ترکیه پس از ۴ سال از ایران نفت وارد کرد علت افزایش قیمت طلا در بازار چیست؟ (۱۰ تیرماه ۱۴۰۳) قیمت امروز انواع گوشی‌های آیفون، سامسونگ و شیائومی (۱۰ تیر ۱۴۰۳) چرا دامنه نوسان یکسان برای بازار‌ها در نظر گرفته شد؟ ریزش ۲۳ هزار واحدی بورس | گزارش وضعیت بازار سرمایه (۱۰ تیر ۱۴۰۳) کشف ۱۱ هزار و ۷۰۰ انشعاب غیرمجاز در مشهد ظرف یک سال گذشته چرا مرحله سوم واریز سود سهام عدالت به ۱۴۰۳ موکول شد؟ آخرین مهلت اظهارنامه مالیاتی املاک اجاری اشخاص حقیقی اعلام شد وزیر صمت: خودروسازان انتقادپذیر باشند | فعالیت ۳۷ شرکت خودرویی در کشور نحوه دریافت وام خرید کالای ۱۵۰ میلیون تومانی بانک رفاه کارگران + شرایط و مدارک لازم کاهش مزایای مزدی؛ سنوات پایان خدمت کارگران چقدر است؟ هر گرم طلا ۳.۵ میلیون تومان و دلار ۶۲ هزار تومان | قیمت طلا، سکه، ارز و ارز دیجیتال (۱۰ تیر ۱۴۰۳) افزایش ۸درصدی مصرف بنزین در خراسان‌رضوی طی ۳ ماه نخست سال جاری از عرضه‌اولیه امروز جا نمانید | زمان ثبت سفارش مشخص شد (۱۰ تیر ۱۴۰۳) نرخ‌نامه مصوب مراکز حمل‌ونقل درون‌شهری در مشهد اعلام شد + جدول (۱۰ تیر ۱۴۰۳) دارندگان دسته‌چک بخوانند | زمان حذف چک کاغذی مشخص شد بررسی افزایش یا کاهش قیمت خودرو‌های خارجی (۱۰ تیر ۱۴۰۳) | لاماری ایما ۲ میلیارد و ۹۰ میلیون تومان ماینر غیرمجاز معرفی کنید؛ جایزه بگیرید | سقف پاداش چقدر است؟ جزئیات و نحوه سفارش و خرید سکه از مرکز مبادله | حداکثر میزان خرید چقدر است؟ امحای فنی ۹۰۰ ماینر در خراسان‌رضوی طی یک ماه گذشته قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۰ تیر ۱۴۰۳) | خانواده پژو گران شد «الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول»؛ مردم چه کاری باید انجام دهند؟ لزوم رعایت سقف افزایش ۲۵ درصدی اجاره | صاحب‌خانه‌ها چگونه تنبیه و تشویق می‌شوند؟ درآمد‌های ارزی در بهار سال جاری، به ۲۵.۵ میلیارد دلار رسید بررسی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در صنعت و معدن خراسان رضوی هر شانه تخم‌مرغ ۱۰۹ هزار تومان شد + جدول (۱۰ تیر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

ثبات نسبی بازار ارز با وجود ۷ شوک سیاسی در یک سال اخیر

  • کد خبر: ۲۳۱۵۹۰
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۵
ثبات نسبی بازار ارز با وجود ۷ شوک سیاسی در یک سال اخیر
خردادماه سال گذشته، نرخ دلار در کانال ۵۰ هزار تومانی بود؛ اگر همان زمان از مردم جامعه در مورد نرخ دلار در سال آینده سوال می‌شد، شاید کمترکسی باقی‌ماندن نرخ در کانال ۵۰ هزار تومانی را پیش‌بینی می‌کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، خردادماه سال گذشته نرخ دلار در کانال ۵۰ هزار تومانی بود؛ اگر همان زمان از مردم جامعه در مورد نرخ دلار در سال آینده سوال می‌شد، شاید کمترکسی باقی‌ماندن نرخ در کانال ۵۰ هزار تومانی را پیش‌بینی می‌کرد. در آن زمان برخی رسانه‌ها با سیاه‌نمایی از رشد نرخ دلار در سال ۱۴۰۳ خبر می‌دادند، اما همان‌طورکه امروز شاهد آن هستیم، پیش‌بینی‌های آن‌ها درست از آب درنیامد و علی‌رغم شوک‌های متعدد سیاسی بازار ارز در یک سال گذشته، ثبات نسبی داشته است.

نرخ دلار در بازار غیررسمی ارز در طول یک سال گذشته (اول خرداد ۱۴۰۲ تا اول خرداد ۱۴۰۳) تنها ۹.۳ درصد رشد داشته و این در حالیست که انس طلای جهانی در اثر شوک‌های سیاسی جهانی رشد بیش از ۲۲ درصدی را تجربه کرده است.

