پیش بینی قیمت ارز و دلار (چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت طلا و سکه (چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بورس (چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳)| روند بازار خنثی می‌ماند؟ زلزله ۴.۵ ریشتری در سیرچ کرمان (۱۱ دی ۱۴۰۳) خدمت به زائران امام رضا (ع) باعث افتخار است ویدئو | یارانه نقدی دهک‌های ۸ تا ۱۰ قطع می‌شود | همه پرسی برای قطع ۱۵۰ میلیارد دلار یارانه پنهان وزیر صمت برای جبران خسارت قطع برق و گاز صنایع بسته ویژه‌ای ارائه کرد چرا ترکمنستان گاز صادراتی خود را به روی ایران بست؟ قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۱ دی ۱۴۰۳) | ریزش ۷۸ میلیونی آریزو ۸ قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۱ دی ۱۴۰۳) | ری‌را ۲۰ میلیون تومان ارزان‌تر شد مهلت استفاده از بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث، فردا (۱۲ دی ۱۴۰۳) تمام می‌شود بازگشت بورس به مدار مثبت | وضعیت امروز بازار سهام (۱۱ دی ۱۴۰۳) وزیر اقتصاد: رهبر انقلاب با بررسی مجدد FATF در مجمع موافقت کردند طلا و سکه در مشهد باز هم گران‌تر شد (۱۱ دی ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز موبایل‌های شیائومی (۱۱ دی ۱۴۰۳) | ردمی نوت ۱۳ پرو حدود ۱۶ میلیون تومان نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۱ دی ۱۴۰۳) سود خریدوفروش تسهیلات تکلیفی ازدواج به جیب دلالان می رود | بازار سیاه وام ازدواج درآمد مالیاتی دولت به بیش از ۸۱۲ همت رسید کوچ سرمایه‌گذاران خودرو به بازار طلا و ارز افزایش نرخ دلار چه تأثیری بر بازار لوازم خانگی مشهد گذاشت؟ | رکود شدید در بازار سهم پرداخت مالیات کارمندان و کارگران ۶۶ درصد بیشتر از همه اصناف خریدوفروش پاسپورت برای رجیستری‌کردن گوشی آیفون ویدئو | معاون اول رئیس‌جمهور: ارز باید تک‌نرخی شود بازار خودرو تا پایان سال ۱۴۰۳ به کدام سو می‌رود؟ | مهار دلار، مهار خودرو امضای قرارداد وام نهضت ملی مسکن ۲۷ درصد کاهش یافت وام نهضت ملی مسکن ۶۵۰ میلیون تومان شد قالیباف: اقداماتی مانند استیضاح در اوج بحران قیمت ارز، خطاست + فیلم لیموشیرین در مشهد به کیلویی ۲۵ هزار تومان رسید | نرخ عمده فروشی ۶۰ نوع میوه و صیفی جات اعلام شد (۱۱ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی مهم‌ترین تحولات بازار ارز‌های دیجیتال در سال جدید میلادی
سرخط خبرها
ازسرگیری فعالیت واحدهای صنفی با اجرای دست‌و‌پا شکسته دستورالعمل‌های وزارت بهداشت

شنبه شلوغ اصناف

  • کد خبر: ۲۳۵۶۱
  • ۲۴ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۰
شنبه شلوغ اصناف
مسعود سلطانی - «سامانه در دسترس نیست». این جمله‌ای است که روز گذشته توسط چند مسئول واحد صنفی در نقاط مختلف مشهد به شهرآرا گفته شد. در واقع در‌حالی‌که قرار بود فعالیت‌های واحد‌های صنفی کم خطر از روز گذشته به شرط ثبت‌نام در سامانه سلامت بلامانع شود، برخی از واحد‌های صنفی اصلا از وجود چنین سامانه‌ای اطلاع نداشتند.
