به گزارش شهرآرانیوز، پروژهها و برنامههای کمیسیون خدماتشهری و محیطزیست، ارتباطی ملموس با زندگی شهروندان دارد. در ۵/۲ سال گذشته در این حوزه، پروژههای بسیاری تعریف شده و بهدلیل «بحران آب»، موضوع مدیریت و تأمین آب فضای سبز شهری از موضوعات مهم در اینباره بوده است. همچنین اقدامات انجامشده درباره ایجاد و راهاندازی تصفیهخانهها، کلنگزنی مخزن آب و پروژههای مدیریت پسماند با رویکرد مشارکتی مردم در این زمینه، از پروژههای تأملبرانگیز است. حسن کریمدادی، عضو هیئترئیسه شورا و رئیس کمیسیون خدماتشهری و محیطزیست است که درکنار این مسئولیت، ریاست کمیسیون ایثارگران را نیز برعهده دارد. در ادامه، عملکرد این کمیسیونها در ۵/۲ سال گذشته را در گفتگو با وی مرور میکنیم.
به همت شورای اسلامیشهر و شهرداری مشهد و کمک خوب فرماندار و مجموعه منطقهای و آبوفاضلاب مشهد و استانداری محترم قرارداد خرید ۱۱.۲ میلیون مترمکعب پساب در سال به مدت ۲۵ سال بسته شد که قابلیت افزایش مدت به ۳۵ سال را دارد. برای انتقال این پساب و تزریق به شبکه آبیاری فضای سبز مشهد، قرارداد خط انتقال به مبلغ ۱۳۵۰ میلیاردتومان با قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا (ص) منعقد شد. همچنین قراردادهای احداث تصفیهخانه آفتاب، کالورت التیمور و تکمیل تصفیهخانه آزادی بهزودی منعقد میشود تا شهر مشهد با چالش کمبود آب در فضای سبز مواجه نباشد.
در حوزه پسماند علاوهبر امور روزانه تنظیف و نظافت شهری، چند پروژه کلان بهمنظور ارتقای سطح مدیریت پسماند مشهد تعریف شد و با پیگیری مستمر درحال اجراست. اولین اقدام برای افزایش مشترکان خدمات آنلاین، طرح جمعآوری پسماند تفکیکشده بود.
ابتدای دوره ششم شورا این تعداد حدود ۳۰ هزار مشترک بود که درحالحاضر تعداد مشترکان به بیش از ۳۷۰ هزار نفر رسیده است و به تبع آن پسماند تفکیکشده نیز افزایش داشته و صنایع تبدیلی نیز درکنار آن توسعه یافته است.
همچنین شرکتهای خدماتدهنده در این حوزه از دو شرکت به هشت شرکت افزایش یافته است. از دیگر اقدامات، آغاز فرایند بهکارگیری پیمانکار برای احداث کارخانه استحصال خاک و نخاله در مشهد است که بهزودی با بهکارگیری پیمانکار، عملیات اجرایی آن آغاز میشود. شهر مشهد با تولید ۱۷ هزار تن نخاله، ظرفیت خوبی برای استحصال آن دارد.
پروژه احداث کارخانه تولید بیوگاز و تولید برق از آن، با اصلاح قرارداد آن شتاب گرفته است و تا آخر امسال به اتمام میرسد. همچنین کارخانه احداث زبالهسوز در مرحله انتخاب سرمایهگذار است که بهزودی انتخاب خواهد شد. رویکرد این کارخانه، ممانعت از دفن زباله و تولید برق از زباله است که ثمرات محیطزیستی و اقتصادی خوبی برای مشهد خواهد داشت. چندین پروژه زیستمحیطی در قالب کارخانههای صنایع تبدیلی تاکنون احداث و بهرهبرداری شده است.
