ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید محمد ابراهیم سرابندی تساوی بدون گل، نتیجه نخستین دیدار تیم ملی فوتسال بانوان ایران در تورنمنت تایلند لزوم تقویت چارچوب‌های حقوقی برای حمایت از زنان در مناطق جنگی چرا زنان بیشتر از مردان به زانودرد مبتلا می‌شوند؟ اماواگر‌های مصرف زردچوبه در دوران بارداری بررسی نقش خانواده‌ها در افزایش هزینه‌های ازدواج روایت قصه‌های پدردختری در فصل دوم پویانمایی «با بابام» آیا مهروز ساعی به عنوان سرمربی جدید تیم ملی تکواندوی بانوان معرفی می‌شود؟ آغاز پرشور ورزش بانوان در سال جدید توسعه کسب‌وکار‌های زنان سرپرست‌خانوار، با اعتبار ۶۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ انواع شیر چقدر کلسترول دارند؟ بررسی تبعات تأخیر زوجین در فرزندآوری کسب سهمیه مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۲۵ توسط بانوی ایرانی بررسی پیامد‌های کاهش معاشرت‌های خانوادگی و راهکار‌های تقویت آن کدام غذا‌ها نباید فریز شوند؟ محور‌های مورد تأکید رهبر معظم انقلاب در رابطه با حجاب
سرخط خبرها
تحلیل آینده جمعیتی ایران از دیدگاه مجلات خارجی

تحلیل آینده جمعیتی ایران از دیدگاه مجلات خارجی

  • کد خبر: ۲۱۵۷۹۵
  • ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۵
بحران‌های جمعیتی ده سال گذشته منجر به انفجار سالمندی در بیست سال آینده می‌شود. رشد جمعیت کشور اکنون از ۲۵ سال گذشته نیز پایین‌تر آمده و طبق نظر پژوهشگران کشور تا سه دهه دیگر به انفجار سالمندی می‌رسد.

به گزارش شهرآرانیوز، از عوامل بحران جمعیتی در آینده ایران می‌توان به مهاجرت، وضعیت نامناسب اقتصادی، بالارفتن سن ازدواج، تمایل زوج‌ها به زندگی بدون فرزند یا یک فرزند و تمایل به زندگی مجردی در بین جوانان نام برد که باعث بوجود آمدن این بحران شده است.

رشد جمعیت کشور اکنون از ۲۵ سال گذشته نیز پایین‌تر آمده و طبق نظر پژوهشگران کشور تا سه دهه دیگر به انفجار سالمندی می‌رسد.

وضعیت جمعیتی ایران از دید مجلات خارجی

مجله انگلیسی زبان لنست (مجله‌ای که از نظر ضریب تاثیرگذاری در بین مجلات مشهور دنیای پزشکی رتبه دوم بعد از ژورنال پزشکی نیوانگلند را دارد) در خصوص بحران سالمندی ایران نوشته است: «ایران در روند پیری جمعیت با شتاب روزافزونی رو به رو است به طوری که در سال ۲۰۲۲ نسبت افراد بالای ۶۰ سال در ایران از ۱۰ درصد کل جمعیت فراتر رفته است، در عین حال نرخ رشد جمعیت ایران ۰/۷ است که این میزان کمترین نرخ رشد جمعیت در آمار‌های ۲۵ سال گذشته بوده است.»

از دید لنست آلمان، ایتالیا، ژاپن پیرترین کشور‌های جهان می‌باشند و ایران طی دو دهه آینده نیز با این بحران دست و پنجه خواهد کرد. «در راستای چالش‌های سالمندی در ایران، سالمندان مجرد یا تنهایی هستند که در خانواده‌هایی با ابعاد کوچک‌تر زندگی می‌کنند. در حال حاضر حدود ۳۰ درصد از سالمندانی که به تنهایی زندگی می‌کنند در سنین ۸۰ و بالاتر هستند.»

لنست مهاجرت جوانان و عدم تمایل به بچه دار شدن را دو عامل اساسی این بحران بشمار آورد.

دلبری، رییس انجمن سالمندان ایران اظهار کرد: در مسیر سیاست جوانی چالش‌های بسیاری وجود دارد، مردم این را باور ندارند که با تولد فرزند حمایت بیشتری از آن‌ها صورت بگیرد، و شرایط بد اقتصادی نیز به این قضیه دامن میزند.

وی همچنین در پایان افزود: اکنون ۸۰ هزار سالمند مجرد داریم، اما در آینده نزدیک این رقم به ۲ میلیون ۵۰۰ هزار نفر خواهد رسید. در دهه شصت نیز بدون درنظر گرفتن برنامه، تشویق به فرزند آوری کردیم اکنون نیز چشم اندازی برای سالمندان در نظر نگرفته و تا ۲۰ سال آینده چالش‌های دوره سالمندی تبدیل به اصلی‌ترین مسائل حوزه جمعیتی و بهداشت و درمان کشور خواهد شد.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.