مرگ دردناک راننده خودرو ۴۰۵ در محور اسفراین بر اثر آتش گرفتن خودرو کشف ۴.۵ میلیارد ریال ارز قاچاق در تایباد برخورد مرگبار موتورسیکلت با تیر برق با یک کشته و یک مصدوم در مشهد (۲۹ شهریور ۱۴۰۳) درباره «پیمان آخال» در دوره قاجار که مناطقی از شمال‌شرق ایران را جدا کرد | «فیروزه» افتاده از انگشتر خراسان راهکارهایی برای مدیریت ترافیک و کاهش تصادفات در شروع سال تحصیلی | باز آمد بوی ماه ترافیک! جزئیات به‌کارگیری سرباز معلمان برای سال تحصیلی جدید تلاش ۱۲ ساعته آتش‌نشانان مشهد برای اطفای حریق انبار چوب رباط طرق + عکس (۲۹ شهریور ۱۴۰۳) بیماری‌هایی که مرد‌ها از آن غافل هستند | مردان، ستون‌های قدرت خرما‌های تریاکی با هشیاری پلیس کرمان به مقصد نرسید جزئیات روند بررسی پرونده سرقت ۵۱ میلیون تومان از بانک سپه مشهد خواص استثنایی یک لیوان شیر چقدر است؟ اسامی عطرهای غیرمجاز اعلام شد آیا ۹ تالاب ایران در تابستان جاری خشک شده‌اند؟ ۱۳ هزار معلول در انتظار وصل و واریز مستمری تأمین مایحتاج دانش‌آموزان بهزیستی با اجرای پویش‌های «مشق مهربانی» و «همه حاضر» در کشور | اجرای این پویش‌ها در خراسان رضوی چگونه است؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۲۹ شهریور ۱۴۰۳) | برقراری جوّ پایدار از یکشنبه زائران عمره مفرده ۱۴۰۳ به این توصیه‌های سازمان حج و زیارت توجه کنند جان باختن یک مقنی در کاشمر براثر برق گرفتگی در چاه ۱۵ متری (۲۹ شهریور ۱۴۰۳) ضرورت اجرای قانون جوانی جمعیت در مشهد شبکه تولید و توزیع لوازم آرایشی و بهداشتی تقلبی در مشهد کشف و منهدم شد مقامات قضائی خراسان رضوی، پیگیر رفع مشکلات تولید آخرین وضعیت داروی هموفیلی در شهرستان‌ها | در شهرستان‌ها داروی هموفیلی نیست نوجوانان طرفدار نوشت‌افزار با تصاویر مفاخر شناخته‌شده و شهدا هستند
سرخط خبرها

آیا ۹ تالاب ایران در تابستان جاری خشک شده‌اند؟

  • کد خبر: ۲۵۱۷۴۴
  • ۲۹ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۳
آیا ۹ تالاب ایران در تابستان جاری خشک شده‌اند؟
مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست درباره خشک شدن ۹ تالاب کشورمان طی تابستان جاری توضیح داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ایران در تابستان ۱۴۰۳ با یکی از گرم‌ترین دوره‌های تاریخ خود مواجه شد. این موج گرما که بسیاری از مناطق کشور را درنوردید، تأثیرات مخربی بر محیط زیست و به ویژه تالاب‌های کشور گذاشته است.

بر همین اساس، اخیراً مطلبی در فضای مجازی و برخی سایت‌های خبری با استناد به تصاویر ماهواره‌ای منتشر شد مبنی بر اینکه ۹ تالاب مهم ایران از جمله انزلی، هامون، جازموریان، بختگان، حوض سلطان، دریاچه نمک، بامدژ، شیمبا در همین تابستان به دلیل کمبود بارندگی، افزایش دما و برداشت بی‌رویه از منابع آبی به طور کامل خشک شده‌اند.

