آیا مدارس و ادارات تهران فردا (۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل هستند؟ تکذیب تراشیدن موی سر ۱۳۰ دانش آموز ششتمدی برای تنبیه باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است
سرخط خبرها

سه گروه که طبق قانون از افراد مجرد ارث می‌برند

  • کد خبر: ۲۲۳۲۹۹
  • ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۵
سه گروه که طبق قانون از افراد مجرد ارث می‌برند
در جامعه امروزی مشکلات اقتصادی و فرهنگی باعث شده برخی از جوانان کمتر به سراغ تشکیل خانواده و زندگی مشترک رفته و به صورت مجردی زندگی کنند. در کنار این افراد که خود زندگی مجردی را انتخاب کرده‌اند، افرادی هستند که به واسطه طلاق یا فوت همسر و شرایط محیطی و اجتماعی مجبور به زندگی مجردی هستند. حال باید دید تکلیف اموال این افراد پس از فوت چه می‌شود؟

به گزارش شهرآرانیوز، مرگ برای هر انسان مجرد یا متاهلی دیر یا زود اتفاق می‌افتد. حال باید دید سرنوشت اموال افراد مجرد چیست و طبق قانون وراث این افراد چه کسانی هستند و میزان ارث هر یک چگونه تعیین می‌شود؟

در جامعه امروزی مشکلات اقتصادی و فرهنگی باعث شده برخی از جوانان کمتر به سراغ تشکیل خانواده و زندگی مشترک رفته و به صورت مجردی زندگی کنند. در کنار این افراد که خود زندگی مجردی را انتخاب کرده‌اند، افرادی هستند که به واسطه طلاق یا فوت همسر و شرایط محیطی و اجتماعی مجبور به زندگی مجردی هستند. حال باید دید تکلیف اموال این افراد پس از فوت چه می‌شود؟

وراث افراد مجرد چه کسانی هستند؟

قانون قوانین و مقرراتی را برای تقسیم ارث افراد مجردی که تکلیف مایمک خود را تعیین نکرده‌اند، مشخص کرده است. ماده ۸۶۲ قانون مدنی ورثه افراد مجرد را بر اساس درجه نزدیکی به متوفی تعیین کرده و آنها را در ۳ طبقه تقسیم بندی کرده است. 

طبقه اول: پدر و مادر فرد مجرد متوفی

طبقه دوم: جد؛ یعنی پدر بزرگ و مادر بزرگ و خواهر و برادر

طبقه سوم: خواهرزاده و برادرزاده‌ها

طبق قانون انحصار وراثت، چنانچه فردی از هر طبقه در قید حیات باشد، طبقات دیگر از ارث محروم می‌شوند، اما اگر هیچ یکی از افراد موجود در هر یک از طبقات در قید حیات نباشند، ارث به وراث طبقه بعدی می‌رسد. یعنی اگر پدر و مادر زنده باشند ارث به آنها می‌رسد، اگر زنده نباشند به پدر بزرگ و مادر بزرگ و خواهر و برادر‌ها و چنانچه آنها هم زنده نباشند به خواهرزاده و برادرزاده‌ها ارث تعلق می‌گیرد. این نوع تقسیم برای ارث پسر مجرد و دختر مجرد به یک صورت است و با هم هیچ تفاوتی در کیفیت افراد یا میزان سهمیه ندارد.

فرق انحصار وراثت فرد مجرد با سایر افراد این است که افراد متاهل طبقه اول در درجه اول شامل اولاد و همسر و سپس پدر و مادر می‌شود. میزان سهم الارث هر طبقه با توجه به نسبت آنها تعیین می‌شود که در زیر به توضیح آن می‎‌پردازیم.

سهم الارث طبقه اول؛ پدر و مادر از فرزند متوفی مجرد

قانون مدنی سهم پدر از ارث فرزند متوفی را دو سوم و سهم مادر را یک سوم تعیین کرده است. اما چنانچه متوفی ۲ برادر ی یک برادر و دو خواهر یا ۴ خواهر تنی از پدر یا پدری و مادری داشته باشد، در این حالت سهم ارث مادر به میزان یک ششم کاهش پیدا می‌کند امما خواهر و برادر مادری موجب کاهش سهم مادری نمی‌شود. به این کاهش ارث مادری حجب نقصانی گفته می‌شود.

سهم الارث طبقه دوم؛ جد، خواهر و برادر

چنانچه پدر و مادر فرد مجرد متوفی در قید حیات نباشند، در درجه اول پدر بزر و مادر بزرگ وارث محسوب می‌شوند، اما چنانچه آنها نیز در زنده نباشند، برادر و خواهر از فرد متوفی ارث می‌برند و بنابر قانون برادر دو سهم و خواهر یک سهم دارد.

سهم الارث طبقه سوم

چنانچه خواهر و برادر‌های متوفی نیز در قید حیات نباشند، خواهر زاده و برادرزاده‌ها متناسب با سهم پدر و مادرشان سهم می‌برند.

وراث فرد مجرد متوفی باید دقت داشته باشند دیون متوفی و هزینه کفن و دفن میت بر عهده آنها می‌باشد.

با توجه به توضیحات داده شده چنانچه فرد مجرد قصد دارد اموالش بعد از فوتش به فرد مشخصی برسد و یا راضی نباشد که اشخاص قید شده در این مطلب ار اموالش سهمی ببرند، باید پیش از مرگ تکلیف اموال خود را مشخص کند و چه بهتر که در راستای تکمیل دین خود، ازدواج کرده و اولادش از وی ارث ببرند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->