پروژههای برنامه میانمدت باید در این دوره به جایی برسد که اگر در این دوره به پایان نرسید، در دوره بعد تکمیل شود و به بهرهبرداری برسد؛ همانطور که ما در این دوره خیلی از پروژههای دور قبل را به پایان رساندیم. درباره عملکردمان باید دیگران قضاوت کنند. هر دوره قوتها و ضعفهایی دارد. قوت ما پروژههایی است که تعریف کردهایم. همچنین بخشی از اعضای شورای اسلامی شهر از بدنه مدیران شهری هستند و در اینباره اطلاعات خوبی دارند و میتوانند مسائل را رصد کنند.
از ضعف این دوره نیز متوقف شدن مقطعی بعضی پروژهها در گذشته بهدلایل مختلف است که خسارات مالی را رقم زد؛ البته این پروژهها در این دوره احیا شده اند؛ مثل بوستان هفتادوسههکتاری کرامت در شهرک شهیدرجایی که عملیات احداث آن در سال گذشته آغاز شد و در سال جاری با قدرت درحال انجام است و علاوهبر افزایش سرانه فضای سبز مشهد، منجر به افزایش رضایتمندی شهروندان بهخصوص در حاشیه شهر خواهد شد. این پارک دارای هشت باغ است که با مطالعات انجامشده در سطوح و اقشار قابلیت استفاده خواهد داشت.
حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد فعالیتهای شهرداری مربوطبه حوزه خدماتشهری است؛ مانند ایمنی شهری، جمعآوری زباله در حوزه پسماند و.... در این حوزه بیست پروژه تعریف و اولویت بندی شده است. اولویتها، ما را بهسمت تأمین آب فضای سبز شهری برد. چون چندین سال خشکسالی پیدرپی داشتهایم، باید برای تأمین منابع آبی بهجای آب چاهها، سدها و بارندگیها به سمت پساب برویم.
در این دوره باتوجهبه کاهش منابع آب، احداث چند تصفیهخانه در دستورکار قرار گرفت و همانطور که قبلا توضیح دادم، تمام سعی شورا و شهرداری در این دوره اتمام آن است. همچنین خطوط اصلی و مویرگی شبکه توزیع آب با سرعت درحال اجراست تا پسابهای خریداریشده و پسابهای تولیدی تصفیهخانهها به شبکه معابر شهری انتقال پیدا کند.
در دوره چهارم قراردادهای خوبی برای ایجاد تصفیهخانه لوکال چهل بازه بستند، اما متأسفانه این تصفیهخانه احداث نشد. دوره پنجم تصفیه خانه چهلبازه را به نتیجه رساندند و ما برای تکمیل این پروژهها اقدامات اساسی را شروع کردیم. تصفیهخانه سیدی را با ۵۰ درصد اقدام عملیاتی از پیمانکار تحویل گرفتیم و بهزودی به پیمانکار دیگری واگذار میکنیم تا در کمتر از یک سال به بهرهبرداری برسد. تصفیهخانه آزادی را نیز به قرارگاه خاتم دادهایم و قراردادش به مبلغ ۶۰۰ میلیاردتومان بسته شده است و مصوبه شورا را دارد. تصفیهخانه التیمور و تصفیهخانه آفتاب نیز در مرحله اجرای قرارداد هستند.
شورای اسلامی در دوره ششم برای ایثارگران و شهدا اقدامات خوبی انجام داده است. در برنامه میانمدت براساس مصوبات مجلس و هیئتدولت به تبدیل وضعیت ایثارگران اقدام کردیم. تا امروز از مجموع ۵ هزارو ۸۰۰ نفر که در گزینش پرونده تشکیل دادهاند، ۴ هزارو ۵۵۰ نفر تا پایان سال ۱۴۰۲ حکم کارگزینی گرفتهاند. از افتخارات این دوره، اقدام در راستای ساخت المان شهداست که برای بخشی از این طرحها مناقصه برگزار شده است و بخشی نیز درحال برگزاری است. عملیات اجرایی معراج شهدا نیز آغاز شده است.