آتش سوزی منزل مسکونی در خیابان جلال آل احمد مشهد برخورد پژو ۴۰۵ با گاردریل در بزرگراه چراغچی مشهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنح‌شنبه ٢٢ شهریور ١۴٠٣) | آغاز کاهش دمای روزانه از فردا ترافیک پرحجم در پل غدیر، میدان شهید فهمیده و تمامی مبادی منتهی به حرم مطهر رضوی (۲۲ شهریور ۱۴۰۳) شرایط بهره‌مندی بیمه‌شدگان از خدمات و تسهیلات صندوق حمایت از بیماران صعب‌العلاج اعلام شد + جزئیات دستگیری سارقِ ۳۸ کامپیوتر خودرو در مشهد (۲۲ شهریور ۱۴۰۲) آیا بیمه عمر و پرداخت غرامت بازنشستگان تامین اجتماعی قطع شده است؟ ویدئو | فروریختن پل درسدن در آلمان بازنشستگان تامین‌اجتماعی همچنان در انتظار تصمیم دولت برای تعیین تکلیف متناسب‌سازی حقوق رایگان‌شدن مترو و اتوبوس برای دانش‌آموزان تهرانی در هفته اول مهرماه ۱۴۰۳ ۲ هزار میلیارد تومان مستمری مددجویان تحت پوشش بهزیستی واریز شد جدول تاریخ واریز حقوق شهریور ۱۴۰۳ مستمری‌بگیران و بازنشستگان تأمین‌اجتماعی اعلام شد زنان بی اختیاری ادرار را جدی بگیرند دستور ویژه پلیس اهواز برای دستگیری قاتل یک زن (۲۱ شهریور ۱۴۰۳) علت حمله قلبی و راههای پیشگیری حمله به مفتی اعظم تاجیکستان با چاقو (۲۱ شهریور ۱۴۰۳) آتش‌سوزی منزل مسکونی در بلوار هنرور مشهد (۲۱شهریور ۱۴۰۳) پرونده مرگ مشکوک خانم بلاگر معروف مختومه شد ۲۰ میلیون ملک قولنامه‌ای باید سنددار شود علت تاخیر قطار مسافربری مشهد- سرخس چه بود؟ (۲۱ شهریور ۱۴۰۳) آتش‌سوزی انبار علوفه در بلوار شاهنامه مشهد(۲۱ شهریور ۱۴۰۳) واژگونی دو خودرو در مشهد سه مصدوم برجای گذاشت (۲۱ شهریور ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

سایز دور کمر چه ارتباطی با حمله قلبی یا سکته دارد؟

  • کد خبر: ۲۲۵۰۱۳
  • ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۰
سایز دور کمر چه ارتباطی با حمله قلبی یا سکته دارد؟
نتایج یک تحقیق جدید محققان نشانگر آن است که افراد مبتلا به سندرم متابولیک با خطر بیشتری برای ابتلا به انواع سرطان روبرو هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، نتایج یک تحقیق انجام شده در سوئد که در انجمن قلب و عروق اروپا نیز ارائه شده نشانگر آن است که افراد میانسالی که احساس می‌کنند از سلامت جسمانی برخوردار هستند، اما فشار خون، کلسترول و قند خفیف بالایی دارند و همچنین اندازه دور کمرشان نسبت به سایر همسالانشان بالاتر است، ممکن است دو سال زودتر از دیگر میانسالان سالم‌تر دچار حمله قلبی یا سکته شوند.

به گزارش مدیکال نیوز تودی، عوامل خطر فهرست شده در این مطالعه که در کنار هم، به عنوان سندرم متابولیک شناخته می‌شوند در مطالعات قبلی با خطر بالاتر بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت نیز مرتبط شده‌اند.

در این تحقیق محققان گروهی متشکل از ۳۵ هزار بزرگسال در سنین ۴۰ و ۵۰ سالگی را مورد مطالعه قرار دادند. در نتیجه این تحقیق آنها گزارش دادند که شرکت کنندگان مبتلا به سندرم متابولیک ۳۵ درصد بیشتر از افراد بدون ابتلا به عوامل این بیماری در معرض خطر حمله قلبی و سکته قرار داشتند.

دکتر تونیا وینتون، متخصص سندرم متابولیک در مرکز پزشکی «یوتی ساوت وسترن» در تگزاس که در این مطالعه شرکت نداشت، می‌گوید: این مطالعه اهمیت معاینات و آزمایش‌های روتین را برای غربالگری فشار خون، گلوکز و مسائل مربوط به کلسترول و همچنین مشاوره در مورد عادات سبک زندگی برای کاهش خطر بیماری‌های قلبی و عروقی نشان می‌دهد.

او می‌افزاید: به دلیل احساس سلامت ظاهری امکان دارد این تصور در ذهن ما ایجاد شود که نیازی به مراجعه به پزشک و انجام آزمایش‌های روتین نداریم، در این صورت ممکن است متوجه علائم هشداردهنده مانند فشار خون یا کلسترول بالا قبل از بروز یک رویداد نامطلوب قلبی و عروقی نشویم.

انجمن قلب آمریکا سندرم متابولیک را دارای سه یا چند عامل خطر طبقه بندی می‌کند، از جمله:

دور کمر بیش از ۱۰۲ سانتیمتر برای مردان یا ۹۰ سانتیمتر برای زنان
فشار خون بالای ۱۳۰/۸۵ میلی متر بر جیوه یا بالاتر.
سطح گلوکز خون ناشتا ۱۰۰ میلی گرم در دسی لیتر یا بالاتر.
سطح تری گلیسیرید خون ۱۵۰ میلی گرم در دسی لیتر یا بالاتر.
سطح کلسترول خوب ۴۰ میلی گرم در دسی لیتر یا کمتر برای مردان و ۵۰ میلی گرم در دسی لیتر یا کمتر برای زنان.

کلسی کاستا، متخصص و مشاور تغذیه که در این مطالعه شرکت نکرده می‌گوید: یافته‌های این تحقیق ماهیت بحرانی سندرم متابولیک و خطر قابل توجهی که عوامل این بیماری سلامت بسیاری از افراد، را (اغلب بدون آنکه خود آن افراد از آن مطلع باشند) تهدید می‌کند، مورد تائید قرار می‌دهد. بنابراین، ضروری است که از پزشک خود در مورد محدوده‌های سالم و اعداد بهینه برای هر معیار بهداشتی و نحوه اندازه گیری آنها سؤال کنید.

به گفته این کارشناس تغذیه، نظارت منظم می‌تواند به تشخیص زودهنگام کمک کند، مداخله به موقع کاهش خطر عوارض شدید را امکان پذیر کند. نویسندگان این مطالعه در گزارش خود بر این نکته تاکید کرده‌اند که افزایش فشار خون یک خطر خاص برای سکته مغزی و حمله قلبی زودهنگام به ویژه در میان زنان میانسال است.

کاستا در این باره توضیح می‌دهد: زنان جوان اغلب به دلیل اثر محافظتی استروژن درون زا، خطر ابتلا به فشار خون بالا را کاهش می‌دهند. با این حال، با بالا رفتن سن زنان و ورود به دوران یائسگی، کاهش سطح استروژن می‌تواند منجر به افزایش احتمال ابتلا به فشار خون شود، که این مساله بر اهمیت نظارت و مدیریت منظم فشار خون در زنان یائسه تاکید می‌کند.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->