اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد رییس نظام پزشکی مشهد: آمار مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا نگران کننده است ضرب‌وشتم پرستار در بیمارستان قائم(عج) مشهد، این بار توسط پزشک بانوی وزرشکار مشهدی به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ دی ۱۴۰۳) پروژه جایگزین یک باب مدرسه سنگی در خراسان رضوی ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد هواشناسی خراسان رضوی در پی آلودگی هوا هشدار نارنجی صادر کرد (۵ دی ۱۴۰۳) تاخیر طولانی پرواز تهران به مشهد به علت برخورد خودرو به هواپیما روی باند (۵ دی ۱۴۰۳) درباره خواص بی‌شمار کدو حلوایی | نارنجی پرخاصیت ویدئو | چند توصیه خودمراقبتی در روز‌های آلودگی هوا نارضایتی مردم از کاهش ساعت کاری کارمندان | ادارات در خواب نیم‌روزی! دستگیری زنی که از ۲ فرزندش برای پوشش فروش مواد مخدر استفاده می‌کرد | زندان، انتهای عشق شیرین و فرهاد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۵ دی ۱۴۰۳) | ورود سامانه بارشی از بعدازظهر شنبه ورزش عملکرد مغز را تقویت می‌کند پیوند ۶۵۳ عضو و بافت از بیماران مرگ مغزی در مشهد انجام شد (۵ دی ۱۴۰۳) سالانه ۳۵۰ هزار نفر زیر پوشش غربالگری سرطان قرار می‌گیرند سامانه بارشی جدید از روز جمعه (۷ دی ۱۴۰۳) وارد کشور خواهد شد مدیرکل جدید بهزیستی خراسان رضوی منصوب شد (۵ دی ۱۴۰۳) خراسان رضوی، رتبه دوم بیشترین اعزام زائران عمره مفرده با غذا‌هایی که خطر سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهند، آشنا شوید با سیگار کشیدن نوجوانمان چطور رفتار کنیم؟
سرخط خبرها

بیماری آبله میمونی چیست؟ + روش‌های انتقال و درمان

  • کد خبر: ۲۴۵۷۰۸
  • ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۶
بیماری آبله میمونی چیست؟ + روش‌های انتقال و درمان
معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به شناسایی مواردی از آبله میمونی در پاکستان، از عدم شناسایی این بیماری در کشورمان خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بابک عشرتی با بیان اینکه آبله میمونی یک بیماری پوستی است که علائم آن در ابتدا تب و بدن درد و در ادامه ظاهر شدن لکه‌های قرمز رنگ روی بدن است، اظهار کرد: لکه‌های قرمز رنگ ناشی از آبله میمونی ابتدا روی صورت و بعد روی گردن، بدن و دست‌ها ظاهر می‌شود و این ضایعات حالت تاولی همانند آبله‌مرغان به خود می‌گیرند.

وی افزود: اندازه ضایعات پوستی آبله میمونی از تاول‌های آبله مرغان بزرگتر است و مقداری نیز غدد لفناوی گردن متورم می‌شود. راه انتقال آبله میمونی بیشتر از طریق تماس با پوست است و اگر ترشحات ضایعات تاولی با پوست تماس داشته باشد، این بیماری منتقل می‌شود.

معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه آبله میمونی درمان خاصی ندارد و فرد بیمار بهبود می‌یابد، عنوان کرد: افرادی که ضعف سیستم ایمنی و یا بیماری زمینه‌ای دارند ممکن است دچار فرم شدید آبله میمونی شوند و کمتر از یک درصد از مبتلایان به این بیماری، فوت می‌کنند.

عشرتی ادامه داد: بهترین راه پیشگیری از ابتلا به آبله میمونی جدا کردن و حفظ فاصله بیماران از افراد سالم است. جدا کردن بیماران به ویژه در زمان ظاهر شدن ضایعات پوستی بر بدن، بسیار مهم بوده؛ زیرا بیشترین احتمال انتقال بیماری در همین زمان است.

بیماری آبله میمونی چیست؟ + روش‌های انتقال و درمان

وی با اشاره به انتشار آبله میمونی از کشور‌های آفریقایی و عدم شناسایی بیماران مبتلا به آبله میمونی در کشور، تصریح کرد: در موج قبلی این بیماری که دو سال قبل بود، در ایران نیز یک مورد بیمار آبله میمونی که از خارج از کشور آمده بود را گزارش کردیم، اما موج جدید این بیماری عمدتاً در کشور‌های آفریقایی بوده و سه مورد ابتلا به این بیماری در پاکستان نیز گزارش شده است.

معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت از افزایش مراقبت‌های بهداشتی در کشورمان به دنبال گزارش موارد ابتلا به آبله میمونی در پاکستان خبر داد و گفت: به پایگاه‌های مراقبت‌های مرزی در سراسر کشور هشدار داده‌‎ایم بیمارانی که از مرز‌های شرقی و غربی کشورمان عبور می‌کنند با توجه به علائم آبله میمونی، شناسایی شوند.

عشرتی بیان کرد: زائران اربعین نه تنها در مورد آبله میمونی بلکه در مورد سایر بیماری‌های عفونی، اسهالی و تنفسی، بهداشت فردی را رعایت کنند و ضمن شستشوی مداوم دست‌ها با آب و صابون و یا حتی ضدعفونی‌کننده‌ها، حتما در ازدحام جمعیت ماسک به همراه داشته باشند.

وی اضافه کرد: اگر زائران و مردم، بیماری را با علائمی مانند ضایعات تاولی در بدن یا صورت دیدند از او فاصله بگیرند که این فاصله می‌تواند یک متر باشد؛ البته بهتر است فرد بیمار در مجامع و محل‌های شلوغ، حاضر نشود و به استراحت بپردازد.

معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: انتقال بیماری آبله میمونی و شیوع آن ارتباطی به فصول گرما یا فصل خاصی ندارد. راه انتقال این بیماری بیشتر از طریق پوست و تماس‌های نزدیک است. بزاق دهان اگر روی پوست آسیب 2دیده بیفتد ممکن است راهی برای انتقال این بیماری باشد.

عشرتی با اشاره به ساخت کیت تشخیص آبله میمونی در انستیتو پاستور ایران، تصریح کرد: بهترین و سریع‌ترین راه تشخیص این بیماری، تشخیص علامتی است؛ چراکه در این ایام، ارسال و آزمایش‌های انستیتو پاستور روی نمونه‌ها از نقاط مختلف کشور مقداری زمان‌بر است.

وی بیان کرد: هنوز نه در کشور ما و نه در بسیاری از کشور‌ها واکسنی به طور مشخص برای این بیماری وجود ندارد و جای تحقیق و پژوهش زیادی بر روی دو گونه آبله میمونی که با همدیگر متفاوت هستند، وجود دارد.

عشرتی با بیان اینکه آبله میمونی در دنیا در سنین قبل از ۱۸ سالگی مشاهده شده است، عنوان کرد: موارد گزارش شده قطعی از این بیماری، عمدتا افراد ۱۸ تا ۴۸ سال بوده‌اند و افراد با سن بالاتر، بیشتر در معرض آبله میمونی قرار دارند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->