پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد رییس نظام پزشکی مشهد: آمار مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا نگران کننده است ضرب‌وشتم پرستار در بیمارستان قائم(عج) مشهد، این بار توسط پزشک بانوی وزرشکار مشهدی به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ دی ۱۴۰۳) پروژه جایگزین یک باب مدرسه سنگی در خراسان رضوی ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد هواشناسی خراسان رضوی در پی آلودگی هوا هشدار نارنجی صادر کرد (۵ دی ۱۴۰۳) تاخیر طولانی پرواز تهران به مشهد به علت برخورد خودرو به هواپیما روی باند (۵ دی ۱۴۰۳) درباره خواص بی‌شمار کدو حلوایی | نارنجی پرخاصیت ویدئو | چند توصیه خودمراقبتی در روز‌های آلودگی هوا نارضایتی مردم از کاهش ساعت کاری کارمندان | ادارات در خواب نیم‌روزی! دستگیری زنی که از ۲ فرزندش برای پوشش فروش مواد مخدر استفاده می‌کرد | زندان، انتهای عشق شیرین و فرهاد
سرخط خبرها

بی‌اختیاری ادرار، یکی از علائم اصلی اختلال در کف لگن است

  • کد خبر: ۲۴۰۴۵۴
  • ۰۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۸
بی‌اختیاری ادرار، یکی از علائم اصلی اختلال در کف لگن است
متخصص زنان و فلوشیپ اختلالات کف لگن و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیش‌از نیمی از مراجعه‌کنندگان به فلوشیپ اختلالات کف لگن، بیماران دچار بی‌اختیاری ادرار هستند و این مورد یکی از شایع‌ترین شکایات در جمعیت زنان به شمار می‌رود.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر عطیه محمدزاده وطن‌چی با بیان اینکه دو وظیفه‌ مهم مثانه «نگهداری» و «تخلیه» ادرار است، گفت: بیمارانی که در نگهداری ادرار مشکل دارند، عموماً دچار بی‌اختیاری می‌شوند و این شامل بی‌اختیاری استرسی و بی‌اختیاری فوریتی می‌شود.

وی ادامه داد: در بی‌اختیاری استرسی که معمولاً بین سنین چهل تا پنجاه‌سالگی بروز می‌کند، با افزایش فشار شکمی به‌واسطه خندیدن، سرفه‌کردن، خم‌وراست‌شدن و بلندکردن وسایل، خانم دچار بی‌اختیاری ادرار می‌شود؛ البته این استرس به‌معنای استرس اضطرابی نیست، بلکه به مفهوم افزایش فشار شکمی است و نباید معادل واژه «اضطراب» برداشت شود.

دکتر وطن‌چی اضافه کرد: در بی‌اختیاری فوریتی، فرد برای رسیدن به دستشویی احساس فوریت می‌کند؛ به این معنا که به‌محض احساس پربودن مثانه، باید خود را سریع به دستشویی برساند؛ در غیر این صورت ممکن است در مسیر دستشویی، تخلیه ادرار داشته باشد.

همچنین بی‌اختیاری این افراد با شنیدن صدای آب، احساس سرما، ورود به منزل و ورود به حمام یا دستشویی، تحریک می‌شود و شب تا صبح مجبور هستند به دلیل مراجعه مکرر به دستشویی، از خواب بیدار شوند و در نتیجه، کیفیت زندگی آن‌ها کاهش می‌یابد.

متخصص زنان مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی قائم(عج) عوامل اصلی ابتلا به انواع بی‌اختیاری‌ ادرار را افزایش سن، رسیدن به مرحله یائسگی، انجام زایمان‌های متعدد، ابتلا به دیابت، ابتلا به چاقی و ابتلا به بیماری‌هایی که باعث ایجاد سرفه می‌شوند (ازجمله آسم) عنوان کرد و افزود: برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، کاهش وزن، کنترل دیابت، ترک سیگار و انجام ورزش‌های کف لگن (کِگِل) بسیار کمک‌کننده است.

دکتر وطن‌چی در رابطه با شیوه‌های درمان بیماری بی‌اختیاری ادرار در زنان هم گفت: جهت درمان در طیف خفیف بی‌اختیاری ادرار، کاهش وزن، درمان بیماری‌های زمینه‌ای مثل دیابت و آسم، قطع سیگار، قلیان و الکل، رفتار‌هایی مثل تخلیه ادرار در فواصل منظم می‌توانند کمک‌کننده باشند. اما در طیف شدید بی‌اختیاری ادرار، درمان‌های دارویی و اعمال جراحی ضرورت پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه اغلب بانوان به دلیل شرم و حیا ممکن است برای درمان بی‌اختیاری ادرار مراجعه نکنند، افزود: به این افراد توصیه می‌کنم، در صورت بروز علائم بی‌اختیاری ادرار، جهت تشخیص و درمان به متخصص زنان و فلوشیپ اختلالات کف لگن مراجعه نمایند تا با بهره‌مندی از روش‌های پیشگیرانه مثل انواع ورزش‌ها، فیزیوتراپی و اعمال جراحی، از زندگی مطلوب برخوردار شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->