وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد
سرخط خبرها

ترکیبات شیر مادر بنا بر نیاز‌های کودک تغییر می‌کند

  • کد خبر: ۲۴۱۴۱۲
  • ۰۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۶
ترکیبات شیر مادر بنا بر نیاز‌های کودک تغییر می‌کند
مدیر جوانی جمعیت، سلامت، خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: شیر مادر حاوی نسبت مناسبی از تمامی مواد مغذی است که کودک در ۶ ماه اول زندگی به آن نیاز دارد و ترکیب آن حتی با توجه به نیاز‌های در حال تغییر کودک، به ویژه در ماه اول زندگی، تغییر می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمد احمدیان با اشاره به اینکه اکثر متخصصان، تغذیه انحصاری با شیر مادر را برای حداقل ۶ ماه یا بیشتر توصیه می‌کنند، خاطرنشان کرد: در روز‌های اول پس از تولد، شیر مادر مایعی غلیظ و زرد رنگ به نام آغوز است که سرشار از پروتئین، چربی و ترکیبات مفید است و شیر خشک هرگز نمی‌تواند مانند آغوز عمل کند.

وی با بیان اینکه در واقع آغوز اولین قسمت از شیر است و به تکامل دستگاه گوارش نابالغ نوزاد کمک می‌کند، تصریح کرد: پس از چند روز اول، با رشد معده نوزاد، مقادیر بیشتری شیر مادر تولید می‌شود، در واقع تنها چیزی که ممکن است در شیر مادر کم‌تر از حد نیاز باشد، ویتامین D است؛ بنابراین توصیه می‌شود نوزادان در کنار شیر مادر، قطره ویتامین D دریافت کنند.

شیر مادر حاوی آنتی‌بادی‌های مهمی است

دکتر احمدیان با بیان اینکه شیر مادر مملو از آنتی‌بادی‌هایی است که به نوزاد برای مقابله با ویروس‌ها و باکتری‌ها کمک می‌کند، اظهار کرد: با وجود سیستم ایمنی ضعیف نوزادان در هنگام تولد و اوایل زندگی، وجود این آنتی‌بادی‌ها در بدن نوزاد اهمیت زیاد دارد به نحوی که مطالعات متعدد نشان می‌دهد نوزادانی که با شیر مادر تغذیه نمی‌شوند، در برابر مسائل بهداشتی مانند ذات‌الریه، اسهال و عفونت آسیب‌پذیرتر هستند.

وی گفت: تحقیقات نشان می‌دهد تغذیه انحصاری با شیر مادر، خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را از جمله عفونت گوش میانی، گلو و سینوس‌ها، عفونت‌های تنفسی، سرما خوردگی، عفونت گوارشی، آسیب به بافت روده به ویژه در نوزادان نارس، بیماری‌های آلرژیک، سندرم مرگ ناگهانی، دیابت و... کاهش می‌دهد.

دکتر احمدیان با بیان اینکه تغذیه با شیر مادر باعث افزایش وزن سالم و جلوگیری از چاقی در دوران کودکی می‌شود، گفت: نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند، هورمون لپتین بیشتری در بدن ترشح می‌کنند که این هورمون در تنظیم اشتهای کودک مؤثر خواهد بود، علاوه براین مطالعات نشان می‌دهد نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند، میانگین هوش بالاتری دارند و با افزایش سن، کمتر دچار مشکلات رفتاری و اختلالات یادگیری می‌شوند. 

وی با تاکید بر اینکه فرایند شیردهی علاوه بر نوزاد برای مادر نیز با مزایایی همراه است، گفت: شیردهی به کاهش وزن مادر پس از زایمان و انقباض رحم کمک می‌کند، همچنین مادر شیرده کمتر از سایرین در معرض خطر افسردگی است.

دکتر احمدیان با اشاره به اینکه شیردهی مادر می‌تواند خطر ابتلا به سرطان سینه و تخمدان را نیز کاهش دهد، عنوان کرد: مادران شیرده کمتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا، آرتروز، بیماری‌های قلبی، دیابت نوع دوم قرار دارند علاوه براین تداوم شیردهی همچنین باعث توقف تخمک‌گذاری و قاعدگی می‌شود. تعلیق چرخه‌های قاعدگی ممکن است در واقع راهی طبیعی برای اطمینان از فاصله زمانی مناسب با بارداری بعدی باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->