پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است
سرخط خبرها

زنگ خطر مهاجرت پزشکان زنان و زایمان به صدا درآمد

  • کد خبر: ۲۴۷۲۶۳
  • ۰۵ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۹
زنگ خطر مهاجرت پزشکان زنان و زایمان به صدا درآمد
رئیس انجمن متخصصان زنان و زایمان خراسان‌رضوی: روز‌به‌روز بر تعداد متخصصان زنان که کار طبابت را رها می‌کنند، افزوده می‌شود و برخی پزشکان جوان دیگر قادر به مطب‌داری نیستند و ترجیح می‌دهند به سایر کشور‌ها مهاجرت کنند.

رئیس انجمن متخصصان زنان و زایمان خراسان‌رضوی با بیان اینکه زنگ خطر مهاجرت شغلی و جغرافیایی پزشکان زنان و زایمان باید شنیده و جدی گرفته شود، افزود: نتیجه آماده نبودن زیرساخت‌ها و وضع قوانین سخت‌گیرانه چیزی جز مهاجرت پزشکان نیست؛ نتیجه چیزی جز فاصله گرفتن از درمان‌های طبی نیست. روز‌به‌روز بر تعداد متخصصان زنان که کار طبابت را رها می‌کنند، افزوده می‌شود و برخی پزشکان جوان دیگر قادر به مطب‌داری نیستند و ترجیح می‌دهند به سایر کشور‌ها مهاجرت کنند. آیا جوانی جمعیت فقط باید معطوف به فرزندآوری شود؟! این جوانان برومند و تحصیل‌کرده را نباید حفظ کرد؟!

دکتر نفیسه ثقفی در نشست خبری «متخصصان زنان و چالش‌ها و فرصت‌های فراروی طرح جوانی جمعیت» با بیان اینکه سختی این رشته تخصصی به‌قدری است که گاه یک پزشک بیشتر از ۱۰ سال در این رشته نمی‌تواند فعال باشد، افزود: متخصصان زنان ما پیش‌بینی‌ناپذیرترین بیماران را دارند، اما وقتی قرار است جوانی جمعیت را ترویج کنیم و برای این مهم به‌دنبال ترویج زایمان طبیعی هستیم، حتما باید زیرساخت‌ها را فراهم کنیم.

این استاد دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد افزود: چرا باید امتیاز مثبت اعتبارسنجی بیمارستان‌ها وابسته به تعداد بیشتر زایمان‌های طبیعی باشد و چرا باید در‌حالی‌که تشخیص پزشک، سزارین است و مریض نیز مایل به سزارین است، به‌دلیل نپذیرفتن بیماران سزارین در برخی بیمارستان‌ها، بیماران باید به‌دنبال بیمارستانی باشند که سزارین انجام دهد؟ اینهاست که ما را به‌عنوان پزشک معالج آزار می‌دهد.

سقط‌های جنایی یک مسئله امنیتی است

دبیر انجمن متخصصان زنان و زایمان ایران نیز در این نشست خبری گفت: برخورد با سقط‌های جنایی باید به مثابه برخورد با مسائل امنیتی باشد. متأسفانه دلال‌هایی در مسیر سقط‌های جنایی وجود دارند که مادران را هدایت می‌کنند و این فاجعه است. دارو‌های سقط به‌وفور در دسترس است. سقط‌ها هم توسط افراد غیرمتخصص و بیشتر در مکان‌های نامناسب انجام می‌شود و عوارض این سقط‌ها گاهی به ناباروری مادام‌العمری منجر می‌شود.

دکتر مریم میرپور با اشاره به آمار پایین فرزندآوری، به‌خصوص در برخی استان‌ها، گفت: حداقل کاری که می‌توان کرد این است که در استان‌هایی که نرخ فرزندآوری پایین است، سزارین آزاد باشد. متأسفانه از ابتدا اجبار به زایمان طبیعی شده است.

