چند توصیه مهم و اثرگذار برای تقویت حافظه در فصل امتحانات آمارهای رسمی فاش کرد: ایران تک‌فرزندی شد تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران اولین پیوند مثانه در جهان با موفقیت انجام شد یافته‌های جدید دانشمندان درباره فراموشی | سامندان کنجکاو کمتر به آلزایمر مبتلا می‌شوند افراد مسلح یک روحانی در ایرانشهر را به گروگان گرفتند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه‌ریزی‌ها برای زاگرس باید بلندمدت باشد برنامه آموزش و پرورش خراسان رضوی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان در تابستان ۱۴۰۴ تشدید تنش آبی کشور در ماه‌های آینده تعلیق ۲۲۵ واحد متخلف فروش مجازی فراورده‌های سلامت‌محور آیا رژیم گرفتن به معنای مدام گرسنه ماندن است؟ ورود نیمی از زائران ایرانی به عربستان اقدام ‌بهنگام برای بارداری بهترین روش مقابله با ناباروری است | هر چیزی به فصلش تلف‌شدن یوز ایرانی چه خطری برای محیط زیست دارد؟ دستگیری یک قاتل در سرخس ۲۱ سال پس از ارتکاب قتل آموزش محیط زیست در اولویت‌های یونسکو در ایران انتقاد نماینده مجلس از سازمان محیط زیست | حفاظت از اکوسیستم‌ها یک وظیفه حیاتی است حضور سه قلاده یوزپلنگ آسیایی در مرز مشترک خراسان‌ رضوی و سمنان + فیلم هشدار دامپزشکی خراسان‌ رضوی درباره خطر شیوع سویه جدید تب‌‌برفکی مهلت ثبت نام سرویس مدارس در سال ۱۴۰۴ اعلام شد زاگرس با چه چالش‌هایی مواجه است؟ توصیه‌های تغذیه‌ای به دانشجویان و دانش‌آموزان برای امتحانات یاری مجلس برای حل تعارضات قانونی رشته‌کوه زاگرس پزشک مشهدی، دانشمند برگزیده سازمان بهداشت جهانی | گفت‌وگوی شهرآرانیوز با پروفسور «مجید غیور مبرهن» بیش از ۱۲۰۰ دامنه عرضه فراورده‌های سلامت‌محور در فضای مجازی شناسایی شد مربیان قرآنی در دورترین نقاط کشور، به عنوان رابطان قرآن تربیت می‌شوند آلودگی ترکیبی هوای مشهد وضعیت فقر یادگیری در کشورهایی با درآمد متوسط و پایین تدوین برنامه‌ای عملیاتی برای توانمندسازی معلمان پرداخت ۹۰ درصدی هزینه‌های درمان ناباروری توسط بیمه سلامت
سرخط خبرها

چند راهکار موثر برای ترک همیشگی سیگار

  • کد خبر: ۲۵۱۳۷۷
  • ۲۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۱
چند راهکار موثر برای ترک همیشگی سیگار
در نتیجه تحقیقات ثابت شده که سه شیوه مؤثر درمانی برای ترک سیگار وجود دارد و لازم نیست در زمان ترک تنها به اراده خود متکی باشید. اما متخصصان امروزه بر لزوم استفاده توامان از دارو و مشاوره برای ترک سیگار تاکید دارند چرا که به تنهایی یکی از این دو در ترک سیگار مؤثر نخواهد بود.

به گزارش شهرآرانیوز، حسین فرشیدی معاون سابق وزیر بهداشت در خرداد سال جاری اعلام کرده بود که سالانه ۵۰ هزار نفر در ایران بر اثر استعمال دخانیات جان خود را در ایران از دست می‌دهند. همچنین مصرف سیگار سالانه عامل بیش از ۴۸۰ هزار مرگ در آمریکا است. افزایش میزان مرگ بر اثر استعمال دخانیات در دنیا سبب شده تا محققان تحقیقات بیشتری در مورد موثر‌ترین راهکار‌های ترک سیگار انجام دهند. دخانیات اغلب بر سلامت کلی افراد سیگاری و کسانی که در معرض دود دست دوم و سوم قرار دارند یعنی خود سیگار نمی‌کشند و دود سیگار را در فضا به طور غیر مستقیم استتنشاق می‌کنند، تاثیر منفی می‌گذارد؛ بنابراین پی بردن به موثرترین شیوه‌های ترک سیگار و پیروی از این شیوه‌ها علاوه بر اینکه می‌تواند نرخ مرگ را در میان افراد جامعه کاهش دهد، می‌تواند بخشی از هزینه‌ها و بار اضافی روی بخش بهداشت و درمان را کاهش دهد. «گروه اعتیاد به تنباکو کاکرین» (CTAG)، که در دانشگاه آکسفورد در بریتانیا فعال است، اخیرا یک بررسی سیستماتیک مبتنی بر شواهد و تحقیقات در مورد روش‌های پیشگیری و درمان وابستگی به نیکوتین انجام داده است.

یافته‌های مقالات منتشر شده بین سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۳ نشان می‌دهد که وارنیکلین، سیتیزین و سیگار‌های الکترونیکی، نرخ موفقیت ترک سیگار را افزایش داده‌اند.

وارنیکلین: یک داروی خوراکی است که در همزمان با آموزش و مشاوره برای ترک سیگار استفاده می‌شود.

سیتزین: یک داروی کمکی گیاهی برای ترک سیگار است که برای چندین دهه در بسیاری از کشور‌های اروپایی استفاده شده است. سیتیزین در حال حاضر در آمریکا وجود ندارد و مورد تایید سازمان غذا و داروی این کشور نیز نیست.

همچنین بوپروپیون (داروی ضدافسردگی است که معمولا برای درمان اختلال افسردگی عمده و کمک به ترک سیگار استفاده می‌شود)، درمان جایگزین نیکوتین (NRT)، مشاوره رفتاری و مشوق‌های مالی نیز می‌توانند در ترک سیگار موثر باشند.

با توجه به توجه به نکاتی که انجمن ریه آمریکا مطرح کرده، به یک سری از مزایای سلامتی که با ترک سیگار می‌توانید تجربه کنید، اشاره می‌کنیم. خیلی از این مزایا می‌توانند به سرعت رخ دهند.

بیست دقیقه پس از ترک سیگار: بهبود نسبی ضربان قلب و افت فشار خون.
یک روز:پس از ترک سیگار:خطر حمله قلبی شما کاهش می‌یابد.
سه ماه پس از ترک:عملکرد ریه شما شروع به بهبود می‌کند.
یک سال پس از ترک:خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب نصف فردی است که سیگار می‌کشد.
پنج سال بعد از ترک: خطر ابتلا به سرطان دهان و گلو نصف افرادی است که سیگار می‌کشند.
ده سال پس از ترک سیگار:خطر مرگ بر اثر سرطان ریه نصف افرادی است که سیگار می‌کشند.

برای شروع ترک، توصیه شده یک برنامه مشخص داشته باشید:

تاریخ ترک سیگار را ترجیحا در عرض ۲ هفته تعیین کنید و تلاش داشته باشید ترکیب استفاده از دارو و مشاوره را در زمان ترک حفظ کنید. این اقدام ترکیبی کلیدی است و منجر به نرخ موفقیت بالاتری در زمینه ترک سیگار می‌شود. اگر در اولین تلاش برای ترک موفق نشدید، به تلاش خود ادامه دهید. در آمریکا، بیش از ۵۰ درصد از تمام افراد سیگاری، اکنون سیگار را ترک کرده‌اند.

منبع: همشهری 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->