ثبات نسبی بازار ارز با وجود ۷ شوک سیاسی در ۱ سال اخیر

پس از حمله طوفان‌الاقصی و حوادث متعدد پس از آن، اقتصاد جهانی با یک شوک انفجاری مواجه شد که موج آن اقتصاد بسیاری از کشور‌ها را گرفت. بسیاری از بازار‌های جهانی تحت تاثیر این تحولات و حوادث، با نوسانات نسبتا شدیدی رو‌به‌رو شدند، اما با اجرای سیاست تثبیت اقتصادی و اقدامات انجام شده توسط دولت و بانک مرکزی خوشبختانه ثبات بازار ارز کشور در این مدت حفظ شده است.

یکم خردادماه ۱۴۰۲ نرخ دلار ۵۲ هزار و ۳۰۰ تومان بود و تا پیش از آغاز عملیات طوفان‌الاقصی که نرخ دلار به ۵۱ هزار و ۱۰۰ تومان رسیده بود، نه تنها ثبات بازار ارز حفظ شد بلکه قیمت دلار با کاهش نیز مواجه شد.

پس از عملیات طوفان‌الاقصی نرخ دلار با اینکه با نوسانات محدودی مواجه شد، اما دلار در مدت کوتاهی به نرخ‌های قبلی برگشت، اما همزمانی حملات شدید آمریکا و انگلیس به یمن و حادثه تروریستی کرمان بازار ارز کشور را دوباره با شوک سیاسی مواجه کرد. پس از حادثه غم‌بار تروریستی کرمان ایران برای تنبیه تروریست‌ها حملات موشکی به مواضع تروریست‌ها در کشور‌های همسایه انجام داد.

پس از این حملات فضاسازی‌های رسانه‌ای رسانه‌های معاند و مخالف حکومت موجب القای خبر تنش شدید میان ایران و برخی کشور‌های همسایه از جمله پاکستان در میان مردم جامعه شد. خبر تنش میان ایران و کشور‌های همسایه دلار را از نرخ ۵۳ هزار تومانی به سطوح بالاتر از ۶۰ هزار تومان رساند و پس از آن با خبر حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق دلار به نزدیک ۷۰ هزار تومان نیز رسید.

جمهوری اسلامی ایران در فاصله ۱۲ روز پس از حمله گستاخانه رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق با انجام عملیات وعده صادق پاسخ سختی به این اقدام سخیف صیهونیست‌ها داد. پس از پاسخ قاطع ایران با اینکه برخی افراد و رسانه‌های مخالف دولت و حکومت پیش‌بینی تشدید تنش‌ها و رشد شدید نرخ دلار را مخابره می‌کردند، اما به عکس پیش‌بینی‌ها نرخ دلار روند نزولی به خود گرفت.

کاهش نرخ دلار تا شب شهادت شهدای پرواز اردیبهشت ادامه داشت، اما پس از اینکه رئیس جمهور و وزیر امور خارجه همراه با همراهانشان در سانحه هوایی به شهادت رسیدند، نرخ دلار دوباره افزایش یافت و حتی شبانه به کانال ۷۰ هزار تومانی نیز رسید.

کانال‌های تلگرامی و دلالان بازار ارز در تمام این حوادث دست از تخریب ارزش پول ملی بر نداشتند و همواره سعی کردند تا به نوسانات بازار ارز دامن بزنند تا با هر نوسان سود خوبی به جیب بزنند. گرچه شهادت رئیس جمهور و وزیر امور خارجه ضایعه دردناکی برای کشور بود، اما این اتفاق نیز نتوانست ثبات بازار ارز را برهم بزند.

نرخ دلار در بازار غیررسمی در طول یکسال اخیر و علی‌رغم تمام اتفاقاتی که بیان شد، ثبات نسبی داشت. این ثبات را مرهون اقدامات دولت سیزدهم و بانک مرکزی هستیم که با اجرای مدون سیاست تثبیت اقتصادی و با وجود حمایت‌های همه‌جانبه شهید جمهور آیت‌الله رئیسی از سیاست‌های بانک مرکزی محقق شد.

در نهایت نرخ دلار در یکم خردادماه امسال با روند کاهشی به ۵۷ هزار و ۲۰۰ تومان رسید. حفظ نرخ دلار در کانال ۵۰ هزار تومانی در طول یکسال گذشته و رشد محدود زیر ۱۰ درصدی آن در طول این مدت یک دستاورد مهم به شمار می‌رود.

نرخ دلار در لحظه نگارش این گزارش نیز با روند نزولی در کانال ۵۸ هزار تومانی قرار دارد و در دامنه ۵۰ هزار تومانی باقی مانده است. این در حالیست که کشور در جریان برگزاری یک رویداد و تحول بزرگ یعنی انتخابات دولت چهاردهم است. امیدواریم دولت آینده نیز با ادامه راه دولت شهید رئیسی بتواند در ایجاد ثبات اقتصادی پای بر جای گام‌های دولت سیزدهم بگذارد و در جهت کمک به رشد و آبادانی اقتصاد کشور قدم بردارد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->