در چه صورتی سقط جنین باعث مرگ مادر می‌شود؟ همه آنچه باید درباره تجربه دندان درآوردن کودکتان بدانید | چالش‌های یک اتفاق دندانی تصادفات جاده‌ای در خراسان‌رضوی ۱۷ مصدوم بر جای گذاشت (۸ دی ۱۴۰۳) روغن‌کاری چرخ زنگاری توسعه از طریق نخبگان تسهیلات اشتغال تبصره ۱۸ به تأسیسات گردشگری استان خراسان رضوی پرداخت می‌شود ضرب و شتم شدید بازرس غذا و دارو در کرج میز کار مخصوص کمردرد ابداع شد افزایش قابل‌توجه آمار ابتلا به آنفلوانزا در کشور (۸ دی ۱۴۰۳) پراید، آلاینده‌ترین خودروی مشهد است معوقات حقوق بازنشستگان در ۳ ماه باقی‌مانده از سال ۱۴۰۳ با اعمال متناسب‌سازی واریز خواهد شد هشدار پلیس فتا درباره دو شگرد معروف کلاهبرداران تلفنی و پیامکی سقط جنین و خطر جدی باقی‌ماندن بقایای جفت در بدن مادر آنفلوانزا در رأس فهرست ویروس‌های درگردش کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۸ دی ۱۴۰۳) | بارش باران و برف در روز‌های پایانی هفته بازسازی صحنه نزاع منجر به قتل | دوئل مرگ‌بار دهه‌هشتادی ها آیا حق عائله‌مندی برای زنان بازنشسته تأمین اجتماعی برقرار می‌شود؟ پارابن، عامل مهم سرطان پستان ده ماده غذایی برای رشد خوب مو‌ها خطرات جدی سوخت مازوت برای سلامت مردم اعتراف «بوقلمون‌های شمشیرکش» به ۶۰ فقره زورگیری | این زورگیران را شناسایی کنید + عکس کدام استا‌ن‌های کشور در هفته جاری بارانی می‌شود؟ (۸ دی ۱۴۰۳) + فیلم قتل پدر پولدار توسط پسر و عروس به خاطر تجدید فراش آلودگی هوا به مغز جنین آسیب می‌رساند «تناسب اندام» باعث سلامت مغز در سالمندان می‌شود دارو‌هایی که خطر لخته‌شدن خون را افزایش می‌دهند زنگ خطر سوختگی در زمستان چگونگی تامین انواع شیرخشک در داروخانه‌ها رشتخوار خراسان رضوی لرزید ماجرای آلودگی هوای اسلامشهر چه بود؟ واژگونی اتوبوس در محور کرمانشاه کنگاور با ۱۰ مصدوم بر جای گذاشت + ویدئو معاون وزیر اذعان کرد: پرداختی دارو و درمان از جیب مردم بسیار بالاست کمردرد و سردرد شایع‌ترین‌دردها| مصرف زیاد مسکن برای حوزه بهداشت و درمان بار مالی دارد
سرخط خبرها

چگونه بدن شما زخم‌ها را ترمیم می‌کند؟

  • کد خبر: ۲۱۴۱۴۴
  • ۰۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۵
چگونه بدن شما زخم‌ها را ترمیم می‌کند؟
بدن ما شگفت‌انگیز است. می‌تواند با انواع بیماری مبارزه کند، استخوان‌ها را ترمیم و پوست را بازسازی کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ترمیم زخم یک فرایند پیچیده و پویا است که به منظور جایگزینی ساختار‌های سلولی و لایه‌های بافتی از بین رفته انجام می‌شود. در واقع هرگاه بافت آسیب دیده یا تخریب شده شروع به جایگزین نمودن بافت تازه می‌شود، این فرایند را ترمیم زخم می‌گویند.

