تشکیل ۱۹۱ پرونده تخلف در اجرای طرح نظارتی شب یلدا در خراسان رضوی پیش فروش دو محصول سایپا ویژه دی ماه ۱۴۰۳ اعلام شد + شرایط و قیمت وزیر نیرو خبر داد: کسری گاز در مناطق سردسیر ایران چه تعداد واحد نیروگاهی از مدار خارج شده است؟ تأمین ارز واردات کالا‌های اساسی و دارو از مرز ۱۱ میلیارد دلار گذشت نیروگاه برق ری از مدار تولید خارج شد | اتمام ذخیره گازوئیل قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۶ دی ۱۴۰۳) | رشد ۷۵ میلیونی چانگان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۶ دی ۱۴۰۳) | قیمت کراس اوور ایران خودرو مشخص شد رشد بیش از یک‌ میلیون تومانی قیمت سکه و ۱۱۴ هزار تومانی قیمت طلا طی یک روز در مشهد (۶ دی ۱۴۰۳) ارزان‌ترین موبایل‌های آیفون چند؟ (۶ دی ۱۴۰۳) نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ دی ۱۴۰۳) | طلا به گرمی ۵ میلیون و ۸۰ هزار تومان رسید توزیع گوشت قرمز رایگان برای خانواده‌های کم برخوردار + جزئیات گزارش ۴ ماهه نهضت ملی مسکن منتشر شد خسارت قطعی چندساعته برق به ۲۲ کارخانه سیمانی کشور | توقف تولید سیمان در تهران و خراسان ملک در این منطقه گران خواهد شد کارخانه تولید کاغذ سنگی در فاروج خراسان‌شمالی با حضور وزیر نیرو افتتاح شد (۶ دی ۱۴۰۳) سوختگیری بنزین با کارت بانکی از سال ۱۴۰۴ بررسی وضعیت احداث پروژه آزادراه حرم تا حرم در دستورکار شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی جدول قیمت سکه‌های پارسیان (۶ دی ۱۴۰۳) | سکه پارسیان در آستانه ۸ میلیونی شدن! اعترافات قاتل در بازسازی صحنه جرم: مقتول سال‌ها بازی‌ام داده بود سود مرحله جدید سهام عدالت چقدر است و چه زمانی واریز می‌شود؟ قیمت سکه‌های ضرب ۸۶ حراج مرکز مبادله چقدر است؟ آیا ثبات به بازار ارز برمی‌گردد؟ (۶ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) | بادمجان ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان کارگران چطور مالیات‌های مازاد بر حقوق را پس‌ بگیرند؟ سازندگان توان فروش و ساخت مسکن را ندارند سرپرست مدیریت روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد کیش منصوب شد وزیر نیرو: هزینه تولید هر کیلووات ساعت برق ۸ هزار تومان است پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

بورس رشد می‌کند؛ شاید امروز، شاید فردا

  • کد خبر: ۲۴۵۰۴۵
  • ۲۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۰
بورس رشد می‌کند؛ شاید امروز، شاید فردا
نمودار شاخص کل بورس بیندازید. در یک‌سال و نیم گذشته کمتر فراز و بیشتر فرود، سهم بازار شده است. علت چیست؟ هر بار یک چیز جدید، هر بار یک اتفاق تازه باعث این ریزش‌ها شده است. اردیبهشت ۱۴۰۲ خبری در پشت در‌های بسته ترمز بازار را کشید. خبر افزایش نرخ خوراک پتروشیمی‌ها که سهام‌داران خرد یک ماه بعد از ضرر‌های هنگفت متوجه آن شدند.

به گزارش شهرآرانیوز، بعد از آن افزایش سود بانکی به ۳۰ درصد بلای جان بورس شد. بعد از آن افزایش سود اسناد خزانه اسلامی یا همان اخزا به بیش از ۳۶ درصد رمق بازار سهام را از بین برد. شاید بگویید که خب اینها چه ربطی به سقوط اخیر شاخص کل دارد؟ این مسائل را باید مرور کنیم تا بدانیم همواره مسائل سیاسی و امنیتی عامل سقوط بورس نبوده و حتی در شرایطی که چالش امنیتی خاصی متوجه کشورمان نبوده است نیز بازار سرمایه بنا به‌دلایلی از جنس اقتصاد سیاسی ریزش کرده است. 

اطمینان از آینده

اتفاقات مهم امسال را مرور کنید. همان فروردین‌ماه بود که رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولی ایران در سوریه حمله کرد و بعد در عملیات وعده صادق پاسخ دندان‌شکن گرفت. بعد از آن رئیس‌جمهور و همراهانش در سانحه هوایی به شهادت رسیدند. بعد، انتخابات برگزار شد و یک روز پس از تحلیف اسماعیل هنیه یکی از رهبران تأثیرگذار حماس در تهران به شهادت رسید.

