پیش فروش دو محصول سایپا ویژه دی ماه ۱۴۰۳ اعلام شد + شرایط و قیمت وزیر نیرو خبر داد: کسری گاز در مناطق سردسیر ایران چه تعداد واحد نیروگاهی از مدار خارج شده است؟ تأمین ارز واردات کالا‌های اساسی و دارو از مرز ۱۱ میلیارد دلار گذشت نیروگاه برق ری از مدار تولید خارج شد | اتمام ذخیره گازوئیل قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۶ دی ۱۴۰۳) | رشد ۷۵ میلیونی چانگان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۶ دی ۱۴۰۳) | قیمت کراس اوور ایران خودرو مشخص شد رشد بیش از یک‌ میلیون تومانی قیمت سکه و ۱۱۴ هزار تومانی قیمت طلا طی یک روز در مشهد (۶ دی ۱۴۰۳) ارزان‌ترین موبایل‌های آیفون چند؟ (۶ دی ۱۴۰۳) نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ دی ۱۴۰۳) | طلا به گرمی ۵ میلیون و ۸۰ هزار تومان رسید توزیع گوشت قرمز رایگان برای خانواده‌های کم برخوردار + جزئیات گزارش ۴ ماهه نهضت ملی مسکن منتشر شد خسارت قطعی چندساعته برق به ۲۲ کارخانه سیمانی کشور | توقف تولید سیمان در تهران و خراسان ملک در این منطقه گران خواهد شد کارخانه تولید کاغذ سنگی در فاروج خراسان‌شمالی با حضور وزیر نیرو افتتاح شد (۶ دی ۱۴۰۳) سوختگیری بنزین با کارت بانکی از سال ۱۴۰۴ بررسی وضعیت احداث پروژه آزادراه حرم تا حرم در دستورکار شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی جدول قیمت سکه‌های پارسیان (۶ دی ۱۴۰۳) | سکه پارسیان در آستانه ۸ میلیونی شدن! اعترافات قاتل در بازسازی صحنه جرم: مقتول سال‌ها بازی‌ام داده بود سود مرحله جدید سهام عدالت چقدر است و چه زمانی واریز می‌شود؟ قیمت سکه‌های ضرب ۸۶ حراج مرکز مبادله چقدر است؟ آیا ثبات به بازار ارز برمی‌گردد؟ (۶ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) | بادمجان ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان کارگران چطور مالیات‌های مازاد بر حقوق را پس‌ بگیرند؟ سازندگان توان فروش و ساخت مسکن را ندارند سرپرست مدیریت روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد کیش منصوب شد وزیر نیرو: هزینه تولید هر کیلووات ساعت برق ۸ هزار تومان است پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

کسادی بی‌سابقه بازار لوازم خانگی در ۱۵ سال گذشته

  • کد خبر: ۲۲۱۵۹۹
  • ۲۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۸
کسادی بی‌سابقه بازار لوازم خانگی در ۱۵ سال گذشته
فروشنده لوازم خانگی گفت: چند روز دیگر فروردین به پایان می‌رسد و ما به اندازه یک هفته از ماه‌های عادی سال فروش نداشتیم.من بیش از ۱۵ سال است که حرفه‌ام فروشندگی لوازم خانگی است تا به حال چنین شرایطی را ندیدم.

به گزارش شهرآرانیوز، همیشه بازار پس از تب و تاب پیش از شروع سال جدید رو به رکود می‌رود و بازاریان معمولاً فروردین و اردیبهشت را کاهوبازار می‌دانند. دخل خوب ماه‌های آخر سال البته جبران این کسادی را کرده و بازاریان نیز توقع آنچنانی از درآمد این روز‌های بازارشان ندارند. با وجود این، اما شرایط حاکم بر بازار لوازم خانگی چه پیش از سال جدید و چه پس از آن در این ایام نه برای خریداران خوب بوده و هست نه بازاریان رضایتی از آن داشته و دارند!

گشتی در یکی از مجتمع‌های تجاری لوازم خانگی مشهد این واقعیت را روشن‌تر خواهد کرد. گرچه بیش از ۲۰روز از ابتدای سال گذشته، اما فروشگاه‌های داخل مجتمع یکی در میان تعطیل هستند آنهایی هم که فعالیت دارند یا به قول خودشان در حال انبارگردانی و به‌روزرسانی اجناسشان هستند یا اینکه آن قدر کم‌مشتری یا بی‌مشتری هستند که فروشندگان آنها برای گذراندن اوقات جدول حل می‌کنند یا سرشان به گوشی‌هایشان مشغول است و در فضای مجازی چرخ می‌زنند!

