پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

اجرای نظم و عدالت بدون همکاری دو نهاد وکالت و قضاوت قابل‌تصور نیست

  • کد خبر: ۲۳۵۹۰۳
  • ۰۷ تير ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۴
اجرای نظم و عدالت بدون همکاری دو نهاد وکالت و قضاوت قابل‌تصور نیست
نهاد قضاوت زمانی می‌تواند مدعی شود که در جهت اجرای عدالت به صورت کامل گام برمی‌دارد که به نقش نهاد وکالت اعتقاد داشته باشد. نمی‌شود که شعار اجرای عدالت را سرداد اما متهم را بدون حمایتگری به نام وکیل، محاکمه‌ نمود؛ لذا اجرای نظم و عدالت بدون همکاری دو نهاد وکالت و قضاوت قابل‌تصور نیست.

نهاد وکالت به عنوان یک بال فرشته عدالت، در کنار قضاوت، از زمان تاسیس نقش حیاتی داشته است به ویژه در زمانی که یک سوی دعوی، صاحبان زر و زور هستند، نقش وکیل دادگستری پررنگ‌تر می‌شود.

بنا بر اصل ۳۵ قانون اساسی، همه مردم حق دارند از وکیل استفاده کنند و دادگاه نیز باید زمینه استفاده از وکیل را برای اصحاب دعوا فراهم کند؛ لذا اعضای کانون وکلای دادگستری نقش موثری در جامعه ایفا می‌کنند.

علاوه بر آن، نهاد قضاوت زمانی می‌تواند مدعی شود که در مسیر اجرای عدالت، به صورت کامل گام برمی‌دارد که به نقش نهاد وکالت اعتقاد داشته باشد. نمی‌شود که شعار اجرای عدالت را سرداد، اما متهم را بدون حمایتگری به نام وکیل، محاکمه‌ نمود. لذا اجرای نظم و عدالت بدون همکاری دو نهاد وکالت و قضاوت قابل‌تصور نیست.

اینکه در برخی پرونده‌های خاص به موجب قانون، حضور وکیل الزامی شده و در صورت عدم حضور وی روند رسیدگی دارای ایراد اساسی است و رایی که صادر می‌شود، قابل‌تایید نیست، نشان از اهمیت مساعدت نهاد وکالت با قضاوت دارد.

علاوه بر وکالت‌های تسخیری، کانون‌های وکلای دادگستری، با تشکیل اداره معاضدت قضایی هرروزه ده‌ها ساعت مشاوره حقوقی رایگان به مراجعانی که غالباً تمکن مالی کافی ندارند، ارائه می‌دهند و به‌علاوه هر ماه، ده‌ها وکیل معاضدتی جهت دفاع از موکلین بی‌بضاعت و تحت پوشش کمیته امداد امام‌خمینی(ره) و سازمان بهزیستی جهت دفاع معرفی می‌شوند که تا ختم پرونده، همراه و همگام با موکل بی‌بضاعت، به انجام وظیفه دفاع و اجرای عدالت می‌پردازند.از سوی دیگر حضور وکلای معاضدتی در مجتمع‌های قضایی و نیز کانون بازنشستگان نیروهای مسلح و... نقش دیگری است که نهاد وکالت در اجرای عدالت در کنار دستگاه قضایی ایفا می‌کند.

ایجاد صلح و سازش بین اصحاب دعوی و حتی قبل از طرح دعوی توسط وکلای دادگستری و ایجاد کمیسیون سازش از یک طرف و کمیسیون داوری در کانون وکلای دادگستری، از دیگرجلوه‌های کمک به اجرای عدالت توسط نهاد وکالت است؛ به طوری که اصحاب دعوی می‌توانند در کمترین زمان ممکن و با پرداخت حداقل هزینه دعوی خود را به سازش ختم کرده یا از طریق داوری مختومه کنند.

استفاده از نهاد داوری و صلح و سازش باعث سبک‌ترشدن بار قوه‌قضائیه و کاهش فشار روانی بر قضات خدوم دادگستری می‌شود. از سوی دیگر، نقش فعال این نهاد مدنی به همراه حضور قضات عادل و دانشمند در عدلیه و درک متقابل ایشان و نیز قبول هریک توسط دیگری به عنوان بال فرشته عدالت می‌تواند نقاط کور اختلافات را در پرونده‌های متعدد روشن کند و نهایتاً منجر به اجرای عدالت شود.

جلوگیری از اطاله دادرسی دیگرمزیت حضور نهاد وکالت در فرایند دادرسی است. وکیل دادگستری می‌داند دعوی یا شکایت را چگونه طرح کند که بدون خطا و اشتباه در کوتاه‌ترین زمان و پرداخت کمترین هزینه مادی و معنوی به نتیجه مطلوب برسد. این امر علاوه بر اجرای سریع عدالت باعث ایجاد نظم در روند رسیدگی و نهایتاً کاهش ورودی پرونده‌هایی می‌شود که قبلاً توسط اشخاص به صورت اشتباه طرح شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->