احمد مسعود بر نقش مردم در آینده افغانستان تاکید کرد شرکت‌های ایرانی بهترین گزینه برای سرمایه‌گذاری در معادن افغانستان پیروزی تیم ملی کریکت افغانستان در برابر استرالیا برای نخستین‌بار نصرت حق‌پرست، ورزشکار افغانستانی، دربرابر حریف آمریکایی خود به پیروزی رسید تمایل کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی برای گفت‌وگو با طالبان ابراز نگرانی سازمان ملل درباره وضعیت نیاز‌های بشردوستانه در افغانستان نماینده دائم ایران در سازمان ملل: به توانایی طالبان برای مقابله با تهدیدات تروریستی تردید داریم سازمان ملل: ۱۲۰ میلیون نفر در سراسر جهان آواره هستند آلمان مذاکرات محرمانه خود را با کشورهای مختلف برای اخراج مهاجران افغانستانی مجرم آغاز کرد تأکید دبیرکل سازمان ملل بر همبستگی با پناهجویان در روز جهانی «پناهنده» استاندار خراسان‌رضوی خواستار تسریع در پاسخگویی دستگاه‌های امنیتی به استعلام‌های فرزندان مادرایرانی شد رئیس سازمان ملی مهاجرت: اتباع خارجی می‌توانند از تسهیلات بانکی بهره‌مند شوند روسیه از طالبان خواست در رابطه با تشکیل دولت فراگیر متعهد باشد شورای امنیت سازمان ملل وضعیت افغانستان را بررسی می‌کند سازمان ملل متحد: در نشست دوحه، با طالبان به عنوان یک دولت رسمی رفتار نخواهد شد سخنگوی پیشین کاخ سفید برای پاسخ‌گویی درباره خروج از افغانستان به سنا می‌رود پزشکیان: درباره مهاجران باید کار کاشناسی کنیم + فیلم رهبر طالبان: حاضرم برکنار شوم، اما اختلاف نباشد طالبان می‌گویند که در نشست دوحه ۳ شرکت می‌کنند افغانستان ناایمن‌ترین کشور در جنوب آسیا
سرخط خبرها

افغانستان ناایمن‌ترین کشور در جنوب آسیا

  • کد خبر: ۲۳۳۸۵۵
  • ۲۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۷
افغانستان ناایمن‌ترین کشور در جنوب آسیا
نهاد صلح و اقتصاد در گزارش تازه خود در مورد شاخص صلح جهانی و رتبه‌بندی کشور‌های جهان از لحاظ صلح و امنیت از افغانستان به عنوان ناایمن‌ترین کشور جنوب آسیا یاد کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ براساس گزارش تازه نهاد صلح و اقتصاد براساس منبع شاخص جهانی صلح افغانستان در رتبه ۱۶۰ بعداز اوکراین قرار دارد.

بعد از افغانستان، سودان جنوبی، سودان و یمن کشور‌هایی هستند که در رتبه‌های پایین جدول شاخص صلح جهانی قرار دارند.

شاخص صلح جهانی، امن‌ترین کشور‌های جهان را رتبه بندی می‌کند که منبع بسیار خوبی برای گردشگران و مهاجران است.

شاخص صلح جهانی یک ارزیابی سالانه است که رفاه جوامع مختلف را در سراسر جهان می‌سنجد.

دوری از درگیری، محیط امن و باثبات، میزان پایین جرم و جنایت و تاکتیک‌های اجرای موثر قانون در این ارزیابی سالانه مورد توجه قرار می‌گیرد.

افغانستان در این گزارش به عنوان کم امنیت‌ترین کشور جنوب آسیا شناسایی شده است.

این گزارش با استناد به آمار و ارقام می‌گوید که هرچند افغانستان در زمره کشور‌هایی با امنیت کم قرار دارد و در پایین جدول قرار دارد، در چندین شاخص پیشرفت داشته است.

در ادامه این گزارش آمده است که به علت جنگ‌های داخلی، تعداد افراد کشته شده در سال ۲۰۱۷ در افغانستان، ۱۸ هزار نفر بود، اما در سال ۲۰۲۳ به ۳۵۰ نفر کاهش یافته است.

این گزارش می‌گوید که افغانستان، اوکراین و کره‌شمالی به دلیل جنگ و خشونت بیشترین ضرر اقتصادی را متحمل شده‌اند. به‌طوری که به تولید ناخالص داخلی کشور، ۵۳.۲ درصد خسارت وارد شد که حدود ۳۴ درصد می‌شود.

همانطور که در این گزارش آمده، افغانستان به دلیل تجربه دهه‌ها جنگ و خشونت‌های دوام دار در چرخه‌ای از ناامنی‌های طولانی گیر افتاد. این ناامنی در حوزه‌های نظامی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی-فرهنگی خود را نشان داده است.

اکنون نیز هرچند به جنگ به معنای سنتی آن در افغانستان وجود ندارد، اما صلح واقعی نیز هنوز در این کشور جایی برای خود باز نکرده است. به همین جهت، این کشور همچنان درحال دادن تلفات انسانی است.

به طور مثال، حضور گروه‌های مخالف و مسلح دولت تازه تاسیس هنوز جان انسان‌ها را در این کشور می‌گیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->