جانقربان-دکتر مجید عبداللهی، در گفتگو با شهرآرانیوز، بااشارهبه اینکه همچنان نیازمند همراهی مردم در اهدای خون هستیم افزود: یکی از مشکلات ما در امر اهدای خون استقبالنکردن بانوان از این مسئله بود که با اجرای طرح «با اهدای خون بانوان، هر خانه یک پایگاه خون» سعی کردیم آن را حل کنیم.
وی افزود: فعلا استقبال زیادی از این طرح صورت نگرفته است، اما امیدواریم که بانوان به این موضوع توجه ویژهای نشان دهند.
مدیرکل انتقالخون خراسان رضوی بااشارهبه اینکه بیش از ۶۰ درصد فرآوردههای خونی را بانوان استفاده میکنند ادامه داد: بارها به بانوان اعلام کردهایم که درصورت کمخونی یا فقر آهن در آنها خونگیری انجام نمیشود، اما بازهم ایشان نگرانیهایی دراینزمینه دارند.
عبداللهی درباره فراوانی گروههای خونی اهداکننده در استان گفت: اکنون گروهای خونی O مثبت، A مثبت و B مثبت بیشترین و گروهای خونی AB منفی، B منفی و A منفی کمترین میزان اهدا را دارند، و میزان اهدای گروهخونی O منفی متأسفانه در سطحی پایین قرار دارد.
این مقام مسئول افزود: در اوضاع کرونایی، طرح نوبتدهی اینترنتی را هم اجرا کردهایم، تا افراد بتوانند ازطریق ثبتنام در سایت مربوط زمان و مکان حضور خود را مشخص کنند و دچار اتلافوقت نشوند.
وی درباره فعالیت پایگاههای اهدای خون استان در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: طبق روال هرساله، بعد از افطار، تا سحر، در این پایگاهها خدمات لازم به اهداکنندگان ارائه خواهد شد.
گفتنی است از ابتدای فروردین سال ۱۳۹۸ تا انتهای اسفند این سال درمجموع ۱۸۶هزار و ۱۹۳ نفر به پایگاههای اهدای خون استان مراجعه کردهاند که از این تعداد ۱۴۰هزار و ۹۱۴ نفر موفق به اهدای خون شدهاند. آقایان با تعداد ۱۳۳هزار و ۱۶۵ نفر ۹۵ درصد اهداکنندگان خون را تشکیل میدهند و خانمها با تعداد ۷۷۴۹ تنها ۵ درصد از اهداکنندگان را دربرمیگیرند.
سال گذشته، در مشهد، پایگاه اهدای خون امامرضا (ع) بیشترین میزان مراجعه و اهدای خون را داشته است. همچنین، درمیان پایگاههای شهرستانی، پایگاههای اهدای خون نیشابور و سبزوار بیشترین میزان مراجعه و اهدای خون را دربین پایگاههای اقماری داشتهاند.