یحیی سریع: نیروگاه برق حیفا را با موشک زدیم افشاگری یک نماینده مجلس از پشت پرده‌های فیلترشکن فروشی تصویب برگزاری انتخابات شوراها بصورت تناسبی در کمیسیون شوراها موضوع «فرونشست زمین در ایران» در جلسه هیئت دولت بررسی شد تیراندازی یک دانشجو در محوطه دانشگاه عراقی (۱۶ دی ۱۴۰۳) محو شدن وزیر خارجه آلمان در تصاویر دیدار با الجولانی ۵ نظامی صهیونیست بر اثر انفجار بمب در غزه زخمی شدند (۱۶ دی ۱۴۰۳) سود فروش فیلترشکن به جیب چه کسانی می‌رود؟ سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس خبر داد: کارگروهی درباره اتباع خارجی در وزارت کشور تشکیل می‌شود تکذیب دیدار «پوتین» با «شولتس» و «ترامپ» السودانی: تلاش کردیم عراق را از حلقه آتشی که در منطقه گسترش یافته نجات دهیم دولت تصویب کر د: ایجاد بندر خشک توسط بخش خصوصی در خراسان‌شمالی وقوع انفجار‌های شدید در اطراف دمشق (۱۶ دی ۱۴۰۳) وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به لغو توافق آتش‌بس با لبنان تهدید کرد بیش از ۲۰۰ میلیون دلار برای مراسم تحلیف دوم ترامپ جمع آوری شد رزمایش‌های اقتدار نیرو‌های مسلح در زمین و آسمان و دریا‌های ایران به اجرا در خواهد آمد علت شهادت یکی از مرزبانان در کردستان یخ زدگی در سرما نبود ابلاغ یک قانون از سوی رئیس جمهور جهت اجرا به وزارت راه و شهرسازی (۱۶ دی ۱۴۰۳) قالیباف: ناترازی انرژی نداریم پزشکیان: فقر و تبعیض عوامل اصلی ایجاد نارضایتی و وقوع جرم در جامعه است واکنش مجلس به سدسازی افغانستان | موضوع آب‌های مرزی به یک پروژه امنیتی تبدیل شده است دولت به صورت هم‌زمان برای معیشت، آموزش و سلامت مردم در حال برنامه‌ریزی و اقدام است سردار تنگسیری: میدان و دیپلماسی مکمل یکدیگر هستند آیت‌الله علم‌الهدی: اساس خدمت در هلال‌احمر بر فداکاری و ایثار استوار است سفر وزیر امور خارجه دولت انتقالی سوریه به قطر | اسعد حسن الشیبانی وارد دوحه شد ماجرای شهادت سپهر روشنی، مرزبان کردستانی چه بود؟ (۱۶ دی ۱۴۰۳) رئیس مجلس: ۱۲ هزار قانون فعلی به ۳۵۰۰ قانون تبدیل می‌شود | طرح تنقیح و تدوین قانون جامع سلامت تصویب شد عراقچی در مراسم بزرگداشت شهید سلیمانی: سلاح اصلی مکتب مقاومت خون شهدا است
سرخط خبرها
رئیس شورای شهر تهران در گفت‌وگو باشهرآرا:

نمی‌توانیم از ظرفیت قانونی‌مان کامل استفاده کنیم

  • کد خبر: ۲۵۱۷۱
  • ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۹
نمی‌توانیم از ظرفیت قانونی‌مان کامل استفاده کنیم

تحقق آنچه درباره وظایف و اختیارات شوراها و مدیریت شهری در قانون اساسی آمده، حالا تبدیل شده است به آرزویی دست‌نیافتنی. هرسال مدیران شهری و اعضای شوراهای شهر و روستا در روز شوراها، فرصت را مناسب می‌بینند و از مدیریت یکپارچه شهری حرف می‌زنند، اما نه‌تنها سال‌به‌سال به این ایده‌آل نمی‌رسیم، بلکه از آن دورتر هم می‌شویم. همان‌طور که در موضوع اپیدمی بیماری کرونا دیدیم، تصمیم‌های مدیران شهری به‌خصوص در کلان‌شهرها تحت‌الشعاع قرار گرفت و با محدودیت روبه‌رو شد، این درحالی‌ است که شهرداری‌ها می‌توانستند با آزادی عمل و اختیارات بیشتر، خدمات بهتری به شهروندان بدهند و از شیوع بیش از پیش این بیماری جلوگیری کنند. حالا رئیس شورای شهر تهران در گفت‌وگو با شهرآرا، از همین ظرفیت قانونی شوراها گفته و تاکید کرده است که «نمی‌توانیم از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم.»


جایگاه حقوقی و حقیقی شوراهای شهر در تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی امور محلی را در شرایط امروز کشور چگونه ارزیابی می‌کنید؟
شوراهای شهر در ساختار تصمیم‌گیری نظام جمهوری اسلامی یک رکن محسوب می‌شوند و در قانون اساسی جایگاه ویژه‌ای دارند، به‌نحوی‌که فصل هفتم قانون اساسی با هفت اصل به شوراها اختصاص دارد، اما تحقق تشکیل شورا با یک تاخیر بیست‌ساله مواجه بود و 21سال قبل در سال1378 اولین دوره شوراها تشکیل شد و هنوز پس از این همه سال، وظایف و اختیارات شوراها به‌صورت کامل به آن‌ها تفویض نشده و تنها حدود یک‌سوم از 23وظیفه شورا به آن تفویض شده است، بنابراین ما امروز از ظرفیت قانونی شوراها نمی‌توانیم به‌طورکامل استفاده کنیم.


جایگاه و عملکرد شهرداری‌ها و شوراهای شهر در بحران کرونا را چگونه می‌بینید؟ از نظر شما این بحران چه درس‌هایی برای این دو نهاد داشت؟
به نظرم شهرداری تهران در حوزه مبارزه با کرونا، عملکرد پذیرفته‌شده‌ای داشته است. سازمان بهشت زهرا، سازمان آتش‌نشانی، سازمان پسماند، نظافت شهری، شرکت شهر سالم و فروشگاه‌های شهروند، در این شرایط سخت، خط مقدم خدمت‌رسانی به شهروندان بودند که نمره خوبی گرفتند و رضایتی نسبی از عملکرد آن‌ها وجود دارد. در بسیاری از شهرها نیز مدیریت شهری توانست به همین شیوه، موفق عمل کند.


به نظر شما تفاوت مدیریت شهری در دوره جدید با گذشته چیست؟
در این دوره مدیریت شهری، مهم‌ترین تفاوت، میزان مشارکت شهروندان بود که حدود سه‌برابر دوره‌های قبلی ثبت شد و بر این اساس، شورا با هدف تحقق انتظارات شهروندان، فعالیت خود را آغاز کرد که در بخش‌هایی موفق بود و در بخش‌هایی هم نتوانست اهداف خود را به‌صورت کامل محقق کند.


به‌عنوان پرسش آخر، عملکرد شهرداری مشهد را در دوره اخیر، چگونه ارزیابی می‌کنید؟
شورا و مدیریت شهری مشهد در دو سال گذشته، عملکرد نسبتا بهتری از سایر کلان‌شهرها داشته است و بخش درخورتوجهی از این موفقیت مرهون همراهی و پیگیری شورای فعلی است که با میانه‌روی، تعامل و عمل‌گرایی، به دستاوردهای خوبی رسید و امیدوارم این روند در شهرداری مشهد ادامه یابد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->