کسادی بی‌سابقه بازار در ۱۵ سال گذشته

با یکی از همین فروشندگان همکلام می‌شویم و اوضاع بازار را جویا می‌شویم، او می‌گوید: خودتان می‌بینید اوضاع چگونه است، چند روز دیگر فروردین به پایان می‌رسد و ما به اندازه یک هفته از ماه‌های عادی سال فروش نداشتیم. شاید بگویید این بازار ابتدای سال است و کسادی‌اش طبیعی است، اما واقعاً این طور نیست. من بیش از ۱۵ سال است که حرفه‌ام فروشندگی لوازم خانگی است تا به حال چنین شرایطی را ندیدم.

کاظمی با ابراز گلایه‌مندی از تصمیم‌های اقتصادی و نبود برنامه برای مهار تورم ادامه می‌دهد: خیلی از همکاران ما به این دلیل مغازه‌های خود را باز نمی‌کنند که می‌گویند بسته بودن آن سود بیشتر و بهتری برایمان دارد، چون موجودی مغازه‌هایمان و اجناس آنها بالاتر می‌رود بدون اینکه بخواهیم فعالیتی بکنیم.

وی می‌افزاید: آنها هم حق دارند، چون هر روز قیمت‌های جدید و شرایطی جدید در بازار می‌بینیم. ما هم که می‌بینید اینجا هستیم به دلیل این است که چک دست مردم داریم و مجبوریم باشیم بلکه مشتری بیاید و خرید کند تا بتوانیم فقط پاسخ چک‌هایی که دادیم را بدهیم.  

رکود ادامه‌دار پیش و پس از سال جدید

فروشنده دیگری در همین مجتمع با تکرار گلایه‌مندی‌های همکارش می‌گوید: فکر می‌کنید فروشندگان لوازم خانگی از اینکه قیمت اجناس افزایش پیدا کند خوشحال می‌شوند؟ به هیچ وجه این گونه نیست، چون واقعاً بازار متزلزل و هر روز کسادی‌اش بیشتر می‌شود. شما شرایط فعلی بازار را می‌بینید و با خود می‌گویید هنوز اول سال است و کسادی بازار هم طبیعی است، اما مشابه همین شرایط را ما پیش از شروع شاید به نوعی دیگر تجربه کردیم. بهمن و اسفند که گل کار ماست سال گذشته شاید به اندازه یک سوم هر سال فروش نداشتیم و این آسیب بزرگی به بسیاری از همکاران ما وارد کرد! اکنون هم که می‌بینید اوضاع چگونه است.

محمدیان بیان می‌کند: کالا‌های قاچاقی که در بازار هر روز بر تعداد آنها اضافه می‌شود و خیلی راحت در فضای مجازی به فروش می‌روند نیز یکی از دلایل دیگر کسادی بازار این روز‌های لوازم خانگی است. پرسش من این است که چطور این افراد بدون اینکه کسی مزاحمتی برایشان ایجاد کند کارشان را می‌کنند و ما که بیشتر لوازمی که می‌فروشیم تولید داخل است از چندین جا به کار ما نظارت می‌شود و اگر خلاف دستورات عمل کنیم جریمه و مجازات می‌شویم.

فشار مضاعف برای تهیه جهیزیه

از خانواده‌ای که به نظر می‌رسد برای خرید به مجتمع لوازم خانگی آمدند در مورد اوضاع بازار و قیمت‌ها سؤال می‌کنم. پدر خانواده می‌گوید: ما برای خرید جهیزیه دخترم اینجا هستیم، چند ماه مانده به پایان سال ۱۴۰۲ شروع کردیم به خرید، اما هر روز که می‌رویم و روز بعد برای خرید می‌آییم همان جنس با همان برند و بدون تغییر، قیمتش اضافه شده و فشار زیادی به ما برای خرید جهیزیه وارد می‌شود.

او ادامه می‌دهد: پیش از سال جدید قدری شرایط بهتر بود و قیمت‌ها مناسب‌تر بودند، اما اکنون واقعاً اوضاع سخت‌تر شده و نمی‌دانیم باید چه کار کنیم. یک ماه دیگر بیشتر زمان نداریم و باید جهیزیه را کامل کنیم ولی هنوز خیلی از وسایل ضروری و مورد نیاز را نخریده‌ایم. وقتی از فروشنده‌ها سؤال می‌کنیم که چرا این همه افزایش قیمت دارند می‌گویند اگر ما همین اجناس را که شما می‌گویید قیمتش بالاست را نفروشیم و در مغازه بماند بیشتر برایمان سود دارد تا بخواهیم بفروشیم و با قیمت جدید و بالاتر همان کالا را جایگزین کنیم! با این اوضاع شاید برای اینکه قدری هزینه‌های خرید کمتر شود به توصیه یکی از اقواممان به شهر‌های مرزی رفته و از آنجا بقیه لوازم مورد نیاز جهیزیه دخترم را تهیه کنیم کاری که می‌دانم درست نیست و کالایی که از آنجا می‌خریم با درصد بالایی قاچاق است، نه استاندارد دارد نه ضمانت درستی، اما چه کنم که اینجا هم با مشکل مواجه شدم و چاره‌ای ندارم.

منبع: روزنامه قدس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->