پیشرفت صددرصدی بخش اول گذر تشرف نوغان مشهد در آینده نزدیک اتکا به منابع آب‌های سطحی و زیرزمینی مشهد مقدور نخواهد بود کشف ۱۰ آیفون ۱۶ قاچاق در سبزوار (۲۸ آبان ۱۴۰۳) رئیس شورای اسلامی شهر مشهد مقدس: پیمانکاران حوزه فضای سبز و خدمات شهری ایمنی را براساس قواعد رعایت کنند انهدام باند سارقان حرفه‌ای رایانه‌های خودرو در مشهد (۲۸ آبان ۱۴۰۳) انتقاد پلیس راهور مشهد از قطع برق تقاطع‌های راهنمایی و رانندگی | وضعیت نامناسب امدادرسانی به مجروحان تصادفات، منجر به «مرگ» آن‌ها می‌شود + فیلم حمایت مدیریت شهری مشهد از هیئت‌های ورزشی عکسبرداری هوایی با پهپاد و تهیه نقشه از محدوده منتخب کمربند سبز مشهد شهروند خبرنگار | درخواست اتصال بولوار کرامت به بولوار حر در مشهد + پاسخ طراحی اولین بوستان موضوعی با محوریت نوآوری در مشهد تولید سالانه ۱۰۰ مترمکعب خاک غنی‌شده در مشهد با بازیافت برگ‌ها و چوب‌های خشک رشد خدمت‌رسانی به مردم مشهد نسبت به ادوار گذشته تا ۳۰۰‌درصد ساخت تصفیه‌خانه در مشهد معادل ۳۵ سال گذشته قطار شهری، شاخص مهم توسعه‌یافتگی شهری شهردار مشهد مقدس: کتابچه خدمات شهرداری برای اولین بار در کشور منتشر خواهد شد شروع بحران سرما در روستاهای بدون گاز خراسان رضوی یادی از آسیاب‌های مشهد قدیم که نان مردم در گرو چرخیدن آن‌ها بود | «نهر نادری» و خاطره‌های آبی خراب‌شده پروژه تعریض بزرگراه آزادی مشهد، فروردین ۱۴۰۴ تکمیل می‌شود برقراری عدالت در توزیع غرفه بازار‌های سیار مشهد با ثبت‌نام الکترونیکی منطقه ۴ مشهد، رکورددار کاهش زمان صدور پروانه ساخت در شهر
سرخط خبرها

تبادکان، لنگ اعتبارات آموزشی

  • کد خبر: ۲۴
  • ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۸:۴۲
تبادکان، لنگ اعتبارات آموزشی
بودجه‌های فعلی عقب‌ماندگی موجود در ساخت مدرسه در بزرگ‌ترین ناحیه آموزش و پرورش مشهد را جبران نمی‌کند

«با اینکه سال گذشته به صورت میانگین هر ٢ هفته از یک پروژه در منطقه تبادکان بهره‌برداری شده است، باز هم سرانه فضای آموزشی این محدوده از رشد جمعیت عقب است.»
این را مدیرکل نوسازی مدارس خراسان رضوی گفت و ادامه داد: منطقه تبادکان با عدد ١/٢ متر مربع، کمترین نرخ سرانه آموزشی را در خراسان رضوی دارد.
پیش از این هم بارها از سوی مسئولان و مدیران آموزش و پرورش استان گفته شده بود که وضعیت مدارس این منطقه با وجود ١٣۵ هزار دانش‌آموز اصلا مناسب نیست به طوری که در برخی مدارس این محدوده چند زنگ تفریح به صدا در می‌آید چون فضای کافی برای حضور هم‌زمان تمام دانش‌آموزان در حیاط مدرسه وجود ندارد. ‌دیروز جاسم حسین‌پور در نشست خبری خود اظهار کرد: هر‌چه خیران و اعتبارات را به منطقه تبادکان سوق می‌دهیم، باز هم از برنامه‌های پیش رو عقبیم‌. به گفته او، برای رسیدنِ سرانه فضای آموزشی این منطقه به سطح میانگین استانی، باید اعتباری خاص از سوی نمایندگان مجلس در نظر گرفته شود.
بر اساس آنچه اعلام شده، استاندارد سرانه فضای آموزشی در ایران ٨ متر مربع است. با این حال، میانگین این سرانه در کشور ٢/۵ متر مربع می‌باشد و متأسفانه خراسان رضوی به میزان یک متر مربع از این سرانه عقب است. این موضوع استان ما را به خاطر وجود یک میلیون و ٢٠٠ هزار دانش‌آموز جزو کم‌برخوردارترین استان‌ها از نظر سرانه فضای آموزشی به شمار آورده است. ‌این را هم اضافه کنید که به ازای هر دانش‌آموز در منطقه تبادکان، فقط ٢مترمربع فضای آموزشی و پرورشی وجود دارد.
هرچند پیش از این مدیران آموزش و پرورش استان می‌گفتند که خیر و اعتبار برای ساخت مدرسه در این منطقه هست اما زمین نیست یا نهادهای مختلف مانند اوقاف و آستان قدس در تحویل زمین، همکاری نمی‌کنند، ‌حسین‌پور مهم‌ترین موضوع در عقب‌ماندگی سرانه فضای آموزشی این منطقه را رشد سریع جمعیت و افزایش حاشیه‌نشینی دانست و افزود: در سال گذشته ٣٠ پروژه شامل ١٢٠ کلاس درس در این منطقه افتتاح شده و این عدد ١٠ درصد از مجموع آمار اعلامی ساخت‌و‌ساز مدارس در خراسان رضوی است.
مدیرکل نوسازی مدارس خراسان رضوی این را هم اضافه کرد که مشکل زمین در این منطقه وجود ندارد و در برنامه‌های سال جاری قرار است در مهر‌ماه امسال ٢۶ پروژه شامل ١٢۴ کلاس درس در تبادکان به بهره‌برداری برسد.