رهبر معظم انقلاب و سایر مقامات نیز پاسخ ایران به این اقدام کور رژیم صهیونیستی را حتمی دانستند، حتی کشور‌های منطقه از جمله عربستان نیز این اقدام تروریستی را محکوم کردند و در کنفرانس اسلامی در جده تمام کشور‌های اسلامی از ایران حمایت کردند.

از آن روز تاکنون ساکنان مناطق اشغالی در هراس از پاسخ ایران هستند. صف‌های طولانی برای خروج از این مناطق در فرودگاه‌ها شکل گرفته و آنها که مانده‌اند نیز سراغ ذخیره مایحتاج ضروری‌شان رفته‌اند و البته بازار سرمایه در رژیم صهیونیستی ریزش معناداری داشته است.

در ایران نیز دامنه نوسان در بازار سهام محدود شده و شاخص بورس از روز ترور شهید هنیه تاکنون حدود ۶ درصد ریزش کرده است. در این مدت ارزش معاملات خرد به کمترین حد خود یعنی حدود هزار میلیارد تومان رسیده و روزانه شاهد خروج پول سهام‌داران حقیقی از بازار هستیم. این اتفاق قبل از عملیات «وعده صادق» نیز رخ داد.

 بعد از آنکه رژیم صهیونیستی پاسخ دندان‌شکنی از ایران دریافت کرد و بعد هم به‌صراحت اعلام کرد که قصد ادامه ماجراجویی را ندارد، شرایط بازار‌ها آرام شد. اگرچه اکنون شرایط از نظر سیاسی و امنیتی به‌مراتب پیچیده‌تر است، اما واضح است که در صورت اطمینان معامله‌گران بازار سهام از ثبات بازار در آینده، روند بازار به حالت عادی بازخواهد گشت.

عقب‌مانده از همه چیز

بر اساس تازه‌ترین گزارش بانک مرکزی نقدینگی در پایان بهار امسال نسبت به سال گذشته، ۲۷درصد رشد داشته است. تورم نقطه‌به‌نقطه نیز بر اساس اعلام مرکز آمار ایران در تیرماه امسال ۳۲.۲ درصد بوده است. اما اکنون شاخص بورس نسبت به تیرماه سال ۱۴۰۲ نه تنها رشدی نداشته، بلکه حتی کاهشی بوده است. 

همچنین نسبت ارزش بازار سهام شرکت‌های بورس تهران به نقدینگی اقتصاد، به ۰.۸کاهش یافته است. به طور طبیعی بازار سهام رابطه مستقیمی با نرخ نقدینگی و تورم دارد. به این معنا که با افزایش نرخ نقدینگی و تورم انتظار می‌رود که در یک بازه زمانی مشخص بازار سرمایه حداقل به اندازه نرخ تورم رشد را تجربه کند. اما در یک‌سال گذشته این اتفاق رخ نداده است. 

کف‌های تاریخی

نسبت P/E و ارزش دلاری بازار سرمایه نیز نزدیک کف تاریخی خود است. این در حالی است که با صعود قیمت جهانی طلا در بازار ایران شاهد افزایش قیمت طلا بوده‌ایم. همچنین قیمت نفت صعودی بوده و به ۸۰ دلار رسیده است. نرخ ارز و دلار در بازار ایران صعودی بوده و از ۶۰ هزار تومان عبور کرده است.

صعود بازار‌های موازی بورس، یعنی ارز و طلا به طور معمول تأثیر مثبت بر بازار سرمایه می‌گذارد و انتظار صعود در سهام را افزایش می‌دهد. باوجوداین شاخص کل بازار سرمایه روز دوشنبه ۲۲ مرداد، سطح ۲ میلیون واحدی را از دست داد و دیروز ریزش ناچیز ۷ هزار واحدی را تجربه کرد و به سطح یک‌میلیون و ۹۹۱ هزار واحد رسید. 

چه چیزی در انتظار ماست؟

بورس از هر منظر دارای پتانسیل‌های صعود است. اتفاقات در عرصه سیاست داخلی و تشکیل تیم جدید اقتصادی در دولت یک سیگنال مثبت برای بازار سرمایه است. عقب ماندن شاخص از بازار‌های موازی و رسیدن شاخص‌های مهم به کف‌های تاریخی همه‌وهمه نشان می‌دهد که این بازار مستعد رشد است و فقط به یک هُل و یک حرکت روبه‌جلو نیاز دارد تا موتورش روشن شود. البته بی‌تردید روشن‌شدن موتور صعودی بورس منوط به آن است که ریسک‌ها به حداقل برسد و معامله‌گران به ثبات و آرامش بازار در آینده اطمینان پیدا کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->