روایت مادری که با بخشی از ارثیه خانواده سه مرد بدهکار را از زندان آزاد کرد آمادگی «اسکودا» برای همکاری برای طرح شکایت از رژیم صهیونیستی در دادگاه بین المللی نام ۲۴ پرستار ایرانی در فهرست نخبگان علمی جهان (شنبه ۷ مهر ۱۴۰۳) اطلاعیه آموزش و پرورش برای رسیدگی به اعتراضات آزمون‌های استخدامی معلمی (شنبه ۷ مهر ۱۴۰۳) چینی‌ها دیابت نوع ۱ را درمان کردند تعرض به دختر جوان توسط مدرس زبان انگلیسی فراخوان اعزام نیرو‌های داوطلب به لبنان (شنبه ۷ مهر ۱۴۰۳) واژگونی قایق مهاجران ۹ کشته و ۴۸ مفقود برجای گذاشت واژگونی خودرو در خواف پنج مصدوم بر جای گذاشت (۷ مهر ۱۴۰۳) آتش‌سوزی گسترده انبار مبل در جاده کلات (۷ مهر ۱۴۰۳) هتل ارزان اصفهان | اقامتی مقرون به صرفه در اصفهان اهمیت تصویربرداری در کاشت ایمپلنت جزئیات جدید از انفجار معدن طبس تسهیلات ۲۰ میلیون تومانی برای بازنشستگان صندوق فولاد واریز شد (۷ مهر ۱۴۰۳) همه ظرفیت‌های قانونی را برای بازگشت دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل پای کار خواهیم آورد جا‌های دیدنی کندی در کشور سریلانکا افراد بالغ، فشار خون خود را حداقل سالی یک بار بررسی کنند ۲۴۰ مدرسه عشایری در خراسان رضوی میزبان دانش‌آموزان هستند هاری، یکی از کشنده‌ترین بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان است | مرگ ۱۳ نفر بر اثر هاری، از ابتدای سال تاکنون (۷ مهر ۱۴۰۳) ۴۰ دستگاه لیزر غیرمجاز در مشهد کشف و ضبط شد (۷ مهر ۱۴۰۳) تکلیف متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان را زودتر مشخص کنید هشدار فرونشست زمین در مشهد و کرمان
سرخط خبرها

۱۱۰۰ کودک کار و خیابان تحت پوشش بهزیستی خراسان‌رضوی هستند

  • کد خبر: ۲۳۳۳۲۳
  • ۲۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۱
۱۱۰۰ کودک کار و خیابان تحت پوشش بهزیستی خراسان‌رضوی هستند
مدیرکل بهزیستی خراسان‌رضوی گفت: ۹۸ درصد از کودکان کار و خیابان تحت پوشش بهزیستی خراسان‌رضوی به صورت روزانه با خانواده خود در ارتباط هستند و حدود نیمی از کودکان کار و خیابان در بازه سنی ۱۲ تا ۱۴ سال قرار دارند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مسعود فیروزی خاطرنشان کرد: کار کودکان تا قبل از سن شش‌سالگی به عنوان کودک‌آزاری تلقی گردیده و جرم محسوب می‌شود. مردم در صورت مشاهده می‌توانند با شماره ۱۲۳ (اورژانس اجتماعی) تماس بگیرند.

وی افزود: در حال حاضر بیش از ۱۱۰۰ کودک در مراکز بهزیستی دارای پرونده هستند که از این تعداد، ۸۸ نفر طی سال جاری شناسایی شده و سایرین طی سال‌های قبل در مراکز پذیرش شده‌اند و همچنان تحت حمایت هستند و از خدمات برخوردار می‌شوند.

