برو کار می‌کن، نگو بازنشسته‌ام! پدر در پدر پهلوان‌زاده‌ایم گذر‌های هنری به وسعت شهر | گزارشی از بخش جدید جشنواره هنر‌های شهری بهار ۱۴۰۴ درنگی در کم‌وکیف برگردان‌های منثور منظومه فردوسی، به‌مناسبت انتشار «شاهنامه منثور»، اثر گیتی فلاح‌رستگار رقابت ۲۴ گروه در جشنواره ملی سرود رضوی مستند «جانان» اثر فیلم‌ساز مشهدی، روی آنتن شبکه دو + زمان پخش انتشار مجموعه داستان «شرّ درونش» قسمت ۱۲ مسابقه مافیا دن، در شبکه خانگی رکوردشکنی تقاضا برای بلیت مشهد، هم‌زمان با پخش قسمت پایانی «پایتخت» حضور دیزنی با «زوتوپیا۲»، «الیو» و «داستان اسباب‌بازی ۵» در جشنواره انسی رکوردشکنی نمایش آنلاین | «پایتخت ۷» در تلوبیون ۱.۸۵ میلیارد دقیقه تماشا شد خانه منسوب به «سعدی» در حال ویرانی مجری مراسم جوایز امی ۲۰۲۵ را بشناسید زمان پخش فصل دوم سریال بی‌باک: تولدی دوباره صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ مروری بر حواشی سریال پایتخت ۷ | از جایگزینی سارا و نیکا تا سانسور چهار قسمت و پایان ناگهانی داستان
سرخط خبرها

ماجرای زندگی و آثار «الیور استون» کتاب شد

  • کد خبر: ۲۲۷۸۳۸
  • ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۶
ماجرای زندگی و آثار «الیور استون» کتاب شد
کتاب «در جستجوی روشنایی» شامل ماجرای زندگی و آثار اولیه الیور استون منتشر شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ کتاب «در جستجوی روشنایی» شامل ماجرای زندگی و آثار اولیه الیور استون کارگردان جنجال برانگیز هالیوود نوشته وی به تازگی با ترجمه کورش جاهد به تازگی توسط نشر آبان منتشر و راهی بازار نشر شده است.

داستان این کتاب از سال‌ها پیش از تولد الیور استون زمانی‌که پدر او لویی استون به عنوان افسر ارتش آمریکا در زمان جنگ دوم جهانی به کشور فرانسه رفته و با مادرش ژاکلین گودت آشنا می‌شود. ازدواج این زن و مرد در روز‌های پایانی جنگ دوم جهانی منجر به تولد این فیلمساز در سپتامبر ۱۹۴۶ می‌شود.

سپاس در ادامه با جدایی زودهنگام این‌زوج از یکدیگر و ایجاد حس از خود بیگانگی الیور استون در پایان دوران نوجوانی به منظور گریز از مشکلات ناشی از جدایی پدر و مادر و علاقه به تجربه زندگی در مقیاس وسیع‌تر در سال ۱۹۶۷ راهی کشور ویتنام می‌شود که در آن زمان در حال جنگ با ارتش آمریکا بود.

با مشاهده واقعیت‌های تکان دهنده در رویداد جنگ و مشاهده کشته شدن هم‌رزمان و انسان‌های دیگر و ویرانی‌های حاصل از جنگ، الیور به کشور خودش آمریکا باز میگردد و در اولین اقدام شروع به نوشتن می‌کند.

به محض ورود به خاک کشورش استون به دلیل حمل مقداری ماریجوانا بازداشت شده و راهی زندان می‌شود. خیلی زود با استفاده از کمک پدر و وکیل شان از زندان آزاد شده و بطور تصادفی با مدرسه سینمایی نیویورک آشنا می‌شود.

در مدرسه سینمایی نیویورک، استون با ثبت نام در کلاس‌های نویسندگی علاقه زیادی به نگارش فیلمنامه از خود نشان میدهد. در دورانی که بسیاری از فیلمسازان سینمای جهان به ویژه نسل جوانتر تحت تاثیر آموزه‌های «موج نو» سینمای فرانسه از نوشتن فیلمنامه برای تولید فیلم‌ها پرهیز می‌کردند.

به هر شکل الیور استون با ساخت فیلم کوتاه «سال گذشته در ویتنام» توسط آموزگار و استادش آقای مارتین اسکورسزی برای کارگردانی فیلم مورد تایید قرار می‌گیرد.

هم‌زمان با انجام کار‌های متفرقه الیور استون در این دوران شروع به نوشتن چندین فیلمنامه م‌یکند و خیلی زود با کمک همسر اولش خانم نجوا سرکیس نخستین فیلم بلند سینمایی را به نام "تصرف" در ژانر وحشت می‌سازد که اعتبار چندانی برای او به همراه ندارد.

چند سال بعد با ساخت فیلم‌هایی نظیر «دست» با بازی مایکل کین، ژانر تریلر روانکاوانه را تجربه می‌کند و بالاخره در سال ۱۹۸۵ نخستین فیلم مهم و تاثیرگذارش را به نام «سالوادور» با بازی جیمزوودز بر اساس خاطرات یک خبرنگار ماجراجو به اسم ریچارد بویل در کشور مکزیک با سختی و مشکلات بسیار به تولید می‌رساند.

از زمان فارغ التحصیلی از مدرسه سینمایی تا ساخت اولین فیلم سینمایی الیور استون چندین فیلمنامه سینمایی به نگارش در می‌آورد که توسط کارگردانان دیگر کارگردانی میشوند. از جمله فیلمنامه "سال اژدها" به کارگردانی مایکل چیمینو؛ فیلمنامه «هشت میلیون راه برای مردن» به کارگردانی هال اشبی. اما مهم‌ترین این فیلمنامه‌ها "صورت زخمی" نام دارد که توسط برایان دی پالما کارگردان مشهور هالیوود و با بازی ال پاچینو و میشل فایفر در سال ۱۹۸۳ ساخته شد و توسط منتقدین و مخاطبان سینما بسیار مورد توجه و تحسین قرار گرفت.

بلافاصله پس از ساخت فیلم سالوادور الیور استون با کمک دوست و شریک محبوبش جان دیلی فیلم «جوخه» را درباره جنگ ویتنام در کشور فیلیپین شروع به فیلمبرداری می‌کند فیلمی که با سختی و مشکلات بسیار زیاد در نهایت ساخته شده و سال ۱۹۸۶ موفق به دریافت جایزه اسکار در بخش بهترین فیلم و بهترین کارگردان می‌شود. دریافت جایزه اسکار برای استون راه جدید ورود او به فیلمسازی حرفه‌ای شده و ساخت و کارگردانی آثار بعدی اش را تا به امروز هموار می‌سازد.

کتاب «در جستجوی روشنایی» شرح مفصل داستان زندگی و تلاش‌های این فیلمساز از دوران کودکی با پدر و مادر تا رفتن به مدرسه و سپس اعزام به جنگ ویتنام و پس از آن ورود به جهان فیلمسازی و سینماست که در این کتاب به طور مفصل و بسیار پرکشش و هیجان انگیز به آن پرداخته شده است.

این کتاب با ۵۲۷ صفحه چاپ شده است.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->