روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است سخنگوی دولت: ۳۲۰ هزار مهاجر غیرمجاز در دولت چهاردهم به کشورشان بازگردانده شدند عکس‌هایی از بازی فوتبال با حداقل امکانات در افغانستان سفر خبرنگار صداوسیما به محل فرود بزرگ‌ترین بمب غیرهسته‌ای آمریکا در افغانستان + فیلم کاظمی‌قمی با نماینده چین در افغانستان دیدار کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) قدردانی رئیس اتحادیه شرکت‌های ساختمانی افغانستان از مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد
سرخط خبرها

کاظمی قمی: ایران ۳۰۰ میلیون متر مکعب حقابه از افغانستان دریافت کرده است

  • کد خبر: ۲۲۹۹۲۶
  • ۰۴ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۱
کاظمی قمی: ایران ۳۰۰ میلیون متر مکعب حقابه از افغانستان دریافت کرده است
حسن کاظمی قمی؛ نماینده ویژه رییس جمهور ایران در امور افغانستان می‌گوید که تاکنون بیش از ۳۰۰ میلیون متر مکعب حقابه ایران از آب هیرمند، تامین شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حسن کاظمی قمی؛ نماینده ویژه رییس جمهور و سرپرست سفارت ایران در کابل تایید کرد که در سال آبی جاری و در پی رایزنی‌ها و توافقات انجام شده در چارچوب دیپلماسی آبی ایران، بیش از ۳۰۰ میلیون متر مکعب حقابه جمهوری اسلامی از سوی افغانستان، تامین شده است.

کاظمی قمی همچنین گفت که در سال گذشته، سه اقدام اصلاحی از سوی طالبان صورت گرفت که یک مورد آن ناکارآمد بود و آب به سمت «گودزره» رفت؛ اما دو مورد دیگر که منجر شد تاکنون این مقدار آب به ایران بیاید اثربخش بود.

نماینده ویژه رییس جمهور در امور افغانستان افزود که به دلیل عدم اصلاح نادرست تاج سد کمال خان، قسمتی از آب بار دیگر به سمت شوره‌زار گودزره هدایت شد و این امر مانع از تامین بخشی از حقابه ایران گردید.

با این حال او تصریح کرد که در نتیجه دو اقدام دیگر طالبان یعنی اصلاح دریچه‌های سد کمال خان و لایروبی مسیر انتقال آب به سمت سیستان، بیش از ۳۰۰ میلیون متر مکعب حقابه ایران تامین شد.

کاظمی قمی با تاکید بر رویکرد تعاملی و سازنده جمهوری اسلامی ایران در قبال افغانستان، موارد یادشده را از دستاورد‌های ملموس و قابل محاسبه موفقیت دیپلماسی آب ارزیابی کرد و گفت که با توجه به تعهدات طرف افغانستانی و تمرکز و توجه مستمر دستگاه دیپلماسی ایران و به طور خاص نمایندگی ویژه ریاست جمهوری بر این امر، انتظار می‌رود که تا پایان سال آبی جاری، حقابه ایران از رودخانه هیرمند به طور کامل تامین شود.

او همچنین گفت که از تجربه دیپلماسی آب در سایر حوزه‌های روابط با افغانستان به ویژه در زمینه‌های تجارت، ترانزیت، مشارکت در پروژه عظیم چابهار، کریدور‌های منطقه‌ای و حضور مؤثر کنسرسیوم شرکت‌های ایرانی برای سرمایه‌گذاری در حوزه صنعت و معدن افغانستان نیز به مثابه یک الگوی موفق استفاده می‌شود که تاکنون نتایج ملموس و سودمندی برای هردو کشور همسایه و سایر کشور‌های ذی‌نفع در منطقه داشته است.

نماینده ویژه رییس جمهور در امور افغانستان، حدود یک ماه پیش گفته بود که آنچه دارالحکومه انجام می‌دهد، برآمده از تصمیمی است که در دارالخلافه در قندهار گرفته می‌شود. رهبری طالبان اعلام کرد در چهارچوب معاهده ۱۳۵۱ باید حقابه مردم ایران را بدهند و حکم حکومتی داد.

وی در مورد انتقاداتی که به او می‌شود نیز توضیح داد: ما بنا نداریم حرف‌های پوپولیستی بزنیم، برای سربازی مثل بنده مهم این است که منافع ملت چیست. شماتت‌هایی که در اجتماع صورت می‌گیرد را می‌پذیریم؛ اما سعی می‌کنیم در چارچوب منافع ملی حرکت کنیم.

گفتنی است که براساس توافق دولت‌های وقت ایران و افغانستان در سال ۱۳۵۱ خورشیدی، طرف افغانستانی باید سالانه ۸۲۰ میلیون مترمکعب آب از رودخانه هیرمند به سمت سیستان ایران رها کند. رهبران طالبان نیز به طور مکرر تاکید کرده‌اند به مفاد این توافق متعهد اند و آن را اجرا خواهند کرد.

منبع‌: ایراف

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->