مدیرکل بهزیستی خراسان‌رضوی درخصوص روند سامان‌دهی کودکان کار و خیابان توسط این سازمان، گفت: کودکان از طریق تیم‌های شناسایی شهرداری با همکاری نیروی انتظامی و به‌وسیله خودروی ون مناسب‌سازی‌شده با حفظ کرامت انسانی و رعایت حقوق کودکان با حضور مددکاران و روان‌شناسان به واحد غربال منتقل می‌شوند. از‌آنجا‌که بسیاری از این کودکان اتباع بوده و فاقد مدارک هویتی هستند، در واحد غربال مشخصات کودک از طریق اسکن عنبیه ثبت شده و پرونده اولیه برای آن‌ها تشکیل می‌شود و واحد مددکاری با خانواده و اطرافیان کودک تماس می‌گیرد. کودک به مرکز شبانه‌روزی منتقل شده و حداکثر طی مدت ۲۱ روز بعد از ارزیابی شرایط کودک، بازدید از منزل، انجام جلسات مشاوره‌ای، ارزیابی شرایط جسمانی و روانی کودک و... انجام شده و مشخص می‌شود که کودک شرایط ترخیص و بازپیوند با خانواده را دارد یا اینکه همچنان باید از خدمات و حمایت‌های مراکز شبانه‌روزی برخوردار شود.

وی افزود: درصورتی که شرایط ترخیص کودک و بازپیوند او با خانواده مهیا باشد، با اخذ تعهدات از خانواده، کودک تحویل آن‌ها می‌گردد. حمایت از کودکان کار و خیابان بعد از ترخیص از مراکز شبانه‌روزی و تحویل به خانواده‌ها پایان نمی‌‎یابد. در این حالت پرونده کودک به مراکز روزانه منتقل گردیده و در عین حال که در بستر خانواده حضور دارد در راستای توانمندسازی کودک و خانواده او از طریق پیگیری وضعیت تحصیلی، ارائه خدمات مددکاری، انجام جلسات روان‌شناختی، پرداخت کمک‌های موردی به خانواده، پیگیری وضعیت اشتغال خانواده، پیگیری وضعیت درمانی و بهره‌مندی از خدمات پزشکی رایگان، حرفه‌آموزی، برخورداری از کمک‌هزینه‌های معیشتی، مسکن، و... انجام می‌گیرد. درحال حاضر ۲ مرکز روزانه حمایتی آموزشی کودک و خانواده در استان خراسان‌رضوی فعال هستند و بعد از ترخیص کودکان از مراکز شبانه‌روزی، ارائه خدمت می‌کنند.

فیروزی خاطرنشان کرد: پرونده کودکان در مراکز روزانه مختومه نمی‌شود و با توجه به شرایط کودک ممکن است چندین سال از حمایت‌های مرکز بهره‌مند شوند؛ زیرا توانمندسازی در بازه زمانی کوتاه امکان‌پذیر نیست. علاوه بر این، اگر خانواده کودک واجد شرایط دریافت خدمات از دفتر شبه‌خانواده باشد، از کمک‌هزینه امداد به‌صورت ماهیانه برخوردار می‌شود. اگر والد کودک زن سرپرست‌خانوار باشد، جهت دریافت حمایت و مستمری ماهیانه به دفتر زنان و خانواده بهزیستی ارجاع داده می‌شود. در صورتی که خانواده یا کودک به‌واسطه معلولیت، ازکارافتادگی و... طبق دستورالعمل واجد دریافت خدمات باشند، به حوزه توان‌بخشی ارجاع داده می‌شوند. 

وی با بیان اینکه هم‌زمان با ترخیص کودک، یک ناظر برای او تعیین می‌شود، گفت: ناظرین، داوطلبین واجد شرایط و رابط بهزیستی و دادگستری با کودک و خانواده او هستند. ناظرین افراد داوطلبی هستند که بعد از ترخیص کودک از مراکز شبانه‌روزی، وضعیت کودک را در بستر و محیط خانواده به‌صورت مستمر ارزیابی می‌کنند و به‌عنوان مددکار به دنبال توانمندسازی خانواده و ارائه حمایت به او هستند تا به چرخه کار بازنگردد. در حال حاضر برای تمامی کودکان ترخیص‌شده در سال گذشته ناظر تعیین شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->