زمان دقیق خرید با کالابرگ الکترونیک اعلام شد افت شدید قیمت طلا | قیمت طلا ۲۴ عیار امروز (۱۵ فروردین ماه ۱۴۰۴) افزایش ۳۵ درصدی صادرات محصولات کشاورزی ایران قطعی آب شرب یزد برطرف شد | تعرض به خط لوله انتقال آب در مجلس بررسی می‌شود گام‌های وزارت نیرو برای مهار مصرف برق در سال جدید ساعت کاری بانک‌ها در سال ۱۴۰۴ اعلام شد افزایش پلکانی تعرفه برق در سال ۱۴۰۴ زمان ثبت‌نام وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + جزئیات قیمت امروز طلا در مشهد (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) مصرف بیش از ۱۵۰ میلیون لیتر بنزین در روز ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ وضعیت آب در مشهد، بحرانی‌تر از همیشه | جیره‌بندی آب در شهر، غیرقابل پیش‌بینی است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | دلار ۱۰۳ هزار تومان منع قانونی برای افزایش ۲ بار در سال حقوق‌ها برای کارگران وجود ندارد پس لرزه‌های وضع تعرفه‌های جدید آمریکا علیه کشورهای جهان | ریزش ارزش دارایی‌های بزرگ قیمت امروز میوه در مشهد چقدر است؟ (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ساعت کاری واحد‌های صنفی طلافروشی در مشهد تغییر کرد سقوط ۱۱۶ میلیارد دلاری ثروت ایلان ماسک + علت سقوط بازار سهام آمریکا در آستانه آغاز جنگ تعرفه‌ای ترامپ سازمان هواپیمایی مجوز شرکت مسافرتی گران‌فروش را تعلیق کرد عضو هیئت‌رئیسه مجلس: ۴۰ درصد افزایش مصرف سوخت ناشی از فرسودگی خودرو‌های داخلی است بانک‌ها روز پنج‌شنبه (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) فعال‌اند اعلام ساعت کاری ادارات از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ قیمت سکه از ۱۰۲ میلیون تومان عبور کرد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) افزایش مصرف بنزین در کشور | آیا بنزین گران می‌شود؟ مشهد، دومین مصرف‌کننده سوخت هوایی در کشور | افزایش جایگاه‌های عرضه سوخت در مشهد افزایش مصرف بنزین کشور به ۱۴۴ میلیون لیتر در نوروز ۱۴۰۴ بورس در آخرین روز کاری در تعطیلات نوروزی گل کاشت | رشد بیش از ۳۲ هزار واحدی شاخص کل (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) حداقل حقوق کارمندان در سال ۱۴۰۴ مشخص شد
سرخط خبرها

۱۰ تولید کننده برتر انرژی‌های تجدید پذیر در سال ۲۰۲۳

  • کد خبر: ۲۵۲۰۳۷
  • ۰۱ مهر ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۸
۱۰ تولید کننده برتر انرژی‌های تجدید پذیر در سال ۲۰۲۳
درسال ۲۰۲۳، انرژی‌های تجدیدپذیر ۱۴.۶ درصد از مصرف جهانی انرژی را به خود اختصاص دادند که این افزایش سهم ناشی از رشد بی‌سابقه انرژی خورشیدی و بادی بوده است.

به گزارش شهرآرانیوز، در سال‌های اخیر، انرژی‌های تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی و بادی، با سرعتی بی‌سابقه در حال رشد بوده‌اند و سهم آنها از مصرف جهانی انرژی به طور چشمگیری افزایش یافته است. این روند نشان‌دهنده تلاش جهانی برای کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی و حرکت به سمت منابع انرژی پایدارتر است.

سهم تجدیدپذیر‌ها در سال ۲۰۲۳

در سال ۲۰۲۳، انرژی‌های تجدیدپذیر ۱۴.۶ درصد از مصرف جهانی انرژی را به خود اختصاص دادند که این افزایش سهم ناشی از رشد بی‌سابقه انرژی خورشیدی و بادی بوده است. در ماه ژوئن، مؤسسه انرژی، گزارشی آماری از وضعیت انرژی جهان در سال ۲۰۲۴ منتشر کرد که در آن تصویر جامعی از عرضه و تقاضای منابع اصلی انرژی در سطح جهانی ارائه شده است. این گزارش نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۳، منابع انرژی تجدیدپذیر به رکورد جدیدی رسیده‌اند و سهم آنها از کل مصرف انرژی اولیه، ۰.۴ درصد بیشتر از سال قبل شده است.

