رساند؛ این مساله در حالی بود که ارزان‌ترین آیفون ۱۳ بازار، ۸۰۰ دلار قیمت دارد؛ یعنی با رجیستری، حدود ۳۶میلیون تومان برای خریدار آب می‌خورد و همین موضوع نیز شک و شبهه بسیاری از فعالان فضای مجازی را در پی داشته بود و بسیاری عقیده داشتند این ارزانی، تنها از یک کلاهبرداری یا یک بازی پانزی آب می‌خورد.

با این اوصاف، بسیاری در پی تبلیغات‌های گسترده شرکت و حمایت سلبریتی‌های معروف از کوروش کمپانی، در تله این کلاهبرداری افتادند و در نهایت هم پیش‌بینی‌ها درست از آب درآمد و این شرکت در ماه‌های گذشته نتوانسته بود از عهده تعهدات خود برآید و به همین دلیل برخی از کسانی که اقدام به پیش خرید موبایل از این شرکت کرده بودند، در یکی از کلانتری‌های غرب تهران اقدام به طرح شکایت کرده بودند.

پس از پلمب شدن دفتر این شرکت در پی شکایت شهروندان، فراجا نیز در گفتگو با رسانه‌ها، متواری شدن «امیرحسین شریفیان» مالک این شرکت را تایید کرد. حالا تابلو‌های مغازه پایین کشیده شده و چندین هزار نفر مانده‌اند که تنها امیدشان به نتیجه رسیدن پرونده در امنیت اقتصادی فراجا مرزداران است.

چرا مردم اعتماد کردند؟

طبیعتا آیفون ۲۰میلیونی، زمانی که حداقل قیمت این کالا بدون رجیستری در بازار‌های جهانی، ۸۰۰ دلار است، هیچ منطقی ندارد؛ اما تبلیغات گسترده سلبریتی‌های معروف و محبوب، عاملی شد که بسیاری به این شرکت اعتماد کردند؛ بیلبورد‌هایی که شهرداری در جای جای شهر قرار داده بود نیز مهر محکمی برای قانونی بودن فعالیت این شرکت تلقی می‌شد؛ از طرف دیگر نیز برخی گوشی‌های خود را تحویل گرفته بودند و همین مساله عاملی شد که بسیاری به کوروش کمپانی اعتماد کنند و پول‌های خود را به این شرکت بسپارند تا چند ماه بعد آیفون ۱۳ تحویل بگیرند و گردش مالی ۲هزار میلیاردی این شرکت حاکی از اعتماد گسترده مردم به جشنواره کوروش کمپانی است.

زندگی‌هایی که برای آیفون ۱۳ به هوا رفت

نکته غم انگیز ماجرا، افرادی هستند که به هوای سود بیشتر، چند صد دستگاه موبایل از این شرکت پیش خرید کردند. یکی از کاربران فضای مجازی می‌گوید: «دوستش کل زندگی خود را فروخته و ۹۳ دستگاه آیفون ۱۳ از کوروش کمپانی خریده تا شب عید بفروشد و سود کند. (مبلغی بالای دو میلیارد تومان) حالا امروز با این خبر او سکته کرده و در بیمارستان است.»

شرکت‌های مشابه هنوز در حال فعالیتند!

کوروش کمپانی تنها شرکتی نبود که آیفون ۱۳ را با قیمت ۲۰ تا ۲۶میلیون می‌فروخت؛ علاوه بر این شرکت، برخی دیگر نیز فعالیت‌های مشابهی را انجام می‌دادند که بررسی‌ها حاکی از تداوم فعالیت این شرکت‌ها است.

کارمند یکی از این موبایل‌فروشی‌ها می‌گوید: از دیروز افزایش قیمت داشته‌اند و دیگر آیفون ۲۵میلیونی ندارند و قیمت آیفون ۱۳ با افزایش ۳میلیونی به ۲۸میلیون تومان رسیده است.

این کارمند در پاسخ به این سوال که چه تفاوتی با کوروش کمپانی دارند و چه ضمانتی وجود دارد که کالا تحویل داده شود، می‌گوید: کوروش کمپانی یک مغازه کوچک در تهران بود که حتی صاحبش هم در ایران حضور نداشت؛ شرکت آنان متفاوت است و مدیرعاملش در ایران فعالیت دارد و تنها کارش موبایل فروشی نیست و رستوران، باشگاه بدن سازی و مواردی از این دست هم دارد و همه این‌ها یعنی جایی برای نگرانی نیست.

او در ادامه در خصوص علت این تفاوت قیمت توضیح می‌دهد که پول مشتری ۶۰روز در دست ما می‌ماند و بعد از ۶۰ روز، کالا را تحویل می‌دهیم و این ارزانی به دلیل تاخیر در زمان تحویل کالا است.

این کارمند از پاسخ دادن به این سوال که مگر چه فعالیتی دارند که در ۶۰روز، ۲۵میلیون تومان، بالای ۱۰میلیون سود می‌دهد و ضرر را جبران می‌کند، امتناع می‌کند.

تا کوروش کمپانی‌های دیگر تکرار نشده، دست بجنبانید

کوروش کمپانی رفت و احتمالا سرنوشت خسارت دیدگان این اتفاق نیز مانند سرنوشت دیگر خسارت دیدگان در باقی کلاهبرداری‌های پانزی خواهد بود؛ اما دولت و مقامات مربوطه باید تا زمانی که کوروش کمپانی‌های دیگر تکرار نشده و افراد بیشتری ضرر ندیدند، وارد عمل شوند تا دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم.

منبع: اقتصاد آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->