پیشکسوتان عرصه‌های مختلف مشهد باید در رویداد نشان مشهد الرضا (ع) تجلیل شوند واقعه ۱۰ دیماه مشهد برای تشکیل حکومت اسلامی اتفاق افتاد مراسم بزرگداشت شهدای دهم دی ماه مشهد برگزار شد + ویدئو روز‌های یادآور حماسه‌های مردم مشهد باید در فضای اجتماعی شهر مورد توجه قرار بگیرد «مردمی بودن» موضوع اصلی نشان مشهدالرضا (ع) است | نسل جوان با خلاء الگو‌ها مواجه است مدیر مرکز امور بانوان و خانواده بنیاد کرامت رضوی: نشان مشهدالرضا (ع) تجلیل از خادمان فرهنگ رضوی است حاجی‌بگلو: تصمیم‌گیری درباره تمدید دوره شوراها در انتظار مجلس است | هفت ساله شدن شوراها، در دولت نیز موافقانی دارد مشروح سیاست‌های شورای شهر مشهد در حوزه حمل‌ونقل شهری برگزاری دهمین دوره انتخابات هیئت‌مدیره سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی (۶ دی ۱۴۰۳) کاسب قدیمی محله سرشور: ما وسط تاریخ مشهدیم شهردار مشهد مقدس: ۴۵ کلان‌پروژه در‌حال‌اجرا تا پایان دوره ششم مدیریت شهری، به بهره‌برداری می‌رسد + فیلم هر سفر مترو در مشهد ۱۸ هزار تومان هزینه دارد افزایش ۲برابری پلاک‌های فعال خودرو در مشهد طی ۵ سال | کاهش حوادث ترافیکی فاز نخست خط ۳ قطارشهری مشهد تا پایان ۱۴۰۳ به بهره‌برداری می‌رسد توضیحات رئیس شورای شهر مشهد درباره برخی موضوعات مربوط به صحن علنی روز گذشته (۵ دی ۱۴۰۳) هوای کلانشهر مشهد برای ششمین روز پیاپی، آلوده است (۶ دی ۱۴۰۳) نایب‌رئیس کمیسیون عمران شورای شهر مشهد: تغییر کیفیت و ظاهر معابر شهر هدیه ناقابل مدیریت شهری است | ورود ۶۰ ناوگان جدید خط یک قطارشهری از یک‌سال‌ونیم آینده نگاهی به واقعه آتش‌سوزی ندامتگاه مشهد در ۵ دی ماه ۱۳۵۷ | آزادی با شورش زندانیان بند ۲ اجرای طرح آبرسانی، مسیر تردد در یک‌ منطقه از مشهد را به مدت ۵ روز مسدود کرد ظرفیت‌های مشهد، بازتاب‌های بین‌المللی دارد راهکار‌هایی برای کاهش خسارات بلایای طبیعی در شهر‌ها
سرخط خبرها

دندان‌پزشک مشهدی بیماران کرونایی را پذیرش می‌کند

  • کد خبر: ۲۲۷۰۶
  • ۱۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۵
دندان‌پزشک مشهدی بیماران کرونایی را پذیرش می‌کند
یک دندانپزشک مشهدی با ایجاد اتاقک‌های مخصوصی در مطبش بیماران کرونایی را پذیرش می‌کند.
به گزارش شهرآرانیوز، دندان‌پزشکان نمی‌توانند فاصله یک‌متری با بیماران را رعایت کنند و در ارتباط مستقیم با ذرات دهانی بیماران هم قرار دارند، همین دو عامل به تنهایی می‌تواند خطر ابتلای دندان‌پزشکان به کرونا را افزایش دهد و دلیلی برای تعطیل کردن مطب‌های دندان‌پزشکی باشد، اما در این شرایط هستند برخی دندان‌پزشکانی که نه تنها مطب خود را تعطیل نکرده‌اند بلکه بیماران کرونایی را هم پذیرش می‌کنند.

علی بیگی، دندان‌پزشک مشهدی یکی از هزاران پزشکی است که حتی این شرایط بحرانی و خطرناک هم نتوانسته آن‌ها را از ارائه خدمت بازدارد و با کمی خلاقیت و ایجاد اتاقک‌هایی در مطبش برای کاهش درد‌های بیماران کرونایی تلاش می‌کند.

او درباره ایده ساخت اتاقک‌ها در مطبش، به ایسنا می‌گوید: ایده این اتاقک‌ها یا حفاظ‌های پلاستیکی را از دندان‌پزشکان چینی گرفته‌ام. در کلیپی دیدم که آن‌ها چنین وسیله‌ای درست کرده‌اند و برای درمان دهان و دندان بیماران در این شرایط استفاده می‌کنند. آن فیلم را به یکی از دوستان فنی دانشگاه نشان دادم و او مطابق آن، چیزی را که نیاز داشتم برایم ساخت. با افرادی در خصوص بالابردن ایزوله صحبت کردم و وسیله‌ای ساختیم که بتوانیم با پلاستیک روی آن را بپوشانیم و تنها راه آن جایی باشد که من دستم را به داخل دهان بیمار ببرم. با اساتید دانشکده نیز در خصوص این وسیله صحبت کردم و همه آن‌ها آن را تایید کردند.

