وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد
سرخط خبرها

جویدن ناخن یک اختلال وسواسی است که باید درمان شود

  • کد خبر: ۲۳۰۳۳۶
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۹
جویدن ناخن یک اختلال وسواسی است که باید درمان شود
جویدن ناخن یا اونیکوفاژی ممکن است یک رفتار موقتی نسبتاً غیرمخرب باشد. این عادت در ابتدا می‌تواند صرفاً یک نگرانی در مورد ایجاد اختلال در زیبایی باشد، اما به‌تدریج می‌تواند به یک مشکل جدی و طولانی‌مدت تبدیل شود.

به گزارش شهرآرانیوز، جویدن ناخن در حقیقت یک عارضه آسیب‌شناختی مربوط به دهان و آراستگی است كه با گازگرفتگی مزمن و غیرقابل‌كنترل ناخن همراه است. این کار برای ناخن‌ها و بافت اطراف آن مخرب است. جویدن یک اختلال وسواسی اجباری است و باید درمان شود.

 افرادی که به صورت مزمن ناخن‌های خود را می‌جوند، ممکن است احساس پریشانی، اضطراب یا تنش قبل از گاز‌گرفتن، احساس تسکین یا حتی لذت پس از گاز‌گرفتن، احساس شرم، خجالت و گناه را که غالباً به‌خاطر ظاهر صدمات جسمی است که به پوست و ناخن‌ها وارد می‌شود، تجربه کنند.

جویدن ناخن به بافت انگشتان، ناخن‌ها و کوتیکول‌ها و نیز دهان و دندان آسیب وارد کرده و مشکلات عفونتی ایجاد می‌کند. در صورت کنترل‌نشدن جویدن ناخن، ممکن است به روابط پیچیده خانوادگی و اجتماعی منجر شود.

جویدن ناخن معمولاً در اوایل کودکی شروع می‌شود. این عارضه در دوران نوجوانی به اوج خود می‌رسد، اما ممکن است تا بزرگ‌سالی نیز ادامه پیدا کند. در بیشتر موارد این رفتار با افزایش سن کاهش می‌یابد یا متوقف می‌شود.

علت 

ممکن است یک ارتباط ژنتیکی با اونیکوفاژی وجود داشته باشد. به نظر می‌رسد برخی از افراد زمینه ژنتیکی در جهت ایجاد BFRB دارند. همچنین اختلالات خلقی و اضطرابی که از اقوام درجه‌یک به ارث برسد نیز در بروز اختلال جویدن ناخن مؤثر است. طبق نتایج به‌دست‌آمده، عمل جویدن ناخن باعث کاهش استرس، تنش یا حس کسل‌بودن می‌شود. 

افرادی که به‌طور عادی ناخن‌های خود را می‌جوند، اقرار می‌کنند که وقتی احساس عصبی‌بودن، بی‌حوصلگی، تنهایی یا حتی گرسنگی دارند، این کار را انجام می‌دهند.

درمان

روش‌های قدیمی که برای جلوگیری از جویدن ناخن استفاده می‌شوند، عموماً بی‌اثر هستند. ازجمله این داروها می‌توان به استفاده از محصولات با طعم تلخ بر روی ناخن‌ها اشاره کرد که به مرور زمان عادی می‌شوند.

مداخلاتی مانند گذاشتن یک مانع که از تماس بین دهان و ناخن‌ها جلوگیری می‌کند نیز یک روش مقابله با جویدن ناخن است. استفاده از دستکش معمولی یا دستکش‌های بدون‌انگشت، جوراب و وسایل نگهدارنده از روش‌های جلوگیری از جویدن ناخن محسوب می‌شوند.

در موارد شدید، درمان باید بر کاهش یا از‌بین‌بردن عوامل حسی مرتبط با جویدن ناخن متمرکز شود. درمان شناختی‌رفتاری، تمرین عادت معکوس و آرام‌سازی عضلات پیش‌رونده، پذیرش و تعهد درمانی به‌همراه تکنیک خودیاری می‌توانند مفید باشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->