غلامرضا قنبری در گفتگو با شهرآرانیوز اظهار کرد: قدامات متعددی در جهت صرفه جویی آب در بخش کشاورزی از جمله احداث سامانههای نوین آبیاری، احداث کانالهای انتقال آب، انتقال آب با لوله، برنامههای فنی وعملیاتی در سطح مزارع، تسطیح لیزری مزارع و ... منجر به صرفه جویی ۱۰ تا ۱۵ درصدی آب در استان شده است.
وی افزود: از جمله اقدامات مهم و راهبردی وزارت جهاد کشاورزی تدوین سندهای الگوی مصرف آب بود که در خراسان رضوی متناسب با شرایط استان تدوین شده است. این سند در محورهای مختلف در حال اجراست.
قنبری ادامه داد: در راستای اهداف این سند اجرای کشت نشائی چغندر قند، خربزه و گوجه فرنگی در دولت فعلی توسعه پیدا کرد. همچنین به جای آبیاری غرقابی و تحت فشار، آبیاری زیرسطحی در باغات معرفی و ترویج شد.
وی با اشاره به اینکه احیاء و مرمت ۲۱۶ کیلومتر از قنوات استان در دو سال اخیر باعث افزایش ۱۰ درصدی استحصال و بهره وری آب در مزارع شد، گفت: در راستای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی، انتقال ۱۴۶ میلیون متر مکعب آب به مزارع با لوله در یکهزار کیلومتر را داشتیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: همچنین به منظور کشت محصولات متناسب با مصرف آب در شهرستانهای مختلف استان، کشت جایگزین و توسعه گیاهان گلخانهای مطرح شد. به همین جهت کشت صیفی جات از مزارع باز، به سمت گلخانهها هدایت گردید. در دو سال اخیر ۹۰ هکتار توسعه کشت گلخانهای افزایش یافت که نسبت به دورههای گذشته ۳۰ درصد رشد داشته است.
وی با بیان اینکه در دو سال گذشته ۶۰ هزار هکتار از مزارع استان زیر کشت گیاهان دارویی رفت و از این منظر ۴۰ درصد توسعه کشت این گیاهان نسبت به دورههای قبل افزایش یافت، تصریح کرد: در همین راستا ۳۵ هزار هکتار از مزارع صیفی جات تحت آبیاری تیپ قرار گرفتند. همچنین ۱۲۰ درصد آبیاری میکرو و تحت فشار در استان در دولت سیزدهم افزایش پیدا کرد.