نقش پوست در ترمیم زخم

پوست از سه لایه سطحی، عمیق و زیرین تشکیل شده است. ساختار پوست یک شبکه پیچیده دارد که به عنوان مانع اولیه بدن در برابر عوامل بیماری‌زا، نور ماورا بنفش، مواد شیمیایی و آسیب‌های فیزیکی عمل می‌کند.

زخم‌های ایجاد شده بر روی پوست و نقاط مختلف بدن به دو دسته زخم بسته و زخم باز تقسیم‌بندی می‌شوند. بدن زخم را در چهار مرحله اصلی بهبود می‌بخشد که شامل توقف خونریزی برای کاهش از دست دادن خون، دفاع و پاکسازی محل زخم، ترمیم و بهبودی و پاک نگه داشتن زخم و پوشاندن آن است، این مراحل به بدن برای ترمیم زخم کمک می‌کند.

چقدر طول می‌کشد تا زخم ترمیم شود؟

مدت بهبودی زخم بستگی به چگونگی برش، بزرگی و عمق زخم دارد و حتی ممکن است چند سال طول بکشد تا به طور کامل بهبود یابد. هرچه زخم عمیق‌تر و بزرگ‌تر باشد مدت بهبودی طولانی‌تر است. طبق مطالعات بیشتر زخم‌ها ترمیم می‌شوند و برای برش‌های بزرگ یا عمیق از بخیه استفا ه می‌شود تا سریع‌تر بهبود یابد.

به همین دلیل است که زخم‌های جراحی به طور معمول سریع‌تر از انواع دیگر زخم‌ها بهبود می‌یابند. ترمیم  و بهبود زخم عمل جراحی به طور معمول ۶ تا ۸ هفته طول می‌کشد.

عوامل خطر در زخم را بشناسید

همواره افراد زیادی هستند که زخم‌های آن‌ها روند بهبودی خوبی ندارد که برای آن دلایل متعددی وجود دارد سن یکی از این عوامل است، افراد مسن ممکن است ترمیم زخم کند تری را تجربه کنند. شرایط بهداشتی بد گردش خون ضعیف می‌کند و باعث عفونت می‌شود. همچنین دیابت، چاقی، فشارخون بالا و بیماری‌های عروقی بهبود زخم را ضعیف می‌کند.

استفاده از دارو‌ها و سایر درمان‌ها برای بهبود جریان خون، درمان برای کاهش تورم، از بین بردن بافت مرده در اطراف زخم و استفاده پماد خاص پوستی و باند‌های ویژه راهکار‌هایی برای کمک و سرعت بخشیدن به بهبود زخم است.

علائم عفونت

اگر زخم عفونی شود، ممکن است به آرامی بهبود یابد. این امر به این دلیل است که بدن شما مشغول پاکسازی و محافظت از زخم است و نمی‌تواند به درستی به مرحله بازسازی برسد. یک عفونت زمانی اتفاق می‌افتد که باکتری ها، قارچ‌ها و سایر میکروب‌ها قبل از آنکه زخم به طور کامل بهبود یابد، به زخم می‌رسند. از علائم عفونت می‌توان به ورم، سرخی، درد یا حساسیت داغ بودن محل زخم، و ترشح چرک اشاره کرد.

برای درمان زخم عفونی باید ابتدا را زخم را تمیز کرد تا بافت مرده یا آسیب دیده در اطراف زخم از بین برود و سپس از دارو‌های آنتی بیوتیک یا پماد پوستی آنتی بیوتیک برای زخم استفاده کرد.

مراجعه به پزشک

اگر فکر می‌کنید یک زخم آلوده دارید، بدون توجه به اینکه چقدر کوچک است، به پزشک مراجعه کنید. اگر زخم عفونی درمان نشود می‌تواند گسترش یابد و بدتر شود و عوارض بیشتری را به همراه بیاورد.

گفتنی است؛ یک برش کوچک یا خراش را که سرعت بهبود ضعیفی دارد، نادیده نگیرید و به موقع به پزشک مراجعه کنید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->