بودجه‌های فرزندآوری در جیب شرکت‌های دارویی

وی با اشاره به اینکه بودجه‌های فرزندآوری بیشتر معطوف به شرکت‌های دارویی شده است، گفت: قوانین باید طوری تعریف شود که مسیر فرزندآوری تسهیل شود. در همه‌جای دنیا افراد با رفاه بیشتر تمایل بیشتری به فرزندآوری دارند، اما در کشور ما عکس این مسئله را می‌بینیم. این یعنی مسائل درست ریشه‌یابی نشده است و ضعف‌های فراوانی وجود دارد که باید رفع شود.

وی به‌موضوع ایجاد شرایط برای زایمان‌های بدون درد نیز اشاره کرد و گفت: متأسفانه در اغلب بیمارستان‌های کشور به‌علت مسائل مالی و تجهیزاتی، شرایط زایمان‌های بدون‌درد فراهم نیست. مادران ما گاه چنان تجربه‌های وحشتناکی از زایمان طبیعی را پشت سر می‌گذرانند که دیگر حاضر به بارداری نمی‌شوند. ما به‌دنبال ترویج زایمان طبیعی هستیم، اما نه با اجبار. 

ناهمخوانی روش‌های اجباری زایمان با سیاست‌های جوانی جمعیت

عضو هیئت‌مدیره انجمن متخصصان زنان و زایمان خراسان‌رضوی نیز بیان کرد: در‌حالی‌که برای نسل مولد فرهنگ‌سازی انجام نشده است، اجبار به انتخاب روش زایمان درست نیست و با سیاست‌های جوانی جمعیت نیز همخوانی ندارد. دکتر اعظم رفیق بیان کرد: تعیین درصد آمار سزارین و قرار دادن این آمار به‌عنوان ملاک ارزشیابی بیمارستان‌ها با‌عث سرگردانی و تحمیل هزینه‌های مازاد برای مادران خواهد شد.

وی گفت: در همه‌جای دنیا بر‌اساس وجود دلیل علمی پزشکی و در تعامل با مادر و طبق تصمیم‌گیری‌های علمی، روش زایمان انتخاب می‌شود و هیچ‌اجباری در کار نیست. اما پزشک متخصص زنان در کشور ما به اجبار باید برای آمار انجام سزارین به‌صورت مداوم مورد‌بازخواست و تنبیه قرار گیرد.

به‌طور‌مثال باید از هر ۱۰ مادر باردار، هفت نفر زایمان طبیعی داشته باشند. وی گفت: با اجبار کار پیش نمی‌رود. مادر بارداری را که وحشت از زایمان دارد، نمی‌توان به‌زور وادار به زایمان طبیعی کرد و از طرفی روند زایمان بسیاری از مادران هم که بسیار به انجام زایمان طبیعی رغبت دارند، در نهایت به دلایل علمی، به سزارین ختم می‌شود. رفیق یادآور شد: افزایش نرخ دیه و تناسب نداشتن تعرفه‌های جراحی در رشته تخصصی زنان مشکلات بسیار زیادی را برای این گروه تخصصی ایجاد کرده است.

تعرفه نازل برای متخصص زنان در بیمارستان دولتی

وی گفت: تعرفه دریافتی متخصص زنان در سیستم دولتی برای زایمان طبیعی ۳۵۰‌هزار تومان و برای سزارین ۲۵۰‌هزار تومان است و این تعرفه بعد از گذشت حدود هشت‌ماه برای پزشک با کسر مالیات و کسورات بیمه‌ها پرداخت می‌شود، در‌حالی‌که دیه یک فرد امسال بالای یک‌میلیارد تومان است؛ این در حالی است که در بعضی نوزادان، آسیب‌های اتفاق‌افتاده به‌صورت تأخیری بروز می‌کند و ممکن است شکایت سال‌ها بعد از زایمان رخ بدهد و متخصص زنان در‌صورت محکومیت باید نرخ دیه را به‌روز پرداخت کند و همه اینها در حالی است که این شکایات توسط بیمه مسئولیت پوشش داده نمی‌شود و در این میان اقدامات حمایتی و تشویقی برای پزشکان بسیار کم‌رنگ است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->