رهبر کاتولیکهای جهان کشتار کودکان فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی را محکوم کرد حمله حزب الله لبنان به پایگاه‌های موشکی و لجستیکی رژیم صهیونیستی (۲۳ شهریور ۱۴۰۳) رژیم صهیونیستی به کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل هم رحم نمی‌کند انگلیس مدعی شد: همکاری نظامی ایران و کره شمالی با روسیه تهدید است سازمان ملل خواستار توقف حملات به خبرنگاران در کرانه باختری شد یک شهید و ۴ مجروح در حمله هوایی صهیونیست‌ها به «الاحمدیه» لبنان دستاوردهای سفر رئیس‌جمهور به عراق چه بود؟ شکایت حماس علیه جنایات رژیم صهیونیستی به دیوان بین‌المللی دادگستری عراقچی: دیپلماسی عمومی شگفت‌انگیز رئیس‌جمهور افق‌های جدیدی در مقابل ۲ کشور «ایران و عراق» می‌گشاید بهروزآذر: زنان می‌توانند بازیگر اصلی رسیدن به دنیایی عادلانه‌تر باشند هلاکت ۶ سرکرده داعش در عراق هر سه شهید عملیات تروریستی میرجاوه خراسانی هستند آیت‌الله علم‌الهدی: هدایت نقدینگی به سمت تولید، تحریم‌ها را بی‌اثر می‌کند | توجه دولت و مجلس بر توسعه تولید و بازارسازی بین‌المللی رئیس جمهور در بصره: باید با همسایگان با دوستی و برادری رفتار کنیم استاندار بصره: سفر پزشکیان به این استان تاریخی است دستور معاون اول رئیس‌جمهور برای برخورد با تروریست‌های میرجاوه پزشکیان وارد بصره شد (۲۳ شهریور ۱۴۰۳) نظر چهره‌های عراقی درباره سفر مسعود پزشکیان به کشورشان ایران خواستار اقدامات فوری برای مجازات عاملان جنایت «غور» افغانستان شد ۲۲ صهیونیست در پاسخ حزب‌الله به ترور فؤاد شکر کشته شدند انگلیس خواستار توقف ارسال سلاح برای انصارالله یمن شد
سرخط خبرها

منابع خبری از تمایل چند عضو اتحادیه اروپا برای بازگشایی سفارت خود در کابل خبردادند

  • کد خبر: ۲۳۹۴۹۵
  • ۲۷ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۰
منابع خبری از تمایل چند عضو اتحادیه اروپا برای بازگشایی سفارت خود در کابل خبردادند
چند کشور اروپایی در حال بررسی بازگشایی سفارتخانه‌های خود در کابل سه سال پس از روی کار آمدن مجدد طالبان هستند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ یکسری افراد مطلع که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند ایتالیا در هفته‌های گذشته ماموریت‌های بررسی وضعیت را با حضور سرویس اطلاعاتی در کابل انجام داده است.

به نقل از پایگاه خبری بلومبرگ، آنتونیو تایانی، وزیر امور خارجه ایتالیا نیز تایید کرد که سفیر رم که اخیرا در دوحه، قطر پستی دریافت کرده به کابل رفته است.

وی در حاشیه نشست ناتو در واشنگتن به خبرنگاران گفته بود: «ما در حال بررسی این مساله هستیم. سفیر ما در افغانستان ماموریتی دارد. مشکلات مربوط به حقوق بشر در این کشور وجود دارد. حل این مساله پیچیده است و زمان می‌برد.»

کشور‌های غربی از جمله آمریکا پس از خروج بی نظم نیرو‌های ناتو و اتباع و پرسنل امنیتی‌شان از افغانستان در اوت ۲۰۲۱ و تحت کنترل درآمدن کابل توسط طالبان از این کشور خارج شدند.

مقام‌های آلمان، فرانسه و انگلیس گفته‌اند که هنوز برنامه‌ای برای بازگشایی سفارتخانه‌هایشان در کابل ندارند.

هنوز هیچ سفارت غربی در کابل با وجود حضور یک هیات از اتحادیه اروپا در افغانستان حضور ندارد و تنها کشور عضو گروه ۷ که در افغانستان سفارت دارد، ژاپن است.

یکی از سخنگو‌های اتحادیه اروپا گفت، ماموریت این اتحادیه تاکنون تنها حضور این بلوک ۲۷ عضوی بوده است، اما از اظهار نظر در مورد بازگشت احتمالی تک تک کشور‌های عضو خودداری کرد و گفت که این تصمیمی بر عهده خود دولت‌ها است.

براساس وبسایت سرویس دیپلماتیک اتحادیه اروپا، حضور اتحادیه به سیاستگذاری‌ها و اقدامات مقام‌های دوفاکتوی طالبان بستگی دارد و «هیچ حقی برای مشروعیت این گروه ایجاد نمی‌کند.»

خوزه مانوئل آلبارس، وزیر خارجه اسپانیا نیز گفت: «بلافاصله پس از آنکه شرایط امنیتی به حداقل برسد، ما سفیر خود را اعزام می‌کنیم. ما یک ماه است که آماده‌ایم. متاسفانه سه اسپانیایی در حمله تروریستی داعش در افغانستان کشته شدند.»

آلبارس همچنین افزود: «سفیر اسپانیا چند روز و در پی این حمله به افغانستان رفت. اگرچه به دلایل امنیتی سفیر ما در دوحه است، اما ما به دنبال استقرار سفیر خود در کابل هستیم و هر وقت که شراط محیا باشد، او بر می‌گردد.»

یک دیپلمات ارشد اروپایی دیگر نیز گفت: «دیدگاه مقامات در بروکسل به شناسایی ضرورت حضور فیزیکی در افغانستان برای انجام پروژه‌های توسعه، حمایت از حقوق زنان و ایجاد یک حضور استراتژیک تغییر کرده است.»

در آلمان، مقامات به طور علنی درباره چگونگی بازگرداندن پناهجویان افغانی که مرتکب جنایت شده‌اند یا محکوم به تروریسم هستند، بحث می‌کنند. در حال حاضر، نمی‌توان این گونه افراد را به کشور مبدا بازگرداند، زیرا آلمان روابط دیپلماتیک با رژیم طالبان ندارد.

یک مقام فرانسوی نیز تایید کرد که هیچ برنامه‌ای برای بازگشایی سفارت وجود ندارد، اما گفت که این سوال باید در نهایت حل شود.

این مقام افزود: «وضعیت فعلی نمی‌تواند به طور نامحدود حفظ شود.»

وزارت خارجه انگلیس نیز در این باره گفت که دولت در حال بررسی استقرار دیپلماتیک در افغانستان با برقراری امنیتی و اوضاع سیاسی است.

یک مقام ارشد آمریکا نیز خاطرنشان کرد، ایالات متحده هیچ قصدی برای به رسمیت شناختن سیاسی طالبان یا بازگشایی سفارت خود در کابل ندارد. ایالات متحده به طالبان به صراحت گفته است که هنوز نگرانی‌هایی وجود دارد که در درجه اول رفتار منصفانه با زنان و دختران است که مانع از حرکت واشنگتن به سمت به رسمیت شناخته شدن طالبان در افغانستان می‌شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->