«بایدن» و «ترامپ» دیدار می‌کنند آخرین خبر‌ها از روند انسداد مرزی در سیستان و بلوچستان (۱۹ آبان ۱۴۰۳) عراقچی: ایران دنبال سلاح‌های هسته‌ای نیست جلسه سران قوا به میزبانی پزشکیان برگزار شد (۱۹ آبان ۱۴۰۳) استاندار خراسان رضوی با وزیر آموزش و پرورش دیدار کرد حمله جدید آمریکا و انگلیس به الحدیده یمن (۱۹ آبان ۱۴۰۳) حمله اسرائیل به چادر خبرنگاران فلسطینی در غزه (۱۹ آبان ۱۴۰۳) سخنگوی دولت: گام دوم دولت برای تولید انرژی پاک برداشته شد عراق با استفاده از حریم هوایی این کشور برای اقدام علیه ایران مخالفت کرد تاری از قالی ایرانی پاره نمی‌شود! علت مسمومیت دانشجویان دانشگاه فرهنگیان تهران چه بود؟ عارف: احداث تونل زیردریایی بین ایران و قطر دنبال می‌شود | دیدگاه‌های ایران و قطر بسیار به هم نزدیک است دستور پزشکیان برای رفع سریع موانع پیش‌روی سرمایه‌گذاران در صنعت برق مؤمنی: بوشهر پایتخت انرژی ایران است و محرومیت زیبنده آن نیست سفیر ایران حمله تروریستی در پاکستان را محکوم کرد معاون علمی رئیس‌جمهوری با مخبر دیدار کرد (۱۹ آبان ۱۴۰۳) دیوان محاسبات، گزارش تفریغ بودجه ۱۴۰۲ را در صحن علنی مجلس قرائت خواهد کرد ظریف: آرامش منطقه با آزادی فلسطین و رعایت حقوق مردمان آن به دست می‌آید قالیباف: شهید نصرالله، حزب الله را تبدیل به سازمانی اجتماعی کرد همایش بین‌المللی «مکتب نصرالله» با حضور مقامات داخلی و خارجی در تهران آغاز به کار کرد رد ادعای مداخله ایران برای سوء قصد به جان مقام‌های آمریکایی از سوی وزارت خارجه سخنگوی وزارت خارجه: ادعای نقش ایران در ترور ترامپ، توطئه صهیونیستی است تماس تلفنی ترامپ و محمود عباس | رئیس جمهور آینده آمریکا: جنگ غزه را تمام می‌کنم حضرت زینب (س) با ایثارگری و از خودگذشتگی خود به مقام پرستار اعتبار بخشید رسانه‌های صهیونیستی: نتانیاهو به خاطر درز اطلاعات از دفترش محاکمه می‌شود عراقچی: شارمهد یک آلمانی تروریست است | ایران به روسیه موشک بالستیک نفروخته است سفیر ایران در مسکو: بیایید ایران را به روس زبانان به درستی معرفی کنیم انهدام ۲ تانک مرکاوای ارتش صهیونیستی توسط مقاومت فلسطین (۱۸ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

معاون‌اول قوه‌قضائیه در مشهد: احکام و رفتار نیرو‌های سازمان قضایی نیرو‌های مسلح باید بر مبنای حقیقت دین باشد

  • کد خبر: ۲۵۰۳۵۱
  • ۲۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۲
معاون‌اول قوه‌قضائیه در مشهد: احکام و رفتار نیرو‌های سازمان قضایی نیرو‌های مسلح باید بر مبنای حقیقت دین باشد
معاون‌اول قوه‌قضائیه گفت: رفتار سازمانی و اجرای احکام قضایی باید در قالب معرفت و حقیقت دین که عشق و محبت است، صورت گیرد.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حمزه خلیلی در همایش سراسری مدیران سازمان قضایی نیرو‌های مسلح که صبح امروز (۲۱ شهریور ۱۴۰۳) در مشهد برگزار شد، خطاب به مهمانان این برنامه اظهار کرد: شما صیانتگر بخشی هستید که هم باید اقتدارشان حفظ شود و هم در عین حفظ اقتدار، خطا‌های آن‌ها گرفته شود که از اهمیت بالایی برخوردار است و نیاز به ظرافت‌کاری نیز دارد که بتوان این دو را با هم جمع کرد. صیانت از افرادی که خود برگزارکننده امنیت هستند، موضوع قابل‌بحث و پراهمیت در نشست‌های این‌چنینی است. 

