اجرای توافقنامه تجارت ایران با کشور‌های اوراسیا از ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ جهش قیمت جهانی طلا اسلامی: با برق هسته‌ای ناترازی‌ها را برطرف می‌کنیم | کارشکنی‌های دشمنان و تبلیغات منفی علیه برنامه هسته‌ای ایران قانون ته‌لنجی به رسمیت شناخته شد افزایش قیمت‌ها در بازار مسکن و خروج خریداران | آینده مسکن به کجا می‌رود؟ (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) افت قیمت خودرو‌های خارجی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ریزش ۵۰ میلیونی لاماری هیبرید تلاطم بازار خودرو‌های داخلی فروکش کرد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) + جدول قیمت مذاکرات؛ اقتصاد ایران شرطی نشود پرواز دوباره نرخ طلا در مشهد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) سناریو‌های پیش روی قیمت طلا بر اساس نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا زمان برگزاری حراج شمش طلا مشخص شد + جزئیات نقش تعاونی‌ها در تحقق شعار سال | سرمایه‌های کوچک در خدمت تولید صنعت خراسان رضوی در صف انتظار تسهیلات بانکی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | دلار به ۱۰۱ هزار تومان رسید رئیس کمیسیون اصل نود در نامه‌ای به رئیس‌جمهور: افزایش حقوق در سال جدید از فروردین‌ماه اعمال شود دو روز مهم هفته آینده برای بازار طلا و ارز (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) کف قیمتی دلار چه عددی است؟ | پیش‌بینی سرنوشت‌ساز از نرخ ارز در بازار با پالس شروع مذاکرات قیمت طلای جهانی امروز (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) اعلام شد | قیمت طلای جهانی صعودی شد پیش‌بینی تورم اجاره مسکن در ۱۴۰۴ | نیاز کشور ساخت سالانه یک میلیون مسکن است رالی بیت‌کوین هم‌زمان با رشد تاریخی بازار‌های سهام آمریکا (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | گریپ فروت کیلویی چند؟ جهش ۵۵ درصدی هزینه‌های تولید خودرو | چرا شورای رقابت باید فرمول قیمت‌گذاری را به روز کند؟ مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴) افزایش ظرفیت ترانزیت ریلی در مسیر راه آهن ایران و بلاروس پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴) رشد قیمت خودرو‌های خارجی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) آغاز قطع ۱۲ ساعته آب مشترکان پرمصرف ریزش ۳ تا ۲۳ میلیون تومانی قیمت خودرو‌های داخلی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تجربه دلار پس از انتخابات ریاست‌جمهوری دوره‌های گذشته چه بود؟

  • کد خبر: ۲۳۵۸۷۶
  • ۰۷ تير ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۱
تجربه دلار پس از انتخابات ریاست‌جمهوری دوره‌های گذشته چه بود؟
طبق بررسی‌ها از قیمت دلار، یک هفته بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰، ۱۳۹۶ و ۱۳۹۲ نشان می‌دهد که بسته به شرایط و آن فضایی که وجود دارد قیمت دلار رفتار متفاوتی داشته است.

به گزارش شهرآرانیوز، روز گذشته قیمت دلار و طلا از محدوده مقاومتی عقب نشستند، اما سکه درجا زد. بازار طلا و ارز که از ابتدای هفته بر مدار صعود بودند در روز چهارشنبه ترمز افزایش کشیده شد.

قیمت دلار هرات در ۶۰ هزار و ۶۵۰ تومان شروع به کار کرد و از ابتدا میل به کاهش نشان داد. بازار ارز هرات بعد از بازگشایی قیمت درهم و روند نزولی‌اش، با کاهش ۶۰۰ تومانی در نیمه اول تا کف کانال ۶۰ هزار پایین رفت. در ادامه و در نیمه دوم قیمت دلار هرات از کف برگشت خورد و در ۶۰ هزار و ۳۰۰ تومان به کار خودش پایان داد.

تحلیلگران می‌گفتند قیمت دلار هرات به زیر نقطه تصمیم‌گیری رفت، اما دوام نیاورد و برگشت. همان‌طورکه در کف بازار دوشنبه اشاره شد، تحلیلگران نرخ ۶۰ هزار و ۳۰۰ تومان را نقطه تصمیم‌گیری دلار می‌دانستند که اگر در روز چهارشنبه زیر این سطح تثبیت روزانه می‌داد، می‌توانست به سمت نزول برود، اما این اتفاق نیفتاد و در نیمه دوم قیمت به این سطح برگشت.

قیمت درهم امارات در ۱۶ هزار و ۵۶۰ تومان بازگشایی کرد و تا ۱۶ هزار و ۴۶۰ تومان پایین رفت. اما در نیمه دوم قیمت درهم از این سطح برگشت و در ۱۶ هزار و ۴۹۰ تومان بسته شد.

قیمت تتر که در روز دوشنبه به کانال ۶۱ هزار تومان رفته بود با کاهش از این کانال فاصله گرفت. در روز دوشنبه اشاره شد تتر درحال تشکیل الگوی سر و شانه است و با تکمیل این الگو قیمت کاهش بیشتری داشت و به ۶۰ هزار و ۴۰۰ تومان رسید.

قیمت سکه، اما در روز چهارشنبه در ۴۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان درجا زد. قیمت طلای آب‌شده که در معاملات پشت‌خطی سه‌شنبه تا ۱۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بالا رفته بود، روز چهارشنبه را با گپ منفی در کانال ۱۴ میلیون شروع کرد. قیمت طلای آب‌شده در نهایت در ۱۴ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان بسته شد. حباب طلای آب‌شده هم با رشد به ۱.۸ درصد رسید که از ۱۶ فروردین بی‌سابقه بوده است.

