سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری: سند دوجانبه بین ایران و روسیه برای گسترش روابط در حوزه‌های مختلف است | سفر هیاتی به ترکیه برای حل مشکل سوخت کامیون‌های ایرانی سفیر ایران در روسیه: سفر پزشکیان به مسکو ابعادی تاریخی خواهد داشت + فیلم برنامه‌های فشرده دیپلماتیک پزشکیان در دی ماه ۱۴۰۳؛ از میزبانی السودانی تا سفر به روسیه و تاجیکستان بیانات رهبر معظم انقلاب درباره دعای «یا مَن اَرجوُه لِکُلّ خَیر» ماجرای نام‌گذاری استادیوم سعدآباد مشهد به «غلامرضا تختی» توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی آیا جاستین ترودو نخست وزیر کانادا استعفا خواهد داد؟ محتوای نامه محرمانه به محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، چیست؟ واکنش ظریف، معاون راهبردی پزشکیان به اعلام جرم قضایی علیه محسن رنانی یحیی سریع: نیروگاه برق حیفا را با موشک زدیم افشاگری یک نماینده مجلس از پشت پرده‌های فیلترشکن فروشی تصویب برگزاری انتخابات شوراها بصورت تناسبی در کمیسیون شوراها موضوع «فرونشست زمین در ایران» در جلسه هیئت دولت بررسی شد تیراندازی یک دانشجو در محوطه دانشگاه عراقی (۱۶ دی ۱۴۰۳) محو شدن وزیر خارجه آلمان در تصاویر دیدار با الجولانی ۵ نظامی صهیونیست بر اثر انفجار بمب در غزه زخمی شدند (۱۶ دی ۱۴۰۳) سود فروش فیلترشکن به جیب چه کسانی می‌رود؟ سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس خبر داد: کارگروهی درباره اتباع خارجی در وزارت کشور تشکیل می‌شود تکذیب دیدار «پوتین» با «شولتس» و «ترامپ» السودانی: تلاش کردیم عراق را از حلقه آتشی که در منطقه گسترش یافته نجات دهیم دولت تصویب کر د: ایجاد بندر خشک توسط بخش خصوصی در خراسان‌شمالی وقوع انفجار‌های شدید در اطراف دمشق (۱۶ دی ۱۴۰۳) وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به لغو توافق آتش‌بس با لبنان تهدید کرد بیش از ۲۰۰ میلیون دلار برای مراسم تحلیف دوم ترامپ جمع آوری شد رزمایش‌های اقتدار نیرو‌های مسلح در زمین و آسمان و دریا‌های ایران به اجرا در خواهد آمد علت شهادت یکی از مرزبانان در کردستان یخ زدگی در سرما نبود ابلاغ یک قانون از سوی رئیس جمهور جهت اجرا به وزارت راه و شهرسازی (۱۶ دی ۱۴۰۳) قالیباف: ناترازی انرژی نداریم پزشکیان: فقر و تبعیض عوامل اصلی ایجاد نارضایتی و وقوع جرم در جامعه است
سرخط خبرها

تاجرنیا: بخش بزرگی از آنچه در کشور می‌گذرد، خارج از اراده دولت است

  • کد خبر: ۲۵۶۱۷
  • ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۵
تاجرنیا: بخش بزرگی از آنچه در کشور می‌گذرد، خارج از اراده دولت است
تاجرنیا، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، گفت: دولت به لحاظ بنیه اقتصادی توانایی لازم برای پوشش قشرهای ضعیف را ندارد. به نظر می‌آید با توجه به ناتوانی در این حوزه، احتمال اشتباه دیگری وجود داشته باشد. خیلی باید در این امر با وسواس و دقت برخورد شود. به نظر من درست نیست صرف اینکه احساس می‌کنیم این بیماری رو به کاهش است اجازه دهیم بیماری دوباره شکل بگیرد.

به گزارش شهرآرانیوز، علی تاجرنیا، نماینده دوره ششم مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین درباره نحوه عملکرد دولت‌ها در برابر کرونا و طرح یک مقایسه گفت: یکی از قوی‌ترین سیستم‌های بهداشت دنیا با عنوان «ام‌اچ‌اس» در اختیار انگلستان است. این سیستم به لحاظ زیر پوشش قرار دادن بیماران و دقیق بودن در دنیا زبانزد است. برعکس آن در کشوری مانند آلمان ممکن است یک سیستم بهداشتی درمانی قوی نداشته باشیم هرچند آنجا هم جایگاه منظمی وجود دارد.

 

او ادامه داد: اما در جریان شیوع کرونا کم‌توجهی مسئولان انگلستان موجب شد بیشترین تلفات را در بین کشورهایی که درگیر شدند در این کشور شاهد باشیم. در مقابل آن کشور آلمان با توجه به اینکه هم مقامات اصلی به شدت نسبت به این قضیه حساسیت نشان دادند و هم اقدامات سختگیرانه‌ای انجام شد، تلفات کمتری داشت.

