رشتخوار خراسان رضوی لرزید ماجرای آلودگی هوای اسلامشهر چه بود؟ واژگونی اتوبوس در محور کرمانشاه کنگاور با ۱۰ مصدوم بر جای گذاشت + ویدئو معاون وزیر اذعان کرد: پرداختی دارو و درمان از جیب مردم بسیار بالاست کمردرد و سردرد شایع‌ترین‌دردها| مصرف زیاد مسکن برای حوزه بهداشت و درمان بار مالی دارد علت دود غلیظ در آسمان ماهشهر اعلام شد شبستری: کلیه بیمارستان‌های مشهد ملزم به پذیرش بیماران اورژانسی با تعرفه دولتی هستند هشدار برف و باران برای پنج استان کشور آیا مدارس و ادارات مشهد فردا (شنبه ۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ شاخص آلودگی هوای اسلامشهر ۵۰۰ شد| توصیه ترک شهر به مردم قاتل خاموش در بجستان خراسان رضوی قربانی گرفت انفجار و آتش سوزی در کوهدشت + جزئیات سهمیه استخدام ۱۲ هزار پرستار در کشور آیا مدارس و ادارات تهران فردا (۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل هستند؟ تکذیب تراشیدن موی سر ۱۳۰ دانش آموز ششتمدی برای تنبیه باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم!
سرخط خبرها

ماه خودمراقبتی: بیدارکردن توانایی بالقوه افراد برای مراقبت از خود

  • کد خبر: ۲۳۷۱۲۰
  • ۱۳ تير ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۱
ماه خودمراقبتی: بیدارکردن توانایی بالقوه افراد برای مراقبت از خود
رئیس گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هم‌زمان با روز جهانی خودمراقبتی در ۲۴ جولای (۳ مرداد) و اهمیت برنامه خودمراقبتی در ارتقای سلامت جامعه، ماه خودمراقبتی در بازه زمانی ۴ تیر لغایت ۳ مرداد امسال، برگزار می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمدجعفر صادقی افزود: برنامه ملی خودمراقبتی به عنوان پنجمین برنامه ملی تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت طراحی و از سال ۱۳۹۴ اجرایی شد که نتایج مطلوب آن در سطح جامعه با حضور سفیران سلامت خانواده، دانش‌آموز، دانشجو و طلبه در سطح جامعه قابل‌مشاهده است.

وی اظهار کرد: خودمراقبتی قسمتی از زندگی روزانه و مراقبتی است که توسط افراد برای تأمین، حفظ و ارتقای سلامت و عافیت خودشان، فرزندانشان و خانواده‌شان انجام می‌شود و به دوستان، همسایگان و اجتماعات محلی نیز گسترش می‌یابد.

صادقی با بیان اینکه خودمراقبتی حیطه‌های مختلف ارتقای سلامت شامل اصلاح شیوه زندگی، پیشگیری از بیماری، ارزیابی علائم، حفظ سلامت، درمان بیماری و توان‌بخشی را دربر‌می‌گیرد، خاطرنشان کرد: مهم‌ترین دستاورد‌های تقویت خودمراقبتی این است که افراد تصمیمات درستی درباره استفاده صحیح از مراقبت‌های بهداشتی بگیرند و رفتار‌های مراقبت از خود را به طور مناسب انتخاب و اجرا کنند؛ زیرا مراقبت از خود به طور واضح به کارایی و مهارت‌های فرد می‌افزاید و نباید به عنوان بخش‌هایی از کار سلامت که هیچ‌کس دیگر تمایل به انجامش ندارد یا دولت نمی‌تواند متخصصان کافی برای انجام آن تربیت کند، مطرح شود.

وی با تأکید بر اینکه خودمراقبتی جایگزین مراقبت تخصصی و سازمانی نیست؛ بلکه مکمل آن و یکی از عوامل تعیین‌کننده میزان و چگونگی استفاده از آن است، ادامه داد: خودمراقبتی بیشتر به‌معنای تعامل با سیستم مراقبت از سلامت است تا استقلال از سیستم مراقبت تخصصی.

رئیس گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: خودمراقبتی بر جنبه‌هایی که تحت کنترل فرد هستند، تمرکز دارد و بسته به فرهنگ و موقعیت افراد، ظرفیت اقدام و انتخاب را دربر‌می‌گیرد.

صادقی تصریح کرد: خودمراقبتی شامل اعمالی آموخته‌شده، آگاهانه و هدفدار است که مردم برای خودشان، فرزندانشان و خانواده‌‌شان انجام می‌دهند تا تندرست بمانند، از سلامت خوب ذهنی و جسمی خود نگهداری کنند، نیاز‌های اجتماعی و روانی خود را برآورده سازند، از بیماری یا حوادث پیشگیری کنند، ناخوشی‌ها و بیماری‌های مزمن را مراقبت کنند و از سلامت و عافیت خودشان بعد از بیماری حاد یا ترخیص از بیمارستان نگهداری کنند.

وی مراقبت از خود را به‌معنای عملی دانست که در آن، شخص از خود به‌عنوان یک منبع استفاده و به طور مستقل از دیگران، از سلامت خودش مراقبت می‌کند و ادامه داد: منظور از استقلال عمل، تصمیم‌گیری برای خویش با اتکای به خود است که شامل مشورت و کسب کمک تخصصی یا غیرتخصصی از دیگران (چه افرد غیرمتخصص و چه متخصص) نیز می‌شود.

صادقی ابراز امیدواری کرد که با خودمراقبتی، شاهد جامعه‌ای سالم با سبک زندگی توأم با سلامت باشیم.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->