در سمت رسمی بازار با این حال که قیمت دلار اسکناس و حواله در مرکز مبادله نوسانی نداشت و ثابت بود، اما قیمت میانگین موزون دلار در سایت بانک مرکزی با افزایش ۴۰۰ تومانی به ۳۸ هزار و ۸۰۰ تومان رسید.

در بورس هم شاهد ورود پول به صندوق طلا، درآمد ثابت و خود بازار سهام بودیم. طی دو روز معاملاتی گذشته شاهد ورود پول به بورس بودیم که جالب توجه است. این درحالی بوده که از ۸ اردیبهشت هیچ دو روز پیاپی ورود پول به بازار سهام نداشتیم. با این حال که در صندوق‌های طلا شاهد ورود پول بودیم، اما در روز چهارشنبه نسبت به دو روز معاملاتی گذشته کاهش داشته است.

با این حال که تحلیلگران تکنیکال مدعی‌اند بازار ارز نسبت به هفته قبل بیش از ۱۵۰۰ تومان رشد داشت و باید اصلاح می‌داد، اما گروهی از فعالان بازار معتقدند قیمت‌ها در روز چهارشنبه با جو دو خبر پایین آمد. خبر اول ویدئویی بود که از روز سه‌‌شنبه در بازار است و دست‌به‌دست می‌شد. در این ویدئو، ترامپ درمورد توافق با جمهوری اسلامی حرف می‌زند که به مذاق بازار خوش آمد.

اما معامله‌گران مدعی‌اند این ویدئو برای سال ۹۶ است و نشر آن در زمان افزایش دلار، خبرسازی است. در کنار این یک خبر هم در بازار بود که بازارساز از سه‌شنبه آغاز به تزریق بی‌سابقه ۲۰۰ میلیون درهمی کرده و تا ۱۰ روز ادامه دارد. البته این خبر تازه‌ای نیست و هر روز خبر از تزریق سنگین در درهم، تتر و دلار سلیمانیه و دلار هرات به بازار می‌آید.

همچنان وعده‌های نامزد‌های انتخاباتی در بازار مورد توجه است. در روز چهارشنبه آقای قالیباف گفته مردم این بار اجازه نمی‌دهند آب خوردنمان را به برجام گره بزنند. این درحالیست که نماینده ایران در سازمان ملل گفته برجام هیچ جایگزینی ندارد و احیای برجام به‌نفع همه اعضاست. سوال معامله‌گران این بود که در دولت سیزدهم آیا آب خوردنمان به برجام گره خورده بود؟

در روز چهارشنبه، پیامک تبلیغاتی زاکانی هم در بازار مورد توجه بود. در ابتدای این پیامک به یارانه ۴۵ هزار تومانی دوره احمدی‌نژاد اشاره شده که بی‌ارزش شده و در ادامه نوشته یارانه انرژی بر پایه طلا حق شماست؛ با یارانه طلایی، هر ایرانی مصون از تورم، معادل ۶ گرم طلا یارانه انرژی خواهد داشت. معامله‌گران بیشتر این وعده را شوخی قلمداد می‌کردند و زیاد درباره‌اش جدی نبودند و می‌گفتند کنتور که نمی‌اندازد، وعده بدهید. فقط آن تورم را چه کسی ایجاد می‌کند مهم است.

صحبت امیرحسین ثابتی، چهره نزدیک به جلیلی، درمورد فیلترینگ هم در بازار دست‌به‌دست می‌شد. ثابتی که نماینده مجلس هم هست، گفته باید طوری فیلتر کرد که هیچ‌کس دیگر نتواند وارد آن [سایت یا شبکه اجتماعی] شود.

در برخی کانال‌های تحلیلی نوشته شده قیمت‌ها بعد از انتخابات نوسانی می‌شوند، اما در مقابل هستند کسانی که معتقدند اینکه بازار بعد از انتخابات چه می‌شود بسته به این است که چه کسی پیروز میدان شود.

طبق بررسی‌ها از قیمت دلار، یک هفته بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰، ۱۳۹۶ و ۱۳۹۲ نشان می‌دهد که بسته به شرایط و آن فضایی که وجود دارد قیمت دلار رفتار متفاوتی داشته است. به این دلیل یک دهه بررسی شده که آمار بیشتر از این در دسترس نداشتیم.

در سال ۱۴۰۰ یک هفته بعد از سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری قیمت دلار نزدیک به هزار تومان بالا رفته و بعد از آن قیمت دلار با کانال ۲۲ هزار تومان خداحافظی کرد.

یک هفته بعد از دوازدهمین دوره یعنی در سال ۹۶ قیمت دلار نزدیک به ۵۰ تومان کاهش داشت یعنی از ۳۷۸۰ تومان به حوالی ۳۷۳۰ تومان رسید. در آن دوره آقای روحانی برای دومین بار رئیس‌جمهور منتخب شد.

در سال ۹۲ هم یک هفته بعد از پیروزی روحانی در یازدهیمن دوره، قیمت دلار نزدیک به ۵۰۰ تومان کاهش داشت که جالب توجه بود. قیمت دلار در آن یک هفته از حوالی ۳۶۰۰ تومان به ۳۱۰۰ تومان رسید.

منبع: اکوایران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->