جزئیاتی درباره رقم دقیق متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی سال گذشته ۰.۵ میلیارد دلار آیفون در ۲ ماه ترخیص شد فضیلت دعای کمیل اجرای توافقنامه تجارت ایران با کشور‌های اوراسیا از ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ جهش قیمت جهانی طلا اسلامی: با برق هسته‌ای ناترازی‌ها را برطرف می‌کنیم | کارشکنی‌های دشمنان و تبلیغات منفی علیه برنامه هسته‌ای ایران قانون ته‌لنجی به رسمیت شناخته شد افزایش قیمت‌ها در بازار مسکن و خروج خریداران | آینده مسکن به کجا می‌رود؟ (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) افت قیمت خودرو‌های خارجی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ریزش ۵۰ میلیونی لاماری هیبرید تلاطم بازار خودرو‌های داخلی فروکش کرد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) + جدول قیمت مذاکرات؛ اقتصاد ایران شرطی نشود پرواز دوباره نرخ طلا در مشهد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) سناریو‌های پیش روی قیمت طلا بر اساس نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا زمان برگزاری حراج شمش طلا مشخص شد + جزئیات نقش تعاونی‌ها در تحقق شعار سال | سرمایه‌های کوچک در خدمت تولید صنعت خراسان رضوی در صف انتظار تسهیلات بانکی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | دلار به ۱۰۱ هزار تومان رسید رئیس کمیسیون اصل نود در نامه‌ای به رئیس‌جمهور: افزایش حقوق در سال جدید از فروردین‌ماه اعمال شود دو روز مهم هفته آینده برای بازار طلا و ارز (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) کف قیمتی دلار چه عددی است؟ | پیش‌بینی سرنوشت‌ساز از نرخ ارز در بازار با پالس شروع مذاکرات قیمت طلای جهانی امروز (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) اعلام شد | قیمت طلای جهانی صعودی شد پیش‌بینی تورم اجاره مسکن در ۱۴۰۴ | نیاز کشور ساخت سالانه یک میلیون مسکن است رالی بیت‌کوین هم‌زمان با رشد تاریخی بازار‌های سهام آمریکا (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | گریپ فروت کیلویی چند؟ جهش ۵۵ درصدی هزینه‌های تولید خودرو | چرا شورای رقابت باید فرمول قیمت‌گذاری را به روز کند؟ مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴) افزایش ظرفیت ترانزیت ریلی در مسیر راه آهن ایران و بلاروس پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

۱۰ تولید کننده برتر انرژی‌های تجدید پذیر در سال ۲۰۲۳

  • کد خبر: ۲۵۲۰۳۷
  • ۰۱ مهر ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۸
۱۰ تولید کننده برتر انرژی‌های تجدید پذیر در سال ۲۰۲۳
درسال ۲۰۲۳، انرژی‌های تجدیدپذیر ۱۴.۶ درصد از مصرف جهانی انرژی را به خود اختصاص دادند که این افزایش سهم ناشی از رشد بی‌سابقه انرژی خورشیدی و بادی بوده است.

به گزارش شهرآرانیوز، در سال‌های اخیر، انرژی‌های تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی و بادی، با سرعتی بی‌سابقه در حال رشد بوده‌اند و سهم آنها از مصرف جهانی انرژی به طور چشمگیری افزایش یافته است. این روند نشان‌دهنده تلاش جهانی برای کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی و حرکت به سمت منابع انرژی پایدارتر است.

سهم تجدیدپذیر‌ها در سال ۲۰۲۳

در سال ۲۰۲۳، انرژی‌های تجدیدپذیر ۱۴.۶ درصد از مصرف جهانی انرژی را به خود اختصاص دادند که این افزایش سهم ناشی از رشد بی‌سابقه انرژی خورشیدی و بادی بوده است. در ماه ژوئن، مؤسسه انرژی، گزارشی آماری از وضعیت انرژی جهان در سال ۲۰۲۴ منتشر کرد که در آن تصویر جامعی از عرضه و تقاضای منابع اصلی انرژی در سطح جهانی ارائه شده است. این گزارش نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۳، منابع انرژی تجدیدپذیر به رکورد جدیدی رسیده‌اند و سهم آنها از کل مصرف انرژی اولیه، ۰.۴ درصد بیشتر از سال قبل شده است.