جمعیت سه‌و‌نیم‌میلیون‌نفری کلان‌شهر مشهد از خدمات ۱۰۵ هزار و ۶۰۷ واحد صنفی تولیدی، توزیعی و خدماتی وفنی بهره می‌برد. ۵۵ هزار و ۴۱۹ واحد از اصناف مشهد را نیز صنوف توزیعی، ۱۷ هزار و ۱۲۹ مورد را واحد‌های تولیدی، ۱۶ هزار و ۹۲۹ مورد را واحد‌های خدماتی و ۱۶ هزار و ۱۳۰مورد را واحد‌های فنی تشکیل می‌دهند. این‌آمار البته محدود به واحد‌هایی است که پروانه کسب خود را از اتاق اصناف دریافت کرده‌اند و در این‌آمار واحد‌هایی که بدون جواز فعالیت می‌کنند لحاظ نشده‌اند.
به نظر می‌رسد حجم بالای متقاضیان برای دریافت دستورالعمل‌های سلامت محیط کار برای مقابله با کرونا به طور کل سامانه markazsalamat.behdasht.gov.ir را از دسترس خارج کرده بود. البته بدیهی است که علاوه بر اصناف مردم نیز برای اطلاع از این‌پروتکل‌ها به این‌سایت مراجعه کرده‌اند.
برخی از شهروندان و فعالان واحد‌های صنفی نیز بدون هیچ مشکلی به سایت‌های معرفی‌شده برای دریافت دستورالعمل و دریافت کد دسترسی پیدا کرده بودند. با‌این‌حال وزارت بهداشت تا ۲۹ فروردین‌ماه برای انجام این‌کار مهلت داده است و همین موضوع موجب شده است که برخی از واحد‌های صنفی ثبت‌نام در این سامانه را به روز‌های بعد موکول کنند.
متصدی یک شیرینی فروشی در محدوده قاسم‌آباد در‌این‌باره به شهرآرا گفت: از صبح چندبار به این سایت مراجعه کردم، اما نتوانستم وارد آن شوم. الان کیوآرکد دریافت نکردم و البته دستورالعمل‌های مد نظر وزارت بهداشت را جزء‌به‌جزء نمی‌دانم. در این‌شرایط معلوم نیست بازرسان چه برخوردی با ما می‌کنند. همچنین چند واحد عرضه پوشاک در خیابان ۱۷ شهریور مشهد نیز در گفتگو با شهرآرا از ضرورت ثبت‌نام در سامانه سلامت ابراز بی‌اطلاعی کردند. یک واحد صنفی عرضه محصولات صوتی و تصویری در خیابان سعدی هم ضمن ابراز بی‌اطلاعی از پروتکل‌های بهداشتی اعلام کرد که خودش سعی می‌کند با حفظ نکات بهداشتی رضایت مشتری‌ها را جلب کند.
یکی از فروشندگان کالای برق در خیابان گاز هم گفت: حتما وقتی بازرس‌ها بیایند، خودشان دستورالعمل‌ها را به ما می‌دهند. او با بیان اینکه برای ثبت‌نام اینترنتی سواد کافی ندارد، گفت: بعد از این همه تعطیلی دنبال بهانه هستید که ما را پلمب کنید؟
در این‌میان برخی از واحد‌های صنفی که پرخطر اعلام شده‌اند، از وضعیت به‌وجود‌آمده سوءاستفاده و فعالیت خود را به صورت چراغ خاموش شروع کرده اند. به عنوان مثال در بولوار پیروزی چند آرایشگاه با کرکره‌های نیمه‌پایین اقدام به جذب مشتری می‌کردند. برخی از گیم‌نت‌ها نیز جزو مشاغلی بودند که روز گذشته با وجود ممنوعیت فعالیت خود را آغاز کرده بودند. تأمین اجاره فروشگاه مهم‌ترین دلیل فعالیت مجدد از سوی مسئولان گیم نت‌ها بیان شد.

