تسهیلات ساخت مسکن از سوی بانک‌ها در فراموشی و اهمال کاری پیشنهاد تعطیلی سه‌ماهه معادن پرخطر از سوی وزیر کار قیمت عمده امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۱۰ مهر ۱۴۰۳) | لیموشیرین به بازار آمد پیش بینی تورم در پایان ۱۴۰۳ در ۴ سناریو برنج گران شد + علت ادعای وزیر جنگ رژیم اسرائیل درباره مرحله جدید جنگ علیه لبنان سهم کشاورزی از اشتغال کشور ۲۵ درصد است سیگنال افزایش قیمت ارز نیمایی از سوی وزیر اقتصاد اعلام نرخنامه مصوب ۱۴۰۳ خدمات روغن موتور، فیلترجات وتعویض روغن، شستشو و توقفگاه مشهد + نرخنامه شاخص کل بورس امروز (دوشنبه، ۹ مهر ۱۴۰۳) | ریزش بورس ادامه دارد بنزین توزیعی در کشور نیاز به مکمل ندارد با رب‌گیری در میادین میوه برخورد می‌شود توضیحات اتحادیه طلا و جواهر مشهد در به کارگیری اتباع غیر مجاز در این صنف | جریمه متخلفان چیست؟ نگاهی به نوسانات قیمت طلا و سکه در بازار امروز (دوشنبه ۹ مهر ۱۴۰۳) ۴۰ هزار خودروی فرسوده در مراکز اسقاط انبار شده است قیمت طلا، دلار، سکه و ارز در بازار امروز (دوشنبه، ۹ مهر ۱۴۰۳) ۲۵۵ هزار هکتار اراضی خراسان رضوی زیر کشت پاییزه خواهد رفت کم‌درآمدترین و پردرآمدترین استان‌های کشور معرفی شدند | سهم استان خراسان رضوی از درآمد چقدر است؟ (۹ مهر ۱۴۰۳) افزایش حق مسکن ۹۰۰ هزارتومانی کمکی به اجاره‌بهای کارگر نمی‌کند قیمت خودرو‌های داخلی و خارجی در بازار امروز (۹ مهر ۱۴۰۳) | ریزش قیمت خودرو‌های داخلی و صعود قیمت خودرو‌های مونتاژی + جدول قیمت‌ها هر تُن زغال سنگ تولید داخل ۶ میلیون تومان از معدن‌کار خریداری می‌شود | قیمت هر تُن زغال وارداتی چیزی حدود ۲۳ میلیون تومان نگاهی به وضعیت معادن استان خراسان رضوی از لحاظ فعالیت و ایمنی | فعالیت اکثر معادن زغال‌سنگ کشور سنتی است قبض‌های میلیونی برق برای چه مشترکانی صادر می‌شود؟ اصلاح ماده ۴۱ قانون کار از دستور کار کمیسیون اجتماعی مجلس، فعلاً خارج شد | مبنای تعیین حقوق کارگران در سال آینده چه خواهد بود؟
سرخط خبرها

کم‌کاری خودروسازان داخلی در فروش محصولات بازهم خبرساز شد

  • کد خبر: ۲۱۷۲۸۸
  • ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۵
کم‌کاری خودروسازان داخلی در فروش محصولات بازهم خبرساز شد
در ۱۱ ماه سال جاری سه خودروساز بزرگ ایران فروش کمتری نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، بر اساس گزارش‌های منتشر شده، جمع فروش سه خودروساز بزرگ کشور در ۱۱ماه امسال بالغ بر ۹۰۰هزار دستگاه بوده است.

این در حالی است که فروش ۱۱ ماه پارسال خودروسازان حدود یک‌میلیون و ۴۰‌هزار دستگاه بوده است؛ بنابراین ایران‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو طی ۱۱ ماه امسال در مجموع حدود ۱۴۰هزار دستگاه محصول کمتری نسبت به مدت مشابه سال گذشته فروش داشته‌اند. 

بیشترین کاهش فروش به ایران‌خودرو، سپس سایپا و در نهایت پارس‌خودرو تعلق داشته است. برای بررسی جزئیات کارنامه فروش خودروسازان بزرگ کشور در ۱۱ ماه امسال، ابتدا به سراغ ایران‌خودرو برویم و ببینیم بزرگ‌ترین خودروساز ایران چه کارنامه‌ای در این حوزه از خود به جا گذاشته است.

ایران‌خودرو طبق آنچه به سامانه کدال اعلام کرده، از ابتدای سال جاری تا انتهای بهمن حدود ۴۹۲هزار دستگاه خودرو به تولید رسانده است، اما فروش این شرکت حدودا ۵۰۰ دستگاه کمتر بوده است؛ بنابراین ایران‌خودرویی‌ها بالغ بر ۹۸درصد از محصولات تولیدی خود در بهمن را به فروش رسانده‌اند. ایران‌خودرویی‌ها در مقایسه با ۱۱ ماه سال گذشته فروش کمتری داشته‌اند، به نحوی که ۶۱هزار دستگاه محصول کمتری فروخته‌اند.

پرفروش‌ترین محصول ایران خودرو را خانواده پژو با آمار ۲۵۵هزار و ۲۷۸ دستگاهی تشکیل داده است. فروش خانواده پژو در مقایسه با ۱۱ ماه سال گذشته ۸۱هزار دستگاه کاهش داشته است. ایران‌خودرو بیشتر مدل‌های پژو را از رده تولید خارج کرده و در حال حاضر تنها پژو ۲۰۷ و پارس را به تولید می‌رساند. البته پارس نیز به احتمال زیاد در آینده نزدیک از رده تولید خارج خواهد شد، بنابراین ایران‌خودرویی‌ها تنها مدل ۲۰۷ را به عنوان محصول پژو در سبد تولیدی خود خواهند داشت. متوسط قیمت فروش گروه پژو حدود ۲۶۷میلیون تومان بوده است.

