حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی
سرخط خبرها

توصیه‌های بهداشتی که زائران اربعین باید به آن توجه کنند

  • کد خبر: ۲۴۵۳۲۵
  • ۲۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۱
توصیه‌های بهداشتی که زائران اربعین باید به آن توجه کنند
سفر اربعین می‌تواند مستعد برخی بیماری‌های باشد، اما بنا بر توصیه‌های سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به کاروان‌دار‌ها و زائران، می‌توان این زیارت را به سلامت پشت‌سر گذاشت.

به گزارش شهرآرانیوز، پژمان عقدک، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دربارۀ سفر به آیین اربعین، اظهار کرد: زائران می‌توانند سفر خود را به سلامت و بدون مشکلات پشت‌سر بگذارند، اما این مسئله به دقت‌نظر کارون‌دار‌ها و شناخت آنان از وضعیت سفر وابسته است. بدون تردید توجه زائران هم اهمیت دارد.

او با تأمل در این نکته که زیارت اربعین در فصل تابستان رقم می‌خورد، توضیح داد: مباحث سلامت زائران را باید در پیوند با فصل گرما تعریف کرد. گرمازدگی قطعاً یکی از آنهاست. افراد باید آگاهی کامل در این زمینه داشتند تا بتوانند مراقبت و پیشگیری کنند.

این پزشک با تأکید بر اینکه مراقبت از پوست و چشم نیز اهمیت دارد، یادآور شد: در این سفر یک تجمع شکل می‌گیرد، بنابراین مسائلی، چون مشکلات و عفونت‌های تنفسی هم مطرح می‌شود. انواع گزیدگی‌ها از یک حشره تا عقرب ممکن است برای افراد اتفاق بیفتد. پس در اینجا پشه آئدس و تب دنگی هم یک مسئله می‌شود.

عقدک، شرایط نگهداری از آب و خوراک را هم بسیار مهم دانست و خاطرنشان کرد: توجه به تغذیۀ خوراک و آشامیدنی و دقت به سالم و پاکیزه‌بودن آنها حائز اهمیت است، چراکه بی‌توجهی در این زمینه می‌تواند پیامد‌های ناگواری در سیستم گوارشی افراد داشته باشد. شدت گرفتن اسهال و استفراغ یکی از آنهاست. احتمال شیوع و بروز وبا نیز وجود دارد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: عمل پیاده‌روی نیز ممکن است باعث خستگی و بی‌حالی شود. افراد ممکن پایشان تاول‌های پوستی بزند. درد و ساییدگی مفاصل نیز جزئی از این آنهاست. در یک جمع‌بندی از مسائل بهداشتی و سلامتی در سفر اربعین باید بگوییم که احتمال دارد یک سرماخوردگی ساده، آنفلوآنزا، کرونا و تب دنگی یا انواع بیماری‌های گوارشی زائران را درگیر کند.

او تأکید کرد: بر اساس شرحی که گذشت از تمام کاروان‌دار‌ها و موکب‌داران و هرکسی که بر سفر زائران نظارت دارد و آن را اداره می‌کند، درخواست دارم که در رعایت اصولی بهداشتی نهایت دقت را داشته باشد. بنابراین، باید توجه داشت که سفر اربعین را می‌توان به سلامت و بدون آسیب به پایان رساند، اما به همکاری و دقت همه‌جانبه، مخصوصاً اداره‌کنندگان کاروان‌ها نیاز دارد.

عقدک با اشاره به این نکته که مسائل پیش رو همواره و هر سال بوده و سفر اربعین هم برگزار شده است، افزود: از زائران اباعبدالله الحسین می‌خواهم که در محیط‌های تجمعی حتماً از ماسک استفاده کنند. در خوردن خوراک هم می‌خواهیم دقت بسیاری داشته باشند.

او توضیح داد: خوراکی که نگهداری آن روی اصول نبوده است، به‌هیچ‌وجه مصرف نکنند تا سلامت‌شان هم به خطر نیفتد. خوراکی که درست نگهداری نشده است، احتمال دارد فاسد باشد. زائرانی که داروی خاصی مصرف می‌کنند، حتماً در همراه داشتن و تهیۀ به اندازۀ دارو دقت داشته باشند که مبادا با کمبودی مواجه شوند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دربارۀ پیاده‌روی نیز بیان کرد: از زائران می‌خواهم که پیاده‌روی خود را طبق برنامه پیش ببرند، یعنی یک برنامه‌ریزی داشته باشند و مشخص کنند چه مواقع و در مدت پیاده‌روی خواهند کرد. برای استراحت خود نیز در برنامه وقت بگذارند. در تعیین این زمان‌بندی می‌توان به میزان تابش آفتاب هم دقت کرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->