وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد
سرخط خبرها

آسیب‌هایی جدی که روغن مصرف شده به مغز می‌زند

  • کد خبر: ۲۲۹۳۹۰
  • ۰۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۶
آسیب‌هایی جدی که روغن مصرف شده به مغز می‌زند
نتایج یک تحقیق جدید روی موش‌ها نشان می‌دهد که ارتباط بالقوه‌ای بین مصرف طولانی‌مدت روغن‌های آشپزی دوباره گرم شده و افزایش روند تخریب اندام‌های مغز و اعصاب وجود دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، سرخ کردن عمیق با توجه به افزایش جمعیت و تغییر سبک زندگی در این دنیای پر جنب و جوش که نیاز به طبخ سریع در حجم بالا را افزایش داده، یک روش پخت و پز رایج در سراسر دنیا و ایران است که در اغلب در رستوران‌های فست فود، اغذیه فروشی‌های خیابانی و آشپزخانه‌های خانگی استفاده می‌شود. در سال‌های اخیر تحقیقات زیادی روی این شیوه سرخ کردن و استفاده دوباره از روغن‌های قبلا استفاده شده انجام گرفته است.

بر همین اساس نتایج یک تحقیق جدید روی موش‌ها نشان می‌دهد که روغن دوباره گرم شده (روغنی که قبلا برای سرخ شدن مورد استفاده قرار گرفته) ممکن است با ایجاد اختلال در محور «کبد – روده – مغز» که برای حفظ تعادل فیزیولوژیکی بسیار مهم و با اختلالات عصبی مرتبط است، باعث تسریع در روند تخریب بافت مغز شود. دکتر کاتیرسان شانموگام از دانشگاه مرکزی تامیل نادو در هند، هدایت این تیم تحقیقاتی را عهده دار بود.

بر اساس نتایج این مطالعه جدید موش‌هایی که از رژیم‌های غذایی با روغن‌های آشپزی دوباره گرم شده تغذیه می‌شدند، در مقایسه با موش‌هایی که رژیم غذایی استاندارد مصرف می‌کردند، به طور قابل‌توجهی سطوح تخریب عصبی بالاتری را نشان می‌دهند.

این مطالعه همچنین نشان داد که رژیم‌های غذایی حاوی روغن‌های گرم شده مجدد منجر به افزایش سطوح کلسترول، کلسترول ال دی ال، تری گلیسیرید، نشانگر‌های التهابی در کنار آسیب قابل‌توجه به ساختار‌های کبد و روده بزرگ می‌شود که به طور بالقوه احتمال آسیب‌های قلبی و متابولیک را افزایش می‌دهند. مصرف روغن‌های دوباره گرم شده همچنین منجر به آسیب مغزی خاص، می‌شود، این تخریب به ویژه نواحی مهمی که به بازسازی اندام‌ها و بافت‍‌های اختصاص دارند، را تحت تاثیر قرار می‌‍‌دهد.

حرارت دادن روغن‌ها در دمای بالا به طور قابل توجهی ساختار شیمیایی طبیعی آنها را تغییر داده و آنتی اکسیدان‌های مفید آنها را کاهش می‌دهد و ترکیبات مضری مانند چربی‌های ترانس، آکریل آمید و آلدئید‌ها را تشکیل می‌دهد.

گرم کردن مجدد روغن‌ها، به ویژه برای سرخ کردن عمیق، این فرآیند را تشدید می‌کند، زیرا روغن به طور فزاینده‌ای ناپایدار می‌شود و فواید خود را از دست می‌دهد و با هر بار استفاده سموم بیشتری تولید می‌کند.

آلیسا سیمپسون، متخصص تغذیه، که در این مطالعه شرکت نداشت، توضیح داد که حرارت دادن چندین و چند باره باعث تجزیه روغن‌ها و در نتیجه تغییراتی در ترکیب اسید‌های چرب و افزایش سطح محصولات اکسیداسیون لیپید می‌شود.

عدم تعادل در گونه‌های اکسیژن واکنش پذیر و آنتی اکسیدان‌های بیولوژیکی می‌تواند باعث استرس اکسیداتیو در مغز شود که به گفته سیمپسون، به طور بالقوه به نورون‌ها آسیب می‌رساند و خطر ابتلا به بیماری‌های عصبی را افزایش می‌دهد.

علاوه بر این، سیمپسون بر وجود چربی‌های اکسید شده و محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته در روغن‌های سرخ کردنی دوباره گرم شده، که با بیماری‌های مزمن، از جمله بیماری‌های عصبی مرتبط است. تاکید کرد.

کارشناسان به منظور پیشگیری از آثار مخربی که مصرف روغن دوباره گرم شده روی اندام حیاتی بدن به جای می‌گذارد، پیروی از رژیم‌های غذایی غنی از آنتی اکسیدان‌ها و اسید‌های چرب امگا ۳ را توصیه می‌کنند و در مورد مصرف مکرر غذا‌های سرخ شده هشدار می‌دهند.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->