اما کم فروش‌ترین محصولات ایران خودرو در ۱۱ ماه امسال به ترتیب هایما و رانا بوده اند. تا بهمن امسال، ایران‌خودرو نزدیک به ۱۹هزار دستگاه هایما را به فروش رسانده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته بالغ بر چهار‌هزار و ۵۰۰دستگاه افزایش یافته است. قیمت هایما و رانا به ترتیب ۹۲۰میلیون و حدودا ۲۴۲میلیون تومان اعلام شده است. رانا نیز فروشی حدودا ۲۲هزار دستگاهی تا پایان بهمن امسال داشته که در مقایسه با ۱۱ ماه سال گذشته حدود ۱۲هزار و ۷۰۰ دستگاه کاهش را نشان می‌دهد. دیگر محصول فروخته‌شده ایران‌خودرو در ۱۱ ماه امسال، تارا نام دارد. در این مدت بیش از ۴۴هزار و ۶۰۰ دستگاه تارا به فروش رفته که در مقایسه با ۱۱ ماه پارسال تقریبا دو برابر شده است. قیمت فروش تارا کمی بیش از ۳۹۰میلیون تومان در سامانه کدال ثبت شده است.

آبی‌های جاده‌مخصوص، اما تا پایان بهمن امسال حدود ۷۸هزار دستگاه دنا را به فروش رسانده‌اند. فروش این خودرو در مقایسه با مدت مشابه پارسال، حدود دوهزار دستگاه رشد کرده است. طبق اعلام ایران‌خودرو، متوسط قیمت فروش دنا در ۱۱ ماه امسال ۳۷۲میلیون تومان بوده است. در نهایت گروه سمند ایران‌خودرو نیز در ۱۱ ماه امسال فروش بیش از ۵۶هزار دستگاهی داشته که نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۱۰هزار دستگاه کمتر بوده است. قیمت سمند در گزارش ایران‌خودرو بیش از ۲۹۰میلیون تومان اعلام شده است. اما سایپایی‌ها در مقایسه با ۱۱ ماه پارسال فروش کمتری را ثبت کرده‌اند. طبق آمار ارائه‌شده به کدال، کل فروش سایپا تا پایان بهمن امسال حدود ۳۱۵هزار دستگاه بوده است. این در حالی است که در ۱۱ ماه پارسال، سایپایی‌ها حدود ۳۵۹هزار دستگاه محصول فروخته بودند. با این حساب، فروش آنها نسبت به پارسال ۴۴هزار دستگاه کمتر بوده است.

دومین خودروساز بزرگ ایران در ۱۱ ماه پارسال ۳۱۹هزار و ۶۰۸ دستگاه تولید داشته، بنابراین این شرکت حدود سه‌هزار و ۶۰۰دستگاه کمتر از میزان تولید خود فروش داشته است. پرفروش‌ترین محصول سایپا به خانواده ایکس ۲۰۰ (کوئیک، ساینا و تیبا) مربوط می‌شود که آمار حدودا ۲۱۳هزار دستگاهی تا پایان بهمن امسال داشته است. نسبت به ۱۱ ماه سال گذشته، فروش این خانواده ۷۱هزار دستگاه پایین آمده است. متوسط قیمت فروش این گروه خودرویی در ۱۱ ماه امسال بیش از ۲۲۰میلیون تومان بوده است. دیگر محصول سایپا به نام شاهین تا پایان بهمن امسال ۴۵هزار و ۶۴۵ دستگاه فروش داشته است که در مقایسه با ۱۱ ماه پارسال، بالغ بر ۵۰درصد رشد را نشان می‌دهد. قیمت فروش شاهین در گزارش سایپا حدود ۳۶۰میلیون تومان اعلام شده است. سایپا همچنین بیش از ۵۵هزار دستگاه وانت پراید را تا پایان بهمن امسال به فروش رسانده تا در مقایسه با پارسال حدود ۱۵هزار دستگاه بیشتر از این محصول فروخته باشد.

اما سری هم به آمار فروش پارس‌خودرو به عنوان زیرمجموعه سایپا و البته سومین خودروساز بزرگ کشور بزنیم. کل فروش پارس‌خودرو در ۱۱ ماه امسال حدود ۹۴هزار دستگاه بوده است. این شرکت در این مدت ۹۵هزار دستگاه محصول را به تولید رسانده، بنابراین حدود هزار دستگاه محصول کمتری نسبت به تولید ۱۱ماهه خود فروخته است. همچنین در مقایسه با ۱۱ ماه سال گذشته، فروش پارس‌خودرو ۳۳هزار دستگاه افت را نشان می‌دهد. پرفروش‌ترین محصول پارس‌خودرو به گروه Q ۲۰۰ مربوط می‌شود که آماری ۷۱هزار و ۴۰۰دستگاهی تا پایان بهمن داشته است. در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، فروش این خودرو تغییر چشمگیری نداشته است. پارس‌خودرویی‌ها هم آمار فروش محصول وارداتی خود به نام زوتی DL ۵ را در سامانه کدال آورده‌اند. طبق آمار، ۳۷۳دستگاه از این خودروی چینی در ۱۱ ماه امسال به فروش رسیده است. پارس‌خودرویی‌ها قیمت فروش این محصول را کمتر از ۹۰۰میلیون تومان ذکر کرده‌اند.

منبع: دنیای اقتصاد

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->