به گزارش شهرآرانیوز، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: حمایت و ترویج تغذیه با شیر مادر به عنوان راه حل موثر و هزینه اثربخش برای ادامه زندگی، ارتقای وضعیت تغذیه، رشد و تکامل شیرخواران و کودکان خردسال، حفاظت از سلامت مادران و کمک به کودکان برای دستیابی به حداکثر ظرفیت خود حتی تا سنین بزرگسالی مستند شده است.
دکتر قربانزاده خاطرنشان کرد: بدیهی است که ساعات و روزهای اول عمر فرصتی کلیدی برای استقرار شیردهی و فراهم آوردن حمایتهای مورد نیاز مادران برای موفقیت در شیردهی است. تماس پوست با پوست مادر و نوزاد بلافاصله پس از تولد و شروع تغذیه با شیر مادر طی ساعت اول زندگی برای جریان یافتن و استقرار تغذیه با شیر مادر، ادامه حیات و سلامت نوزادان، شیرخواران و کودکان اهمیت زیادی دارد.
وی تصریح کرد: تغذیه انحصاری با شیر مادر در ۶ ماه اول عمر نیاز به مواد مغذی و انرژی لازم برای رشد و تکامل فیزیکی و عصبی کودکان را تامین میکند و اگر تغذیه با شیر مادر پس از ۶ ماهگی همراه با مصرف غذاهای کمکی سالم و کافی، ادامه داشته باشد همچنان به تامین انرژی و مواد مغذی با کیفیت بالا و نیز پیشگیری از سوء تغذیه (لاغری و چاقی) و تامین امنیت غذایی شیرخواران کمک میکند.
به گفته وی، متاسفانه علیرغم توصیههای سازمان جهانی بهداشت و یونیسف و انجمن پزشکان کودکان آمریکا، اروپا و سایر کشورهای صنعتی در مورد شروع تغذیه نوزادان با شیر مادر طی ساعت اول تولید و تغذیه شیرخوار در ۶ ماه اول به طور انحصاری با شیر مادر و سپس تداوم آن همراه با غذاهای کمکی سالم و کافی تا دو سال یا بیشتر، اینک که ۲۷ سال از نهضت جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر میگذرد، فقط ۴۴ درصد شیرخواران در سطح جهان تغذیه با شیر مادر را طی ساعت اول تولد آغاز میکنند، ۴۰ درصد آنان تا شش ماهگی به طور انحصاری با شیر مادر تغذیه میشوند و ۴۵ درصد نیز تا ۲ سالگی ادامه میدهند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: باتوجه به راه اندازی نهضت بیمارستانهای دوستدار کودک در ایران از سال ۱۳۷۰ شواهد اساسی وجود دارد که اجرای ۱۰ اقدام، میزانهای شیردهی را به طور قابل توجهی افزایش میدهد. این افزایش مرهون اجرای استانداردهای دوستدار کودک توسط تیم پزشکی عهده دار مراقبت مادران و نوزادان است.
وی افزود: متخصصین کودکان، متخصص زنان، فوق تخصص نوزادان، پزشکان، ماماها، پرستاران و مشاورین شیردهی از اعضای فعال تیم سلامت برای حمایت از تغذیه با شیر مادر در دوره قبل از تولد، زایمان، ساعات حساس اولیه پس از تولد در بیمارستانها و سراسر دوران شیرخواری در مراکز بهداشتی، درمانی، مطبها و جامعه هستند.
دکتر قربانزاده اظهارداشت: باورها، دانش و مهارت تخصصی مدیریت شیردهی تک تک اعضای این تیم دستیابی به اهداف تغذیه موفق با شیر مادر را تحقق میبخشد لذا ضروری است همراه با ارتقای دانش تئوری شیر مادر، آموزش عملی و کسب مهارتهای شیردهی توسط کلیه کارکنان بهداشتی درمانی که عهده دار مراقبتهای مادر و شیرخوار هستند از جمله پزشکان به منظور ارائه خدمات آموزشی به ردههای پایین تر، خدمات تغذیهای بهتر و رفع مشکلات شیردهی مادران مورد تاکید قرار گیرد.