 

برخی از مسائل از اراده دولت خارج است

 

تاجرنیا در ادامه درباره عملکرد دولت در مقابله و کنترل ویروس کرونا گفت: در کشور ما هم فکر می‌کنم برخی از مسائل از اراده دولت خارج بوده است. چون ما در شروع همه‌گیری کرونا 2 اتفاق مهم در کشور داشتیم: یکی 22 بهمن که ایام راهپیمایی است و دیگری هم انتخابات اسفندماه که انتخابات مجلس بوده است. فکر می‌کنم بخشی از تصمیمات دولت تحت تأثیر این 2 اتفاق مهم قرار گرفت.

 

او با توجه به گسترش این بیماری در اوایل شیوع عنوان کرد: به نظر می‌رسد شخص رئیس‌جمهور و مجموعه دولت در ابتدای شیوع بیماری کرونا نسبت به ابعاد مختلف این موضوع یا بی‌اطلاع یا کم‌توجه بودند. همین امر هم موجب شد که کمی گستردگی شیوع داشته باشیم.  

 

داده‌‌ها ثابت می‌کند که عمده شیوع کرونا در بخش‌های مختلف کشور از شهر قم شروع شده است

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب افزود: با توجه به اینکه الان داده‌‌ها ثابت می‌کند که عمده شیوع کرونا در بخش‌های مختلف کشور از شهر قم شروع شده است، اگر در همان ابتدا اقدام سختگیرانه‌ای صورت می‌گرفت، حتما ابعاد این قضیه کنترل می‌شد.

 

نماینده مجلس ششم با اشاره به کنترل بیماری ادامه داد: اما بعد از آن دولت توجه خیلی خوبی نشان داد، هم از زمانی که مسئولان بلندپایه کشور اختصاص دادند و هم از بودجه‌هایی که به این امر داده شد.

 

دولت باتوجه به فشار به قشرهای کم‌درآمد در معرض یک اشتباه دیگر قرار گرفته است

 

تاجرنیا با اشاره به تلاش‌ها برای عادی‌سازی شرایط در کشور که در روزهای اخیر صورت گرفته توضیح داد: متأسفانه به نظر می‌رسد به‌تازگی باتوجه به اینکه بخش عمده‌ای از کسب‌وکارها دچار تعطیلی شده و فشار زیادی به‌ویژه به قشر متوسط و متوسط به پایین (که در بخش خدمات کار می‌کنند) آمده، دولت در معرض یک اشتباه دیگر قرار گرفته است.

 

او ادامه داد: آن اشتباه این است که فکر می‌کند با اجازه به کسب‌وکارها برای شروع فعالیت می‌تواند این نیاز را کاهش دهد. در حالی که کارشناسان، هم بهداشتی و درمانی و هم اقتصادی، اعتقاد دارند که این مسئله ممکن است حتی منجر به همه‌گیری بیماری کرونا به صورت طولانی‌مدت در کشور شود و حتی می‌تواند از نظر اقتصادی آثار منفی بیشتری به جا بگذارد.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: دولت به لحاظ بنیه اقتصادی توانایی لازم برای پوشش قشرهای ضعیف جامعه را ندارد. به نظر می‌آید با توجه به ناتوانی در این حوزه، احتمال اشتباه دیگری وجود داشته باشد. بنابراین فکر می‌کنم خیلی باید در این امر با وسواس و دقت برخورد شود. به نظر من درست نیست صرف اینکه احساس می‌کنیم این بیماری رو به کاهش است اجازه دهیم بیماری دوباره شکل بگیرد.

 

دولت نوک پیکان بی‌اعتمادی است

 

این نماینده ادوار مجلس همچنین درباره اعتماد عمومی بین مردم و دولت تأکید کرد: به نظر من مجموعه بی‌اعتمادی عمومی صرفا به دولت نیست، اما دولت نوک پیکان این بی‌اعتمادی است. نهادهای دیگری که در این رابطه کاملا دخالت دارند سعی می‌کنند در چنین مواردی از مسئولیت فرار کنند، وگرنه آنچه امروز کشور با آن روبه‌روست چه بسا بخش بزرگی از آن خارج از اراده دولت صورت گرفته است.

 

تاجرنیا در ادامه عنوان کرد: متأسفانه این بی‌اعتمادی همچنان ادامه دارد و باتوجه به اینکه این بیماری شیوع پیدا کرده و بخش زیادی از مردم کسب‌وکار خود را از دست داده‌اند، طبیعی است که این شرایط موجب بهبود اعتماد نشده است. البته کسانی که با نگاه کارشناسی موضوع را دنبال می‌کنند متوجه هستند که با شرایط خطیری که دولت داشته توجه زیادی به این مسئله شده است.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در پایان گفت: این وضعیت برای مردم ملموس و درک‌ناپذیر است. بحث اعتماد عمومی را نه فقط در حوزه برخورد با کرونا بلکه باید در یک پروسه درازمدت جست‌وجو کرد. اعتماد افکارعمومی با توجه به عوامل مختلفی از دست رفته است و طبیعتا برگرداندن آن هم نیاز به یک زمان طولانی دارد.

 

منبع: اعتماد

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->