نقش چین در رشد انرژی‌های تجدیدپذیر

تولید برق از منابع تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی و بادی به ۴۷۴۸ تراوات ساعت رسید که نشان‌دهنده افزایش ۱۳ درصدی نسبت به سال قبل است. این رشد باعث شده که ۷۴ درصد از کل برق اضافی خالص تولید شده در سراسر جهان از این منابع تامین شود. در این میان، انرژی خورشیدی با اضافه کردن ۳۴۶ گیگاوات ظرفیت جدید، رکورد سال ۲۰۲۲ را تا ۶۷ درصد شکست. چین یک چهارم این رشد را به خود اختصاص داده است و اروپا نیز با اضافه کردن ۵۶ گیگاوات ظرفیت خورشیدی، نقش مهمی در افزایش ظرفیت جهانی داشته است.

۱۰ تولید کننده برتر انرژی‌های تجدید پذیر در سال ۲۰۲۳

انرژی بادی نیز با نصب بیش از ۱۱۵ گیگاوات ظرفیت جدید، به رکوردی دیگر دست یافت. چین دوباره در خط مقدم قرار داشت و مسئول نزدیک به ۶۶ درصد از این افزایش ظرفیت بود. مجموع ظرفیت بادی نصب شده در چین اکنون با مجموع ظرفیت بادی آمریکای شمالی و اروپا برابری می‌کند. انرژی بادی فراساحلی نیز به عنوان یکی از حوزه‌های رو به رشد در انرژی‌های تجدیدپذیر، در اروپا با ۱۲ درصد بیشترین سهم را داشت، در حالی که چین نیز با ۳۷ گیگاوات به سرعت در حال پیشرفت در این زمینه است.

رشد ۱۷ درصدی سوخت‌های زیستی

در همین راستا، سهم سوخت‌های زیستی نیز در ترکیب انرژی جهانی افزایش یافت. تولید این سوخت‌ها نسبت به سال ۲۰۲۲ بیش از ۱۷ درصد رشد داشته است و آمریکا و برزیل پیشتاز این افزایش تولید هستند. در سال ۲۰۲۴، تولید بنزین زیستی (عمدتاً اتانول) و بیودیزل تقریباً به یک تقسیم رسید و آمریکا، برزیل و اروپا سهم عمده‌ای از این سوخت‌های تجدیدپذیر را مصرف کردند.

به نقل از oilprice، چین همچنان بر تولید انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان تسلط دارد و همراه با هند که در سال‌های اخیر مصرف سوخت‌های فسیلی خود را افزایش داده‌اند، توانسته‌اند مصرف انرژی‌های تجدیدپذیر خود را با نرخ‌های دو رقمی افزایش دهند. لازم به ذکر است که این آمار‌ها شامل انرژی آبی نمی‌شوند، زیرا تولید برق آبی نسبت به انرژی بادی و خورشیدی رشد کمتری داشته است.

انرژی‌های تجدیدپذیر، به‌ویژه انرژی‌های خورشیدی و بادی، با سرعتی بی‌سابقه در حال رشد هستند و نقش مهمی در تامین انرژی جهانی و کاهش انتشار کربن دارند. چین به عنوان پیشتاز این حرکت جهانی، بخش عمده‌ای از توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر را به خود اختصاص داده است، در حالی که آمریکا، اروپا و برزیل نیز در زمینه سوخت‌های زیستی نقش مهمی ایفا می‌کنند. با این حال، تقاضای کلی انرژی همچنان از رشد انرژی‌های تجدیدپذیر پیشی گرفته است، که نشان می‌دهد مصرف سوخت‌های فسیلی همچنان ادامه دارد. این امر نشان‌دهنده اهمیت دوچندان تلاش‌های جهانی برای افزایش سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در ترکیب انرژی جهانی است تا بتوان به اهداف کاهش انتشار کربن و ایجاد یک آینده پایدارتر دست یافت.

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->