روایت مادری که با بخشی از ارثیه خانواده سه مرد بدهکار را از زندان آزاد کرد آمادگی «اسکودا» برای همکاری برای طرح شکایت از رژیم صهیونیستی در دادگاه بین المللی نام ۲۴ پرستار ایرانی در فهرست نخبگان علمی جهان (شنبه ۷ مهر ۱۴۰۳) اطلاعیه آموزش و پرورش برای رسیدگی به اعتراضات آزمون‌های استخدامی معلمی (شنبه ۷ مهر ۱۴۰۳) چینی‌ها دیابت نوع ۱ را درمان کردند تعرض به دختر جوان توسط مدرس زبان انگلیسی فراخوان اعزام نیرو‌های داوطلب به لبنان (شنبه ۷ مهر ۱۴۰۳) واژگونی قایق مهاجران ۹ کشته و ۴۸ مفقود برجای گذاشت واژگونی خودرو در خواف پنج مصدوم بر جای گذاشت (۷ مهر ۱۴۰۳) آتش‌سوزی گسترده انبار مبل در جاده کلات (۷ مهر ۱۴۰۳) هتل ارزان اصفهان | اقامتی مقرون به صرفه در اصفهان اهمیت تصویربرداری در کاشت ایمپلنت جزئیات جدید از انفجار معدن طبس تسهیلات ۲۰ میلیون تومانی برای بازنشستگان صندوق فولاد واریز شد (۷ مهر ۱۴۰۳) همه ظرفیت‌های قانونی را برای بازگشت دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل پای کار خواهیم آورد جا‌های دیدنی کندی در کشور سریلانکا افراد بالغ، فشار خون خود را حداقل سالی یک بار بررسی کنند ۲۴۰ مدرسه عشایری در خراسان رضوی میزبان دانش‌آموزان هستند هاری، یکی از کشنده‌ترین بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان است | مرگ ۱۳ نفر بر اثر هاری، از ابتدای سال تاکنون (۷ مهر ۱۴۰۳) ۴۰ دستگاه لیزر غیرمجاز در مشهد کشف و ضبط شد (۷ مهر ۱۴۰۳) تکلیف متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان را زودتر مشخص کنید هشدار فرونشست زمین در مشهد و کرمان
سرخط خبرها

فرهنگ ترافیک لازمه زندگی شهری

  • کد خبر: ۲۳۳۰۸۲
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۵
فرهنگ ترافیک لازمه زندگی شهری
ترافیک در هر جامعه ای، یک واقعیت اجتماعی و ناشی از مسائل مختلف است؛ در‌این‌بین آموزش و فرهنگ‌سازی ترافیک، می‌تواند به توسعه جامعه مدنی و پویش اجتماعی کمک کند.

امروزه آمار مربوط به تصادفات جاده‌ای و درون‌شهری نگران‌کننده است. کارشناسان در حوزه ترافیک و راهور معتقدند تصویب قوانین خاص و تبلیغات از طریق رسانه‌های مختلف، علاوه بر تأثیر مثبت بر فرهنگ رانندگی افراد تا حدود زیادی باعث کاهش تصادفات خواهد شد. درحقیقت فقدان آموزش صحیح و مناسب از دوران مدرسه و پیش‌از‌آن، یعنی هنگامی که کودک در کنار والد خاطی خود است، زیر‌پا‌گذاشتن هنجار‌ها را مهارت در نظر می‌گیرد، ریشه در عدم انضباط رانندگی دارد، واضح است که فرهنگ‌سازی در سنین پایین تأثیر بیشتری نسبت به سنین بالاتر دارد.

ترافیک در هر جامعه ای، یک واقعیت اجتماعی و ناشی از مسائل مختلف است؛ در‌این‌بین آموزش و فرهنگ‌سازی ترافیک، می‌تواند به توسعه جامعه مدنی و پویش اجتماعی کمک کند. بدین‌ترتیب کارکرد آموزش و فرهنگ‌سازی ترافیک و کاربرد آن در حل این معضل از طریق جامعه‌پذیری و اجتماعی‌کردن رانندگان در‌این‌زمینه بسیار مؤثر است. در‌این‌راستا، یکی از اقدامات مهم برای سامان‌بخشیدن معضلات ترافیکی، تکیه بر محور آموزش و فرهنگ‌سازی است. 

آموزش عواقب رانندگی پر‌خطر به‌صورت انیمیشن در‌راستای این فرهنگ‌سازی مفید و مؤثر است. آموزش مهارت‌های ارتباطی و کنترل خشم نیز با افزایش اعتماد‌به‌نفس به رفتار کنترل‌شده منجر می‌شود. با درمان‌کردن افراد پرخطر و ناهنجار، فراهم کردن شرایط آموزش، تقویت آیین‌نامه و قوانین، می‌توان در ارتقای فرهنگ ترافیکی، مؤثر عمل کرد. نحوه رانندگی، نمونه‌ای از اخلاق اجتماعی شهروندان است. 

با افزایش تحمل در مقابل محرک‌های ترافیکی، رعایت مقررات و احترام به حقوق یکدیگر، می‌توانیم رانندگی ایمن‌تری در محیطی با آرامش بیشتر برای سرنشینان و دیگر‌رانندگان، فراهم کنیم. فرهنگ امنیت ترافیکی مربوط به بخشی از فرهنگ ترافیکی است که با تصادفات و سوانح ترافیکی ارتباط دارد و می‌توان همه الگو‌های رفتاری، باورها، ارزش‌ها، تفکرات مردم جامعه و مسئولان را که در بروز یا پیشگیری تصادفات نقش دارند، فرهنگ امنیت ترافیکی در نظر گرفت. 

معمولا وقتی از ارتقای فرهنگ رانندگی صحبت می‌کنیم، به یاد جریمه‌های رانندگی می‌افتیم؛ البته در نقش پررنگ جریمه‌ها در بازدارندگی از تخلف رانندگی شکی نیست، اما اقدامات قانونی نباید محدود به جریمه شود. مجازات و جریمه هم در کاهش میزان تخلفات مؤثر است و دو رویکرد کلی تشدید مجازات و قاطعیت مجازات در رابطه با جریمه‌های رانندگی و انواع مجازات وجود دارد.

تشدید مجازات باوجود مؤثر‌بودن، نقش محدودی در کاهش جرم دارد؛ اما اگر شدت مجازات را افراطی بالا ببریم، اثر بازدارنگی آن لزوما بیشتر نخواهد شد و از‌سوی‌دیگر منجر به کاهش قاطعیت در مجازات خواهد شد، به این طریق که اگر مجازات‌ها بسیار شدید باشند، سیستم قضایی ممکن است نتواند در عمل آن مجازات‌ها را اعمال کند؛ بنابراین احتمال اجرای مجازات کاهش می‌یابد. 

در بررسی‌های صورت‌گرفته تأثیر قاطعیت قضایی در کاهش تخلفات از تشدید مجازات بیشتر است. قاطعیت مجازات یعنی شهروندان جامعه خود را تحت‌نظر قانون ببینند و به این باور برسند که فورا متناسب با رفتار خود مجازات می‌شوند، مثال آن نیز مأموران راهنمایی و رانندگی هستند که از دوربین‌های کنترل‌سرعت استفاده می‌کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->