او با اشاره به شیوه‌های جلوگیری از افزایش جرم در حوزه وظایف سازمانی، بیان کرد: با توجه به اینکه ما مسلمان هستیم و در یک نظام دینی زندگی می‌کنیم امروز اگر با یک مفهوم اداری و سازمانی مواجه شدیم، باید این مفاهیم را در قالب معرفت دینی خود پیش ببریم تا بتوانیم از گزاره‌های دینی خود برای پیشبرد این مفهوم استفاده کنیم. دینداری ما اقتضا می‌کند از هر آنچه در دنیا داریم از گزاره‌های معرفتی و دینی، برای ایجاد انگیزه‌های بزرگ بهره ببریم. 

خلیلی با مطرح‌کردن این سؤال که امروزه با توجه به وظایف و مأموریت‌های سازمانی که داریم، چطور می‌توانیم آن را با دینداری خود تطبیق دهیم، گفت: ابتدای امر، حقیقت دین باید مشخص شود و وظایف سازمانی خود را با این حقیقت، بسنجیم که چه میزان رفتار سازمانی ما به این حقیقت دینی نزدیک است.   برای این دریافت، نیاز به شاخص داریم که ابتدا باید حقیقت دین برایمان روشن شود و نسبت خود را با این حقیقت دینی بررسی کنیم که چقدر دور یا نزدیک شده‌ایم.

وی تشریح کرد: دین بر مبنای آموزه‌هایی که به دست ما رسیده، وجوه عبادی، اعتقادی و احکامی دارد، اما این ابعاد، ما را به حقیقت دین نمی‌رساند. بر مبنای آموزه‌های رفتاری و اخلاقی، حقیقت دین یعنی محبت و رحمت؛ دین چیزی جز محبت نیست. دین، عشق و محبت می‌سازد و علاقه و عشق به خدا یک امر فطری برای بشر است. 

معاون‌اول قوه‌قضائیه ادامه داد: محبت و علاقه به خدا، مسلمانی و نامسلمانی، کافر و غیرکافر، مذهب و لامذهب نمی‌شناسد. هر کسی در قالب بشریت سرشار از این میل است که به سوی خدا برود و این، دین است. بر مبنای سخن امام‌سجاد(ع) در صحیفه سجادیه، این کشش و تمایل بین بنده و خدا وجود دارد، چه به آن اذعان کنیم و چه نکنیم.  

خلیلی خاطرنشان کرد: بنا به گزاره‌های معرفتی ما، علت این میل فطری این است که هر انسانی کمال‌خواه است و هیچ انسانی طبعش با نازیبایی‌ها نیست و همه میل به کمال دارند؛ اما گاهی مصداق‌ها را اشتباه می‌گیریم و نازیبایی‌ها را، به‌اشتباه زیبایی می‌بینیم. 

وی تصریح کرد: لذا با این تعریف دینداری، اگر حکمی و قضاوتی توسط شما صورت می‌گیرد، حکم باید به گونه‌ای باشد که موجب محبت و علاقه به خداوند و حرکت در مسیر کمال انسانی شود.

خلیلی با بیان این مطلب که اگر معیار وظایف و رفتار سازمانی بر مبنای حقیقت دین باشد در هریک از مراحل کار، چه مرحله تحقیق، تعقیب و رسیدگی، چه انشای رأی و چه اجرای حکم، باید با این نگاه باشد که در مردم محبت و عشق الهی را ایجاد کند. اگر مجازات می‌کنیم جنبه تنبیه و تنبّه داشته باشد؛ یعنی او بداند اگر حکمی صادر می‌شود بر مبنای دلسوزی و عشق است. البته همچنان که این محبت دینی در احکام قضایی لحاظ می‌شود باید در جای خود خشمگین شد، اما به وقت خود باید مهربان شد. کار قضات بر همین مبنا بسیار سخت است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->