آلابراهیم-کاملان | شهرآرانیوز: «مولدسازی» طرحی بود که برای اتمام پروژههای نیمهتمام و راکد با استفاده از املاک مازاد در کشور مطرح شد. بهتبع این طرح، خراسانرضوی نیز در حال استفاده از این ظرفیت است. درهمینراستا، یعقوبعلی نظری، استاندار خراسانرضوی، نیز اعلام کرده بود که «باتوجهبه اعتبارات محدود استان، راهبرد مولدسازی میتواند بسیار راهگشا باشد.» حال طی نیمه اول امسال، قرار بر جابهجایی ساختمان ادارهکل آموزشوپرورش به محلی جدید است تا با اعتباری که از این طریق به دست میآید، کلاسهای درس بیشتری در استان ساخته و راهاندازی شود.
مدیرکل آموزشوپرورش استان در گفتگو با شهرآرا، با بیان اینکه ساخت ساختمان جدید آموزشوپرورش استان در حال کارسازی و انجام مزایده است، اظهار کرد: این تشریفات کمی زمانبر است؛ بنابراین مشخص نیست این کار دقیقا چقدر به طول بینجامد؛ اما شاید این جابهجایی تا نیمه اول امسال طول بکشد.
سیدامیر شوشتری با اشاره به جابهجایی ساختمان آموزشوپرورش خراسانرضوی که یکی از پروژههای مولدسازی در این حوزه بهشمار میرود، افزود: درواقع مولدسازی تکلیفی است که در راستای تبدیل به احسن شدن فضاهای آموزشوپرورش مورد توجه قرار گرفته است و بهغیر از آموزشوپرورش، سازمانهای دیگری نیز این طرح را انجام خواهند داد. در مجموع طرحهای مولدسازی موردپذیرش و تأیید کمیتههای تخصصی و پایش دولت قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: امید است که اصل جریان مولدسازی در آموزشوپرورش استان حدود ۴ هزارمیلیارد تومان کمککننده باشد و منجر به جهشی در کار مدرسهسازی شود. امیدواریم که از طریق طرحهای مولدسازی حدود ۴تا۵ هزار کلاس درس طی دو یا سه سال در استان ساخته شود.
وی بیان کرد: طبق برآورد، جابهجایی ساختمان آموزشوپرورش استان به محل جدید میتواند حدود هزارمیلیارد تومان به پروژه مولدسازی کمک کند. طبق چیزی که مصوب شده، قرار است امسال محل ساختمان آموزشوپرورش خراسانرضوی تغییر کند و درصورتیکه مانعی ایجاد نشود، این کار طبق برنامه پیش خواهد رفت.
مدیرکل راهوشهرسازی خراسانرضوی نیز در گفتگو با شهرآرا، به موضوع بررسی املاک در حوزه مولدسازی بهعنوان وظیفه کمیسیون ماده ۵ اشاره کرد و افزود: درواقع باید به واسطه تغییرکاربری یا استفاده از مواد قانونی دیگر، بیشترین ارزش ممکن را برای اراضی و املاک دولتی ایجاد کنیم؛ بنابراین ایجاد یک کاربری با بیشترین ارزش افزوده برعهده راهوشهرسازی گذاشته شده است.
وحید داعی ادامه داد: همین اقدام برای ساختمان ادارهکل آموزشوپرورش خراسانرضوی در میدان شهدا پیادهسازی شد. باتوجهبه اینکه این ساختمان در نقطه پرترافیک شهر قرار گرفته و دسترسی اربابرجوع به آن سخت است، قرار شد این ساختمان از طریق مولدسازی واگذار و ملک دیگری برای آموزشوپرورش در نظر گرفته شود؛ ضمن اینکه در کمیسیون ماده ۵، کاربری این ساختمان به اقامتی تغییر کرد و با اینکار، ارزش این ملک در میدانشهدا پنجبرابر شد.
درهمینراستا و با هدف تسریع در فرایند مولدسازی، عصر دیروز با حضور رضا مرادصحرایی، عملیات اجرایی ساخت ۵ هزارکلاس درس در استان و عملیات اجرایی ساختمان ادارهکل آموزشوپرورش استان و ساختمان ادارهکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان در قالب برنامه «یادگار ابراهیم» آغاز شد؛ ضمن اینکه با حضور وزیر، پروژه بهرهبرداری از ۲۱مدرسه در قالب ۱۳۰کلاس درس و چهار پروژه ورزش دانشآموزی (سه استخر و یک سالن ورزشی) نیز آغاز شد.