١٠ هزار کلاس درس فاقد سیستم گرمایشی استاندارد
او با بیان اینکه تاکنون ۴۵ هزار کلاس درس در استان فاقد سیستم گرمایشی استاندارد بوده‌اند افزود: بر اساس طرح استانداردسازی سیستم‌های گرمایشی، تعداد زیادی از این کلاس‌ها به سیستم استاندارد گرمایشی مجهز شدند و حالا فقط ١٠ هزار کلاس در استان وجود دارد که فاقد سیستم استاندارد گرمایشی‌اند.
حسین‌پور با بیان اینکه در برخی از روستاها گازکشی انجام شده است اما از نظر شرکت گاز، لوله‌کشی‌ها استاندارد نیست و باید موتورخانه مستقر شود، اضافه کرد: اطلاعات این مدارس در سال گذشته ثبت و دریافت شد و قرار است به‌زودی به سیستم گرمایشی استاندارد مجهز شوند.

کمک ١٠٠ میلیاردی خیران به ساخت مدرسه
مدیرکل نوسازی مدارس خراسان رضوی همچنین با بیان اینکه در سال گذشته ٢٣٠ پروژه با ١٠٢٨ کلاس درس به این اداره کل تحویل داده شده است افزود: از این تعداد، ١٣٩ پروژه با ۶۶٣ کلاس با مشارکت خیران ساخته شده است. بر این اساس خیران مدرسه‌ساز اعتباری صدمیلیاردی برای ساخت این پروژه‌ها در نظر گرفته‌اند که تاکنون ٧٠ درصد آن محقق شده است.
او پروژه‌های در‌نظر‌گرفته‌شده برای سال جاری را نیز ٢٣٧ پروژه بیان کرد و افزود: این پروژه‌ها شامل ٩٠٠ کلاس درس در خراسان رضوی هستند و ١١۴ پروژه که ٣١٧ کلاس درس را شامل می‌شوند هم قرار است به دست خیران ساخته شوند.
به گفته حسین‌پور، خیران مدرسه‌ساز در سال جاری اعتباری نودمیلیاردتومانی برای این پروژه‌ها پرداخت می‌کنند. او اعتقاد دارد کاهش اعتباری در سال جاری در مقایسه با سال گذشته به علت در نظر گرفتن احتیاط و واقعی‌تر بودن اعتبارات است.
او با بیان اینکه اعتبارات ملی برای ساخت مدرسه در سال گذشته ٢٠۶ میلیارد تومان بوده است افزود: انتظار داشتیم در سال جاری این اعتبارات ٢ برابر شود اما به خاطر حوادث اخیر مانند وقوع سیل و دیگر رخدادهای سیاسی، احتمالا اعتبار امسال به اندازه اعتبار سال گذشته باشد.
مدیرکل نوسازی مدارس خراسان رضوی همچنین از برگزاری بیست‌ویکمین جشنواره مجمع خیران مدرسه‌ساز در دانشگاه فرهنگیان خبر داد و گفت: این مراسم قرار است ٢٣ خردادماه و با حضور ١٠٠٠ خیر مدرسه‌ساز برگزار شود.
او این را هم اضافه کرد که هم‌اکنون ٣۵٠٠ خیر مدرسه‌ساز در خراسان رضوی به طور رسمی ثبت شده‌اند که از این تعداد، خیرانی از خارج کشور هم حضور دارند. 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->