آرزو اشرفی‌زاده، مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست در این خصوص اظهار کرد: به جز تالاب انزلی که با دریا در ارتباط است، دیگر تالاب‌هایی که در این مطلب به آنها اشاره شده، جز تالاب‌های داخلی بوده که بیشتر تحت تأثیر اقلیم قرار می‌گیرند. در مردادماه اوج گرما و بیشترین شدت تبخیر از سطح تالاب‌های داخلی‌مان را داشتیم، اما برخی از تالاب‌هایی که در اینجا به آنها اشاره شده است مانند حوض سلطان و دریاچه نمک، تالاب‌های فصلی هستند که خشک شدن آنها در مردادماه و فصل تابستان دور از انتظار نیست.

وی افزود: در مورد تالاب جازموریان هم متأسفانه در سال‌های اخیر سیلاب بزرگ و بارندگی زیادی وارد تالاب نشده و آبگیری نشده است. در این حوزه کشاورزی ناپایدار گسترده و همچنین چاه‌های غیرمجاز زیادی وجود دارد که منجر به خشکی این تالاب و تبدیل آن به یکی از کانون‌های برداشت گرد و غبار مهم کشور با شدت بالا شده است. در حوضه تالاب بختگان هم کشاورزی و تعدد چاه‌های مجاز و غیرمجاز در کنار کاهش بارندگی خشکی این تالاب را رقم زده متأسفانه تالاب مهارلو هم به علت گرمای شدید، خشک شده است.

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص تالاب هامون عنوان کرد: این تالاب بزرگ کشور چندین سال بوده که خشک است، اما امسال می‌توانست خشک نباشد، چراکه بارندگی در کشور افغانستان بسیار خوب بود و سیلاب‌های متعددی داشتیم، اما به دلیل انحرافی که افغانستان در مسیر طبیعی رودخانه هیرمند برخلاف تمام اصول و قواعد عرفی و حقوقی ایجاد کرده، باعث شد که این سیلاب‌ها به شوره‌زار گودزره برود و هامون تشنه بماند. از طریق رودخانه فراه هم آب کمی وارد تالاب شد. همین آب اندکی هم که وارد هامون شد، به واسطه گرمای سوزان تابستان تبخیر شد. همکاران ما تلاش زیادی یرای حفظ همین آب اندک در زمان بیشتر برای پرندگان مهاجر و زیست‌بوم منطقه داشتند.

اشرفی‌زاده از خشکی تالاب گاوخونی خبر داد و تصریح کرد: سال گذشته با پیگیری‌هایی که انجام شد، حقابه اندکی در حد ۱۱ میلیون مترمکعب برای تالاب تامین شد. این حقابه بسیار اندک و حدود ۷ درصد حقابه تالاب بود که منجر به آبگیری بخشی کمی از تالاب شد و با بازگشت پرندگان به تالاب و رشد پوشش گیاهی امید به احیای گاوخونی به مردم و علاقمندان محیط زیست بازگشت، اما این میزان آب در برابر میزان تبخیر دوام نداشت.

وی در خصوص تالاب‌های بامدژ و شیمباراستان خوزستان گفت: این دو تالاب وضعیت مناسب‌تری دارند و به طور کامل خشک نشده‌اند. اگرچه گرمای تابستان روی شرایط آنها تأثیر گذاشته، اما به واسطه سازه‌های نگهداشت آب که روی این دو تالاب احداث کرده‌ایم، آب به مدت بیشتری در آنها باقی مانده و پوشش گیاهی و تنوع زیستی خوبی از پرندگان را در اطراف آنها شاهد هستیم.

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: اگرچه میزان بالای دما در خشکی تالاب‌ها تأثیر داشته، اما عدم تأمین حقابه کامل محیط زیستی این تالاب‌ها باعث شرایط فعلی بوده است. به ویژه حیات تالاب‌هایی که در فلات مرکزی واقع شده‌اند، مانند تالاب مهارلو، گاوخونی، بختگان و... به تأمین حداقل نیاز آب محیط زیستی وابسته است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->