نقش چین در رشد انرژی‌های تجدیدپذیر

تولید برق از منابع تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی و بادی به ۴۷۴۸ تراوات ساعت رسید که نشان‌دهنده افزایش ۱۳ درصدی نسبت به سال قبل است. این رشد باعث شده که ۷۴ درصد از کل برق اضافی خالص تولید شده در سراسر جهان از این منابع تامین شود. در این میان، انرژی خورشیدی با اضافه کردن ۳۴۶ گیگاوات ظرفیت جدید، رکورد سال ۲۰۲۲ را تا ۶۷ درصد شکست. چین یک چهارم این رشد را به خود اختصاص داده است و اروپا نیز با اضافه کردن ۵۶ گیگاوات ظرفیت خورشیدی، نقش مهمی در افزایش ظرفیت جهانی داشته است.

۱۰ تولید کننده برتر انرژی‌های تجدید پذیر در سال ۲۰۲۳

انرژی بادی نیز با نصب بیش از ۱۱۵ گیگاوات ظرفیت جدید، به رکوردی دیگر دست یافت. چین دوباره در خط مقدم قرار داشت و مسئول نزدیک به ۶۶ درصد از این افزایش ظرفیت بود. مجموع ظرفیت بادی نصب شده در چین اکنون با مجموع ظرفیت بادی آمریکای شمالی و اروپا برابری می‌کند. انرژی بادی فراساحلی نیز به عنوان یکی از حوزه‌های رو به رشد در انرژی‌های تجدیدپذیر، در اروپا با ۱۲ درصد بیشترین سهم را داشت، در حالی که چین نیز با ۳۷ گیگاوات به سرعت در حال پیشرفت در این زمینه است.

رشد ۱۷ درصدی سوخت‌های زیستی

در همین راستا، سهم سوخت‌های زیستی نیز در ترکیب انرژی جهانی افزایش یافت. تولید این سوخت‌ها نسبت به سال ۲۰۲۲ بیش از ۱۷ درصد رشد داشته است و آمریکا و برزیل پیشتاز این افزایش تولید هستند. در سال ۲۰۲۴، تولید بنزین زیستی (عمدتاً اتانول) و بیودیزل تقریباً به یک تقسیم رسید و آمریکا، برزیل و اروپا سهم عمده‌ای از این سوخت‌های تجدیدپذیر را مصرف کردند.

به نقل از oilprice، چین همچنان بر تولید انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان تسلط دارد و همراه با هند که در سال‌های اخیر مصرف سوخت‌های فسیلی خود را افزایش داده‌اند، توانسته‌اند مصرف انرژی‌های تجدیدپذیر خود را با نرخ‌های دو رقمی افزایش دهند. لازم به ذکر است که این آمار‌ها شامل انرژی آبی نمی‌شوند، زیرا تولید برق آبی نسبت به انرژی بادی و خورشیدی رشد کمتری داشته است.

انرژی‌های تجدیدپذیر، به‌ویژه انرژی‌های خورشیدی و بادی، با سرعتی بی‌سابقه در حال رشد هستند و نقش مهمی در تامین انرژی جهانی و کاهش انتشار کربن دارند. چین به عنوان پیشتاز این حرکت جهانی، بخش عمده‌ای از توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر را به خود اختصاص داده است، در حالی که آمریکا، اروپا و برزیل نیز در زمینه سوخت‌های زیستی نقش مهمی ایفا می‌کنند. با این حال، تقاضای کلی انرژی همچنان از رشد انرژی‌های تجدیدپذیر پیشی گرفته است، که نشان می‌دهد مصرف سوخت‌های فسیلی همچنان ادامه دارد. این امر نشان‌دهنده اهمیت دوچندان تلاش‌های جهانی برای افزایش سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در ترکیب انرژی جهانی است تا بتوان به اهداف کاهش انتشار کربن و ایجاد یک آینده پایدارتر دست یافت.

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->