نسرین محسنی در گفتوگو با خبرنگار شهرآرانیوز با اعلام این خبر، اظهار کرد: گندم در میان غلات نهتنها در ایران بلکه در جهان از اهمیت بسزایی برخوردار است. در ایران گندم مهمترین محصول زراعی کشور است و نقش بارزی در تأمین تغذیه مردم دارد.
وی بیان کرد: سن غلات، یکی از آفات مهم غلات محسوب میشود که امنیت غذایی را تهدید میکند که به منظور جلوگیری از بروز خسارت به کشاورزان، سمپاشی این مزارع در جهت مبارزه با آفت سن غلات با استفاده از سموم میکروکپسول انجام گرفت.
محسنی اظهار کرد: آفت سن گندم، در تمام مراحل زندگی خود سن مادر یا دوره پورگی به قسمتهای غلات از جمله جوانـه مرکزی، برگها، سـاقه، خوشه و دانهها حمله کرده و با خرطوم خود شیره گیاهی را میمکد و باعث کاهش عملکرد و خسارت به محصول میشود.
وی اشاره کرد: آفت سن مادر با ورود به مزرعه و پس از یک تا دو هفته تغذیه از برگ، ساقه و جوانه مرکزی گیاه گندم، جفتگیری کرده و تخمهای خود را غالباً در پشت برگهای گندم میگذارد. پس از تفریخ تخمها، پورهها خارج میشوند.
وی تصریح کرد: خسارت حشرات کامل سن گندم بهصورت کاهش مقدار محصول و خسارت پورهها و سنهای نسل جدید به صورت کاهش کیفیت محصول است که تغذیه پورهها و سنهای نسل جدید باعث میشود تا دانههای نرم و لطیف، تبدیل به دانههای لاغر و چروکیده و پوک شوند که در نتیجه، این دانهها ارزش نانوایی ندارند.
محسنی گفت: شبکه مراقبت سن غلات، بعد از کشت محصول فعال شد و عملیات پایش و رصد مزارع بهصورت مستمر انجام گردید تا علاوه بر مشاهده و اعلام اولین ریزش آفت، تراکم آن بررسی و در صورت رسیدن به شرایط مبارزه، زمان سمپاشی به کشاورزان اعلام گردید.
وی بیان کرد: سطح زیر کشت غلات در سال جاری ۱۴هزار هکتار است که تمام مزارع گندم در معرض آسیب این آفت هستند و میتواند در صورت عدم کنترل سالانه، به ۵۰ تا ۶۰ درصد محصول در مزارع گندم خسارت بزند.
محسنی گفت: شبکه مراقبت، با هدف جلوگیری از خسارت به محصولات راهبردی و استراتژیک در جهت تامین امنیت غذایی، پایش در تمام سطوح را به صورت مستمر پیگیری نمود و در این راستا با مبارزه صددرصدی با آفت سن غلات در مزارع گندم شهرستان مشهد، منجر به تولید گندم عاری از سنزدگی شد.