از تعداد ثبت‌نام‌ها در سامانه سلامت اطلاعی نداریم
پیگیری‌های شهرآرا از اتاق اصناف مشهد برای یافتن اطلاعات درباره تعداد واحد‌های صنفی‌ای که توانستند در این‌سامانه ثبت‌نام کنند نیز بی‌نتیجه ماند. نایب‌رئیس اتاق اصناف مشهد ضمن تأکید بر لزوم ثبت‌نام تمامی فعالان صنفی در این‌سامانه گفت: تمامی اتحادیه‌های صنفی اطلاع‌رسانی‌های لازم را درباره نحوه بازگشایی واحد‌های صنفی از ۲۳ فروردین به بعد انجام داده‌اند. هادی مخملی افزود: سامانه https://salamat.gov.ir/ که واحدی‌های صنفی باید از طریق آن ثبت‌نام شوند و تعهد بدهند در اختیار وزارت بهداشت است و آمار‌ها درباره میزان افراد ثبت‌نام‌شده باید از طریق این وزارت اعلام شود.
رئیس اداره بازرسی و نظارت اتاق اصناف مشهد نیز به شهرآرا گفت: ۱۵ تیم گشت مشترک با حضور بازرسان اتاق اصناف و پلیس اماکن از ساعت ۱۵ تا ۲۳ برای بازرسی از بازار اقدام خواهند کرد. واحد‌های متخلف بدون اغماض پلمب خواهند شد.
امیر دلداری با اشاره به فعالیت چراغ خاموش برخی واحد‌های صنفی گفت: دستورالعمل‌های ستاد ملی مبارزه با کرونا شفاف است. واحد‌هایی که فعالیتشان مجاز نیست به هیچ روشی نباید فعالیت کنند. برخی واحد‌های صنفی پرخطر با رعایت نکات بهداشتی ابداعی خودشان فعالیت می‌کنند که در صورت مشاهده با آن‌ها برخورد خواهد شد. وی با اشاره به اینکه از ابتدای طرح تاکنون ۸۰۰ واحد صنفی پلمب شده‌اند گفت: واحد‌هایی که تا روز جمعه ۲۲ فروردین پلمب شده‌اند از امروز می‌توانند با دریافت نامه از اتحادیه صنفی‌شان و طی تشریفات قانون فعالیت خود را از سر بگیرند. واحد‌های صنفی پلمب‌شده که فاقد پروانه صنفی بودند نیز بعد از دریافت جواز کسب و طی تشریفات قانونی این امکان را خواهند داشت.

ساعات فعالیت مجاز
رئیس اتاق اصناف مشهد نیز در گفتگو با ایسنا گفت: تعطیلی مجتمع‌های تجاری و پاساژ‌های این‌شهر تا ۲۹ فروردین‌ماه کماکان ادامه دارد و این‌مراکز مشمول بازگشایی نمی‌شوند. محمود بنانژاد افزود: گام دوم طرح فاصله‌گذاری هوشمند که مبتنی بر بازگشایی بخشی از واحد‌های صنفی است از امروز در استان‌ها اجرا می‌شود و براساس آن فروشگاه‌های بزرگ و زنجیره‌ای، بازار‌های مرکزی مسقف، آرایشگاه‌ها و سالن‌های زیبایی، آموزشگاه‌های رانندگی، رستوران و اغذیه‌فروشی‌ها، طباخی و فست‌فودها، گرمابه‌ها، روزبازار‌ها و نمایشگاه‌ها، مراکز بازی و تفریحی، باشگاه‌های ورزشی و بدن‌سازی، تالار‌های پذیرایی و سالن‌های مراسم، قهوه‌خانه‌ها و چایخانه‌ها مجاز به بازگشایی نیستند. براساس این‌طرح ساعات کاری باقی صنوف که مجاز به بازگشایی هستند به‌جز صنوف فروش مواد غذایی از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۸ خواهد بود.
همچنین با وجود اینکه معاون بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرده است تمام واحد‌های صنعتی باید در سامانه ثبت‌نام اصناف و صنایع به نشانی salamat.gov.ir ثبت‌نام کنند، براساس گزارش روابط عمومی خانه صنعت، تماس‌های متعدد فعالان اقتصادی با این‌تشکل حکایت از خطای متعدد این سایت دارد. این فعالان معتقدند به دلیل مشکل سایت تاکنون نتوانسته‌اند ثبت‌نام کنند. مدیران واحد‌های تولیدی ضمن اعلام ضرورت چاره‌اندیشی برای این موضوع، خواستار اتخاذ تمهیدات لازم از سوی مسئولان شدند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->