وی ادامه می‌دهد: در هنگام درمان بیمار، لباس مخصوصی که در اورژانس در ارتباط با بیماران می‌پوشند را برتن می‌کنم که در کنار آن ماسک، دستکش، کلاه و عینک نیز دارم. بیماری که به اینجا می‌آید علاوه بر موارد بهداشتی که قبلا در مطب انجام می‌شد، حفاظ پلاستکی روی مریض می‌آید تا تنفس بیمار به من سرایت نکند. این پلاستیک برای هر مریض عوض می‌شود. همین میزان کنترل برای درمان دهان و دندان بیماران کفایت می‌کند.

این دندان‌پزشک که در گذشته مدیر بهداشت و درمان سرخس بوده و از سال ۷۲ وارد حوزه دندان‌پزشکی شده، اظهار می‌کند: من در دوران مدیریتم بحران‌های زیادی را پشت سرگذاشته‌ام. من فکر نمی‌کردم، دندان‌پزشک‌های دیگر در این برهه زمانی همکاری نکرده باشند. در ستاد بحران کرونا به آقای بدیعی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اعلام کردم که من در زمینه دندان‌پزشکی در این بحران پشتیبان هستم.

وی با اشاره به اینکه «به آن‌ها گفتم با کنترل شدیدتر، این کار را انجام می‌دهم»، می‌افزاید: باتوجه به اینکه این ویروس بیشتر از طریق دهان و دندان منتقل می‌شود، اما باز هم می‌توان با کنترل شدیدتر و ساخت وسیله‌ای به صورت محافظت شده، بیماران را درمان کرد.

بیگی عنوان می‌کند: ما در روز‌های غیر از بحران کرونا، بیماران زیادی مثل هپاتیت، ایدز و.. را می‌بینیم. چطور ممکن است که بیماری در خانه باشد و به دلیل کرونا نتواند به دندان‌پزشکی مراجعه کند؟ تنها راه این مسئله کنترل شدید عفونت است.

برای رضای خدا کار می‌کنم

وی درخصوص نحوه برخورد خانواده‌اش در برابر پذیرش بیماران کرونا می‌گوید: من به بحران‌های این چنینی عادت دارم. خانواده من نیز به این رفتار‌ها و کار‌هایی که انجام می‌دهم، عادت دارند. درست است که کرونا، ویروس خطرناکی است، اما خدا در همه جا وجود دارد. وقتی کاری را برای رضای خدا و برای مردم انجام می‌دهیم، نباید کار به نحوی باشد که برای درمان یک ویروس، درمان در زمینه‌های دیگر نیز کنسل شود. توقع من این بود که دندان‌پزشکان زیادی در این زمینه همکاری کنند و خود را کنار نکشند.

بیگی تاکید می‌کند: یک مطب نمی‌تواند پاسخ‌گوی بیماران باشد، باید همکاران دیگر ما نیز به کمک بیایند. در مطب، تنها دکتر من هستم و دو دستیار دارم. از بیمارانی که به مطب مراجعه می‌کنند، سوالاتی در خصوص اینکه آیا به تازگی به آرامستان رفته‌اند؟ کسی از افراد خانواده آن‌ها مریض است؟ آیا علائمی مثل تب، سرفه دارند؟ و... از آن‌ها پرسیده می‌شود و متناسب با مشکوک بودن یا نبودن آن‌ها در اتاق‌های به خصوصی ویزیت می‌شوند. با این وجود بنای ما بر این است که هرکس به این‌جا می‌آید هپاتیت، کرونا و... دارد.

همه تجهیزات را با هزینه‌های شخصی تهیه کرده‌ام

وی درخصوص هزینه‌های درمان بیماران تصریح می‌کند: تعرفه مطب من براساس همان تعرفه‌های سابق است. هنوز کمکی از سمت دانشگاه علوم پزشکی به ما نشده است. قول‌هایی در این زمینه داده شده و قرار است یک‌سری وسایل حفاظتی مثل لباس مخصوص، ماسک، کلاه، دستکش و... به من داده شود، اما هنوز چیزی نداده‌اند. تا به امروز همه این وسایل را خودم با هزینه شخصی از بازار آزاد تهیه کرده‌ام. این روز‌ها دچار کمبود وسایل هستم. این اقلام را چندبرابر قیمت از بازار تهیه کردم، اما با این وجود باز هم ادامه می‌دهم.

انسان سالم از حال خوب آدم‌ها لذت می‌برد

این دندان‌پزشک در خصوص کاسبان کرونا اظهار می‌کند: اقبال لاهوری می‌گوید: از من‌ای باد صبا گوی به دانای فرنگ/علم، چون بال گشوده است گرفتارتر است/ عجب این نیست که اعجاز مسیحا داری/عجب این است که بیمار تو بیمارتر است. کسانی که از بیماری مردم می‌خواهند پول دربیاورند، هدفی در دنیا و آخرت خود ندارند. این افراد به جای توکل بر خدا به فکر پول و منفعت هستند. این افراد روحیه مریضی دارند. انسان سالم از سلامتی و حال خوب آدم‌ها لذت می‌برد.

وی یادآور می‌شود: افرادی که قرنطینه خانگی را رعایت نمی‌کنند، گناه‌کار هستند. ما زمانی می‌توانیم توسعه پیدا کنیم که فرهنگ را گسترش بدهیم. دولت باید کاری کند که مردم در خانه‌ها بمانند و به سبب فشار‌های زندگی از خانه خارج نشوند.
 
منبع:ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->